راه و شهرسازیمجله خبری

شش عامل افزایش قیمت مسکن

به گزارش ساختمان آنلاین: قیمت مسکن شهر تهران در بهمن ماه ۱۳۹۹ به متوسط ۲۸.۳ میلیون تومان در هر متر مربع رسید که در مقایسه با دی ماه امسال ۳.۷ درصد و نسبت به بهمن پارسال ۹۷.۲ درصد افزایش یافت؛ هرچند میانگین رشد قیمت‌ها از حدود ۱۰ درصد که در نیمه نخست امسال با آن مواجه بودیم به ۳.۳ درصد در نیمه دوم رسیده است. در حالت کلی به دلیل افزایش قیمت‌ها طی سه سال گذشته در بیشتر ماه‌ها خرید و فروش کساد بوده است. بهمن امسال ۳۹۱۷ معامله مسکن در تهران به امضا رسید که رشد ۱۱.۵ درصد نسبت به ماه قبل و کاهش ۷۰ درصد را نسبت به ماه مشابه سال قبل  نشان می‌دهد. در واقع معاملات به حدود یک چهارم وضعیت نرمال بازار رسیده اما گویا نرخ‌ها کوتاه‌بیا نیستند.

این در حالی است که از بهمن ۱۳۹۶ که میانگین قیمت خانه در تهران متری ۵.۵ میلیون تومان بود، قیمت‌ها تا به امروز ۴۱۴ درصد افزایش یافته‌اند. قیمت‌ها نسبت به بهمن ۱۳۹۷ هم ۱۸۵ درصد رشد یافته و در مقایسه با بهمن ۱۳۹۸ افزایش ۹۷ درصدی نشان می‌دهد. در واقع بازار مسکن بدون توجه به ظرفیت و توان طرف تقاضا در حال متوازن کردن خود با بازارهای موازی از جمله ارز و طلا بوده و در بازه میان مدت با آن تراز شده است.

از طرف دیگر، طی این سه سال قیمت زمین و مصالح ساختمانی روند روبه‌رشدی داشته و بنا به گفته جمشید برزگر رئیس کانون انبوه‌سازان، قیمت مصالح بعضا تا بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است. به طور مثال، میلگرد در پایان سال ۱۳۹۶ کیلویی ۱۲۰۰ تومان بوده که هم‌اکنون به کیلویی ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان رسیده است. هر پاکت سیمان نیز کمتر از ۱۰ هزار تومان بوده که هم‌اکنون پاکتی ۴۸ هزار تومان به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد. البته هر پاکت سیمان درب کارخانه حدود ۱۸ هزار تومان فروخته می‌شود اما واسطه‌ها آن‌قدر روی این کالا می‌کشند تا نهایتا با ۱۶۶ درصد رشد قیمت به پای پروژه می‌رسد. جلسات نمایندگان مجلس با رزم حسینی، وزیر صمت نیز برای چاره‌جویی کنترل قیمت مصالح ساختمانی راه به جایی نبرده است.

علاوه بر این، به عقیده بسیاری از کارشناسان، از سال ۱۳۹۶ تاکنون قیمت مصالح ساختمانی حدود ۱۰ برابر افزایش یافته و ساخت و ساز به شدت افت کرده است. در مقطع فعلی متقاضیان می‌توانند با قیمت‌هایی به مراتب پایین‌تر از نرخ تمام‌شده ساخت، مسکن تهیه کنند؛ یعنی قیمت ساخت هنوز در بازار بروز نیافته است که در این شرایط انگیزه‌ای برای تولید مسکن باقی نمی‌ماند و تاثیر رکود ساخت‌وساز در آینده خود را به شکل رشد قیمت‌ها نشان می‌دهد. به‌جز قیمت مصالح که رشد عجیب‌وغریبی داشته، هزینه دستگاه‌های خدماتی مثل شهرداری‌ها و نظام مهندسی نیز با رشد مواجه شده است. طبق محاسبات، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از قیمت هر متر مربع مسکن را هزینه‌های بالاسری تشکیل می‌دهد.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا