راه و شهرسازیمجله خبری

خط اعتباری برای تعاونی مسکن بالای ۸۰ درصد پیشرفت

محمد کبیری در آئین رونمایی از طرح‌های تأمین مالی نوین مسکن، اظهار داشت: مشکل اصلی تعاونی‌های مسکن این است که برخی اعضا حق عضویت خود را پرداخت نمی‌کنند و این امر موجب طولانی شدن اجرای پروژه می‌شود. معاونت امور تعاون وزارتخانه با همکاری بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون، تلاش کرد این مشکل را برطرف کند و برای این منظور ۲ طرح پیشنهاد و برنامه‌ریزی‌های لازم برای اجرای آن انجام شد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: در طرح پوشش مالی بانک توسعه تعاون، به تعاونی‌هایی که در پروژه‌های خود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند اما به دلیل مشکلات مالی اعضا توانایی پرداخت حق عضویت نداشتند، خط اعتباری در نظر گرفته شده تا این پروژه‌ها به اتمام برسند. البته این خط اعتباری به تعاونی‌هایی تعلق می‌گیرد که فعالیت آنها شفاف، مجامع تعاونی به‌روز و مشکل حقوقی نداشته باشند و تعاونی این اطیمنان را بدهد که پروژه را به اتمام برساند.

وی در خصوص طرح دیگر تأمین مالی مسکن گفت: طرح دیگر، استفاده از بازار سرمایه و بورس کالا است که مسکن را به بورس می‌بریم و با کمک این طرح، تحولی در رونق تعاونی مسکن ایجاد می‌شود. در این طرح تعاونی‌ها برای تأمین مالی اقدام به تأمین نقدینگی از طریق بازار سرمایه می‌کنند و بخشی از آورده که اعضا نمی‌توانند تأمین کنند از طریق این بازار و با ضمانت صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون انجام می‌شود.

کبیری افزود: در سررسید اوراق، اعضا اگر نقدینگی داشته باشند، پرداخت می‌کنند، در غیر این صورت با مراجعه به بانک توسعه تعاون به صورت اقساطی اقدام به فروش اقساطی می‌کنند. هم‌اکنون سهم تعاونی‌ها در تولید مسکن زیر ۱۰ درصد است و با اجرای این ۲ طرح می‌توان گفت بخش تعاون مسکن متحول می‌شود.

روح تعاون باعث ارتقای سطح تربیت جامعه می‌شود

همچنین در ادامه این مراسم، امیرحسین قاضی زاده نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تقدیر از عملکرد بخش تعاون گفت: عملکرد بخش تعاون نشان می‌دهد هرجا به جوانان دانشمند اعتماد کردیم، تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و نتایج درخشانی آفریدند.

وی در ادامه در مورد اهمیت بخش تعاون گفت: تعاون ارزش فرهنگی بوده و در واقع تلاش در خدمت جمع است و روح تعاون باعث ارتقای سطح تربیت جامعه می‌شود.

نایب رئیس مجلس درخصوص تعاونی‌های مسکن و مشکلات آنها، گفت: تجربه نشان می‌دهد که تعاونی‌های مسکن مهر در گذشته موفق نبودند و حتی در مرحله‌ای افراد تصمیم گرفتند این تعاونی‌ها را دور بزنند و به صورت مستقیم با انبوه‌سازان قرارداد منعقد کنند.

به گفته وی، عدم تأمین مالی مناسب، انتخاب افراد ناشایست و عدم شفافیت و نظارت از جمله دلایلی است که موجب ناکارآمدی تعاونی‌های مسکن مهر در گذشته است که باید از آنها درس بگیریم. توسعه تعاون، توسعه اعتماد است و باید شبکه‌ای نگاه کنیم، در این راستا مرکز نوآوری توسعه تعاون اقدام خوبی است که موجب ارتباط بخش تعاون با دانشگاه می‌شود.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا