بورس و بازارمجله خبری

بازار داغ لاکچری‌های پایتخت

به گزارش ساختمان آنلاین:  سازمان امور مالیاتی پس از شناسایی دارندگان خودروهای لوکس و بارگذاری اطلاعات مربوط به ۵۵۰ هزار خودرو در سامانه «مالیات بر خودروهای گران‌قیمت و لوکس»، به تازگی اعلام کرده که براساس اطلاعات کسب‌شده نسبت به محاسبه مالیات برای واحدهای مسکونی و باغ‌ویلاهای گران‌قیمت اقدام کرده و نتایج حاصل از آن را در درگاه الکترونیکی سازمان منتشر کرده است.

براساس قانون بودجه سال جاری صاحبان خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان و باغ‌ویلاهای گران‌قیمت باید مالیات بپردازند که البته واحدهای مسکونی و باغ‌ویلاهای در حال ساخت و در حال تملک از این مالیات معاف هستند.

از سوی دیگر، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی باید مالیات سالانه مربوط به هر یک از واحدهای مسکونی و خودروهای تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن‌ امسال پرداخت کنند و در صورت پرداخت نکردن مالیات متعلقه از نقل ‌و انتقال ملک مورد نظر محروم خواهند شد.

در این راستا، نرخی که در قانون برای این خانه‌ها در نظر گرفته شده، نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان، یک در هزار، نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تا ۲۵ میلیارد تومان، دو در هزار، نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تا ۴۰ میلیارد تومان، سه در هزار، نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان، چهار در هزار و نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار است.

با وجود گذشت ماه‌ها از تصویب قانون بودجه امسال و اجرای آن، اجرای مالیات خانه و خودروهای لوکس در پیچ‌ و تاب اجرا قرار داشت و مهم‌ترین عامل تاخیر در اجرای این قانون ابلاغ نشدن آیین‌نامه مربوطه به هیات دولت و تصویب آن بود اما سرانجام آیین‌نامه‌های مربوطه در این زمینه تصویب شد و سازمان امور مالیاتی در هفته‌های اخیر نسبت به شناسایی دارندگان خودروهای لوکس و بارگذاری اطلاعات مربوط به ۵۵۰ هزار خودرو در سامانه «مالیات بر خودروهای گران‌قیمت و لوکس» اقدام کرد.

علاوه براین، به تازگی نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بر اساس اطلاعات در دسترس نسبت به محاسبه مالیات موضوع بند (خ) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ برای واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای گران قیمت اقدام کرده و نتایج حاصل از آن را در درگاه الکترونیکی سازمان منتشر کرده است.

بدین منظور، کلیه مالکان واحدهای مزبور با ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان می‌توانند برای مشاهده وضعیت شمول یا عدم شمول مالیات و اطلاع از میزان مالیات متعلقه و پرداخت آن، به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنند.

علاوه براین، سازمان امور مالیاتی در این اطلاعیه تاکید کرده که مهلت پرداخت این مالیات تا پایان بهمن‌ماه سال جاری تعیین شده و در صورت پرداخت نکردن مالیات در مهلت مقرر، نسبت به صدور برگ اجرایی اقدام خواهد شد و چنانچه اشخاص مشمول نسبت به ارزش دارایی مشمول یا مالیات متعلق و یا اقدامات اجرایی اعتراض داشته باشند، اعتراض آنها قابل طرح و رسیدگی در هیات موضوع ماده (۲۱۶) قانون خواهد بود.

تداوم تقاضا برای خانه‌های اعیانی

با وجود تسلط شرایط بحرانی اقتصادی بر کشور همچنان شاهد عرضه آگهی‌های خانه‌های لوکس در وبسایت‌ها و فضای مجازی هستیم؛ فایل‌هایی با متراژهای بالا و عمدتا در شمال شهر که بیشتر در منطقه یک تهران قرار دارند. مشخصات و امکانات بسیار متنوعی نیز در آگهی‌های مربوط به این واحدهای مسکونی دیده می‌شود؛ امکاناتی نظیر لابی‌های فوق‌العاده لوکس و بزرگ، لابی‌من 24 ساعته، سالن اجتماعات بزرگ و طراحی شده با نورپردازی عالی، چندین پارکینگ، انباری‌های بزرگ، دو یا چند لاین آسانسور، استخر، سونا، جکوزی و باشگاه ورزشی بزرگ، اتاق‌خواب‌های مَستر (اتاق‌هایی بالکن‌دار و با متراژ زیاد و دارای سرویس بهداشتی مجزا)، آشپزخانه‌های فول‌هایگلاس، جاروبرقی مرکزی، کلید و پریزهای هوشمند (لمسی) و دید باز و اصطلاحا ابدی.

در بیشتر این واحدهای لوکس از مصالحی نظیر سنگ، کاشی، سرامیک، تجهیزات الکتریکی و مکانیکی با بالاترین کیفیت و از برندهای معتبر و مطرح وارداتی اروپایی استفاده شده است.

فعالان حوزه معاملات مسکن از تداوم تقاضا برای این خانه‌ها خبر می‌دهند؛ متقاضیانی که از دهک‌های پردرآمد جامعه محسوب می‌شوند. این افراد، عموما به منظور سکونت و نه برای سرمایه‌گذاری اقدام به خرید این خانه‌ها می‌کنند.

رکود بازار معاملات نیز بر خرید و فروش خانه‌های لوکس بی‌تاثیر بوده است. چرا که مشاوران املاک از افزایش قیمت‌های واحدهای مسکونی لوکس خبر می‌دهند؛ موضوعی که با توجه به رکود کلی بازار معاملات مسکن کشور غیرمنطقی به نظر می‌رسد.

10 درصد متقاضیان به دنبال خرید خانه‌های لوکس هستند

در همین خصوص در تماس با املاک کبیر واقع در محله الهیه، وضعیت معاملات خانه‌های لوکس تهران را جویا شدیم.

رضا حیدریانی کارشناس مشاوره املاک در گفت‌و‌گو با «جهان‌صنعت» گفت: به رغم وجود وضعیت نامناسب اقتصادی در کشور، تقاضا برای تهیه واحدهای مسکونی لوکس همچنان وجود دارد.

حیدریانی ادامه داد: 10 درصد متقاضیان خرید خانه به دنبال خانه‌های لوکس هستند. اگر از افرادی که از رانت‌های دولتی استفاده می‌کنند فاکتور بگیریم، بقیه متقاضیان خرید خانه‌های لوکس را افرادی تشکیل می‌دهند که در مناطق شمال شهر خانه دارند؛ افرادی که با فروش یکی از اتومبیل‌هایشان به راحتی قادرند یک خانه لوکس تهیه کنند.

او افزود: در بین متقاضیان، افرادی که بتوانند با پس‌انداز چندین ساله خود اقدام به خرید چنین واحدهایی کنند، وجود ندارد. با پس‌انداز، خرید خانه‌های عادی نیز غیرممکن است، چه برسد به خانه‌های لوکس!

رکود بازار معاملات بر قیمت خانه‌های لوکس بی‌تاثیر است

حیدریانی در خصوص مناطقی که بیشترین موارد ارائه واحدهای مسکونی لوکس را به خود اختصاص داده‌اند، گفت: از بهترین مناطقی که چنین خانه‌هایی را دارا هستند، می‌توان از فرشته، زعفرانیه، کامرانیه، فرمانیه و ولنجک نام برد.

این کارشناس مشاوره املاک در مورد تاثیرات رکود موجود در بازار معاملات بر خرید و فروش خانه‌های لوکس تصریح کرد: رکود بازار معاملات منجر به این شده که عده‌ای فعلا دست نگه دارند؛ افرادی که منتظر تعیین‌تکلیف وضعیت اقتصادی کشور هستند. این بدین معنی نیست که افراد بودجه لازم برای خرید این خانه‌ها را ندارند.

او همچنین افزود: سازندگانی در این مناطق هستند که حاضر نیستند املاکشان را زیر قیمت بفروشند. چرا که به علت گرانی مصالح، فروش زیر قیمت این واحدها برایشان به صرفه نیست.

حیدریانی در ادامه، وضعیت فعلی بازار معاملات مسکن را به فنری تشبیه کرد که جمع شده است و گفت: سازندگان منتظر باز شدن این فنر برای فروش املاک خود هستند.

او ادامه داد: برخی سازندگان در مواردی خاص و به منظور تکمیل پروژه، اقدام به ارائه تخفیف‌هایی می‌کنند. بدین صورت که تنها برای یک واحد به جای متری 300 میلیون تومان، پیشنهاد متری 250 میلیون تومان برای فروش را می‌دهند. ولی اینطور نیست که رکود فعلی بازار معاملات بتواند بر قیمت‌ها تاثیر بگذارد و باعث کاهش آنها شود.

بسیاری از واحدهای مسکونی لوکس متعلق به افرادی است که امکان دریافت مالیات از آنها وجود ندارد

این کارشناس مشاوره املاک در خصوص تاثیرات دریافت مالیات از خانه‌های لوکس بر بازار معاملات گفت: همانطور که مستحضر هستید، امکان شفاف‌سازی مالیاتی در دهک‌های پردرآمد جامعه وجود ندارد. خیلی از واحدهای مسکونی لوکس متعلق به افرادی است که امکان دریافت مالیات از آنها وجود ندارد.

حیدریانی همچنین افزود: بسیاری از مسوولان کشور ساکن خانه‌های لوکس در مناطق شمال شهر تهران هستند. از این رو دریافت مالیات از خانه‌های لوکس به سختی قابل اجرا است.

او در پایان خاطرنشان کرد: دریافت مالیات از واحدهای مسکونی لوکس در نهایت فشار وارده بر اقشار متوسط و ضعیف جامعه را افزایش می‌دهد. چنانچه اقشار پردرآمد جامعه بخواهند مالیاتی پرداخت کنند، ابتدا آن را از اقشار ضعیف می‌گیرند. اقشار پردرآمد جامعه عموما کارخانه‌دار، بازرگان و… هستند. از این رو قبل از پرداخت مالیات به دولت، آن را جزو هزینه‌های خود محاسبه می‌کنند.

نرخ پیشنهادی خانه‌های لوکس تهران
محله متراژ اتاق سن بنا قیمت (تومان)
الهیه 220 4 15 22 میلیارد و 500 میلیون
زعفرانیه 240 3 نوساز 55 میلیارد
کامرانیه 220 3 نوساز 33 میلیارد
ولنجک 320 4 نوساز 51 میلیارد و 200 میلیون
نیاوران 220 4 نوساز 28 میلیارد و 500 میلیون
فرمانیه 330 3 3 33 میلیارد
قیطریه 140 3 نوساز 14 میلیارد
کاشانک 285 2 3 22  میلیارد و 200 میلیون
محمودیه 218 4 8 24 میلیارد و 500 میلیون
جمشیدیه 240 3 نوساز 34 میلیارد
سعدآباد 340 4 4 50 میلیارد
اقدسیه 295 4 2 55 میلیارد

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا