معماری معاصر کشور، نمادی از غفلتهای چندجانبه است
معمار و مدرس دانشگاه،وضعیت معماری معاصر ایران را نامتناسب با پیشینه تمدنی کشور توصیف کرد و گفت: ما کشوری با سابقه درخشان در معماری هستیم، اما آنچه امروز در شهرهایمان میبینیم، نهتنها ادامهدهنده آن میراث نیست، بلکه حاصل کوتاهیهای چندجانبهای است.

حمیدرضا ناصر نصیر در گفتگو با ساختمان آنلاین با اشاره به ریشه مشکلات حوزه معماری، توضیح داد: بخشی از این مسئله، طبیعی است؛ نتیجه گذار از سنت به مدرنیته. اما بخش دیگرش به کاستیهای خودمان برمیگردد: نظام آموزشی دانشگاهی ما نقصانهای جدی دارد، ساختارهای قانونگذاری و مدیریتی گاه غفلت میکنند یا ناآگاهند، و نهادهای صنفی و مدنی آنقدر قوی نیستند که بتوانند نقش خود را در ارتقای معماری ایفا کنند.
نیاز به تحول در جایگاه حرفهای معماران
وی تأکید کرد: قانونگذاران باید چارچوبهایی تعریف کنند که کیفیت معماری را تضمین کند. معمار باید به رسمیت شناخته شود، تا بتواند دانشش را در خدمت شهر و مردم قرار دهد. نهادهای صنفی هم باید تقویت شوند تا بتوانند گفتمان معماری را پیش ببرند و جایگاه این حرفه را ارتقا دهند.
این مدرس دانشگاه در پایان، نقش رسانهها را کلیدی خواند و افزود: «در دنیای امروز، رسانهها میتوانند هم در جامعه و هم در سطوح مدیریتی، آگاهی ایجاد کنند و مسیر را برای تغییر هموارتر سازند.