اجتماعی

چمران: بخش عمده شهرسازی، مطالعه رفتار مردم و ساختن شهر بر اساس آن است+عکس

به گزارش ساختمان آنلاین: عصر روز گذشته رئیس و روسای کمیسیون های شورای اسلامی شهر تهران از نهاد راهبری و پایش طرح های توسعه شهری تهران بازدید کردند.
مهدی چمران در جریان این بازدید ضمن تاکید بر ضرورت و نیاز شهر به چنین نهادهای مطالعاتی اظهار داشت: شهرسازی این نیست که خیابان بسازند. بخش عمده شهرسازی، جامعه شناسی و جمعیت شناسی است یعنی مطالعه رفتار مردم و ساخت شهر بر اساس آن. و چنین موضوعاتی باید در نهادهای مطالعاتی صورت گیرد.
محمد جواد خسروی پور رئیس نهاد راهبری و پایش طرح های توسعه شهری تهران نیز به تشریح ایجاد این نهاد پرداخت و افزود: بر اساس سخن رهبری مبنی بر اینکه «شهرداری باید تمام تلاش خود را برای تعامل با دولت انجام دهد و البته دولت نیز برای همکاری با شهرداری توصیه شده است» در سال ۸۲  قرارداد مشارکت و همکاری بین وزارت مسکن و شهرداری امضا شد که بعدها شورا نیز به عنوان سومین نهاد به این قرارداد اضافه شد. اما فرایند این طرح جامع با مشکلات حقوقی و قانونی مواجه شد و طرح جامع نهاد که از طریق مرکز مطالعات پیگیری میشد در سال ۸۶ تصویب شد. اما وزارت راه در سال ۸۹ از این موافقت نامه خارج شد و درنتیجه وظایف نهاد به دو بخش تقسیم شد که بخشی در اختیار مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران واگذار و بخشی دیگر به عهده شورای عالی شهرسازی قرار گرفت.
مهدی چمران در تکمیل این توضیحات افزود: شورای تخصصی در این خصوص شکل گرفت که هیئت علمی نهاد بود اما با اعتراض مجمع کلانشهرها مبتنی بر حضور وزیر، جلسات دیگر تشکیل نشده و نهاد از هم پاشید.
خسروی پور ادامه داد: در نهایت در سال ۱۴۰۰ آیین نامه چگونگی اجرا و نظارت بر اجرای طرح های توسعه و عمران، ایجاد شد و ساختاری برای آن شامل ۳ معاونت ، ۹ اداره و جمعا ۳۵ پست شکل گرفت.
رئیس نهاد راهبری و پایش طرح های توسعه شهری تهران در پایان سخنانش تاکید کرد: این مجموعه می‌تواند با کار جهادی و عملکرد خوب خود چشم بصیر و تیزبین مسئولان شهری باشد.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با اشاره به تجربه منطقه ۱۷ طی تذکری گفت: باید در نظر داشت که آنچه که در بازدیدها به چشم ما می آید، سخنان متقاضیان ساخت و ساز است و در این میان خواسته های جامعه ساکن نادیده گرفته می‌شود.
او در همین راستا افزود: جامعه ساکن به ساخت و ساز معترض است چون محیط او کوچکتر و شلوغ تر می‌شود.
عباسی ادامه داد: هیچ الزامی ندارد که مطالعات و مبانی مرکز مطالعات تغییر کند. فقط کافیست که بخشی از وظایف خود را برون سپاری و تکمیل کند. لذا اگر این نهاد تقویت شود از همه ارکان شهر تهران به عنوان یک ظرفیت میتواند استفاده کند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا تاکید کرد: نمی توان نظارت را بر عهده مجری گذاشت. پایش و نظارت باید بر عهده نهادی در کنار مجری گذاشته شود.
چمران نیز متذکر شد: باید شورایی تشکیل داد تا وظایف این نهاد را پیگیری کرده و گوشزد کند.
در ادامه مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا اظهار داشت: این نهاد صرفا عامل موازی کاری با مرکز مطالعات خواهد شد و این عامل اتلاف انرژی است لذا باید در این خصوص تصمیم گیری شود.
اما چمران در پاسخ او گفت: بحث اصلی این نهاد، تکالیف طرح جامع است و اصلا در امور مرکز مطالعات دخالت نمی کند.

مهدی اقراریان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا با تایید سخنان مهدی عباسی افزود: این نهاد باید رضایت شهروندان و آسایش ایشان را در اصول شهرسازی در نظر بگیرد.

او با اشاره به توسعه شهر تهران افزود: برای مثال در توسعه شهری بخش عظیمی از مراکز درمانی در بخش غربی پایتخت در حال توسعه و افزایش است و این در شرایطی  است که برای مراجعه کنندگان وسایل آسایش و دسترسی سریع در نظر گرفته نشده است.
رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا همچنین متذکر شد: نکته دیگری که در این توسعه بدون مطالعه در حال رخ دادن است اینکه درحالی بیمارستان ها در مناطق غربی تهران نظیر منطقه ۲۲ جمع شده است که در شرق تهران با کمبود بیمارستان مواجه هستیم و حتی تعطیلی موقت یک بیمارستان به بحران تبدیل خواهد شد. لذا باید در توسعه شهری، امکانات مراکزی مانند مراکز درمانی را مدنظر قرار داد.
اقراریان خاطر نشان ساخت باید بپذیریم  واقعیتی که در شهر پیاده می‌شود، متفاوت از قوانین است و این نوع عملکرد باید اصلاح شود.
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورا نیز گفت: امروز بسیاری معتقدند که ساخت بزرگراه، سم وضعیت ترافیکی شهر است. باید دید برای جابه‌جایی یک شهر ده میلیون نفری چه الگویی مناسب است.
لینک تصاویر:
به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا