مجلس و ارگان هامجله خبری

پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی پروژه‌‌های بازآفرینی شهری سمنان

به گزارش ساختمان آنلاین: حسین دهقان مدیرکل راه و شهرسازی استان سمنان توضیحاتی در خصوص پروژه‌های بازآفرینی شهری در دست اقدام این استان ارایه کرد و گفت: پروژه‌های بازآفرینی شهری در قالب برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور تعریف شده است، اجرای این پروژه‌ها از سال ۹۶ شروع شده و پایان سال ۱۴۰۰ برای اتمام آن‌ها در نظر گرفته شده است.

دهقان با اشاره به این که اکثر پروژه‌های بازآفرینی شهری سمنان بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، تصریح کرد: سند محله‌بندی و ایجاد اولویت در بافت‌های ناکارآمد شهری برخی محلات با نظر ستادهای بازآفرینی شهری و استانی انتخاب و برای این محله‌ها برنامه بازآفرینی اقدام مشترک تنظیم شد.

او با اشاره به این که در این برنامه، پروژه‌های مورد نیاز بازآفرینی شهری تعریف شده است، تصریح کرد: تمام پروژه‌ها در راستای ارتقا سرانه‌های خدماتی، فرهنگی، آموزشی و بهبود محیط‌زیست است که در نهایت منجر به ماندگاری ساکنان در محلات هدف شده و مانع مهاجرت آن‌ها می‌شود.

کندی روند مهاجرت با اجرای پروژه‌های بازآفرینی شهری

مدیرکل راه و شهرسازی استان سمنان تصریح کرد: ساکنان محلات کم برخوردار به علت کسری سرانه‌های عمومی در حال تخلیه این محلات هستند و در واقع جمعیت غیربومی جایگزین جمعیت بومی می‌شود، بنابراین انجام این پروژه‌ها باعث کندی روند مهاجرت خواهد شد، علاوه بر این سعی داریم با اجرای این پروژه‌ها سرزندگی، شادابی و امکان استفاده از خدمات محلی را برای ساکنان بومی فراهم کنیم.

دهقان با اشاره به این که در حال حاضر ۲۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان در حال اجراست، تصریح کرد: از سال ۹۶ تاکنون حدود ۹۰ پروژه اجرا شده که بسیاری از آن‌ها افتتاح و به بهره‌برداری رسیده است و باقی پروژه‌ها تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید. این پروژه‌ها در بافت‌های تاریخی، فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی انجام می شود.

او ادامه داد: پروژه‌های جاری شامل احداث ساختمان‌های روبنایی جمعا به متراژ ۳ هزار مترمربع، احداث زیرساخت معابر و فاضلاب به طول ۱۲ کیلومتر، بهسازی و بدنه‌سازی معابر شهری به طول ۶ هزار متر مربع و احداث پارک‌ها و بوستان‌های شهری به متراژ۷ هزار متر مربع می‌شود.

دهقان مهم‌ترین پروژه‌های بازآفرینی استان سمنان را این گونه برشمرد: احداث مجتمع فرهنگی- آموزشی زاوقان، احداث فضای سرپوشیده بازی کودکان راه آهن گرمسار، احداث فرهنگسرای کدیور، اجرای اسکلت مدرسه سه کلاسه قدس رضوی، کمک به احداث فرهنگسرای گرمسار به متراژ۸۰۰ متر مربع و با رقمی بالغ بر ۹۰۰ میلیون تومان از جمله مهم‌ترین پروژه‌های در دست احداث استان سمنان در این زمینه به شمار می‌روند.

او درباره فعالیت‌های انجام شده در زمینه بافت‌های فرسوده نیز توضیح داد و گفت: استان سمنان با ۷۰۲ هزار و ۳۶۰ نفر جمعیت و با مساحت ۹۷ هزار و ۴۹۰ کیلومتر مربع ، حدود ۲ هزار و ۴۳۵ هکتار بافت ناکارآمد دارد، تا سال ۹۷ تعداد ۱۸۲ محله هدف بازآفرینی شهری شناسایی شد که برای ۴۰ محله آن( به صورت تقریبی ۲۰ درصد) برنامه جامع مشترک تنظیم شده است. برای محلات دردست اقدام نیز پروژه‌های زیربنایی، روبنایی، توانمندسازی، تهیه طرح، مقاوم سازی، بهسازی و ساخت مسکن تعریف شده است.

افزایش سقف تسهیلات احداث مسکن

او با اشاره به این که اکثر بافت‌های فرسوده، جزو مناطق مسکونی محسوب می شوند، تصریح کرد: این اداره‌کل از محل تبصره ۱۸ و با همکاری بانک مسکن توانسته است سقف تسهیلات احداث مسکن را افزایش داده و با تخفیف سود تسهیلات کمک مناسبی به احداث و نوسازی مسکن کند.

دهقان افزود: علاوه بر این شهرداری‌ها با اعمال تخفیف حداقل ۵۰ درصدی عوارض پروانه ساختمانی نقش پررنگی در تشویق مالکان به نوسازی منازلشان دارند. همچنین زمین‌های موجود در بافت فرسوده که مالکیت دولتی دارند، طراحی شده و در آن‌ها پروژه‌های مسکونی در حال ساخت است. ارایه تسهیلات در راستای صندوق پس‌انداز یکم در بافت‌های فرسوده شهری نیز انجام می‌گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی سمنان با اشاره به این که در سال جاری اتمام برنامه‌های قبلی پیگیری می‌شود، اظهار کرد: با توجه به اتمام برنامه ششم توسعه سعی در تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های در دست ساخت کنونی داریم. درسال جاری حدود ۲۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۷ میلیارد تومان تعریف شده است که بر اساس پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها منابع به آن‌ها تزریق می‌شود.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا