مجله خبریبورس و بازار

بازار معاملات مسکن در روزهای پایانی سال وارد رکود شد

واسطه‌های ملکی از رکود معاملات مسکن در روزهای پایانی سال سخن می‌گویند که این کسادی تا بعد از تعطیلات نوروز ادامه خواهد داشت. فروشنده‌ها ترجیح می‌دهند واحدهای خود را در سال آینده عرضه کنند و خریداران هم که عمدتا قصد تعویض آپارتمان خود را دارند معاملات را به سال بعد موکول کرده‌اند.

به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از ایسنا، پیگیری‌ها از بازار مسکن شهر تهران نشان می‌دهد که از ۱۵ اسفندماه معاملات تقریبا متوقف شده است. امسال برخلاف سال‌های گذشته که در هفته‌های پایانی سال، انتظارات تورمی بر بازار ملک سایه می‌انداخت، دو دیدگاه متضاد وجود دارد.

یک گروه تحت تاثیر اثرات غیراقتصادی مثبت، توافقات سیاسی و کاهش نرخ ارز معتقد به کاهش قیمت مسکن هستند. گروه دیگر اما با توجه به انتظارات تورمی سیستماتیک در سال‌های گذشته و عواملی همچون افزایش نرخ دستمزد نظر متفاوتی دارند.

در حال حاضر تعداد فایل‌های مرغوب عرضه شده به بازار مسکن کاهش یافته است. از آن طرف مشتری خانه اولی وجود ندارد. معمولا فروردین، ماه کسادی بازار ملک است و فعالان بازار مسکن انتظار دارند بازار از اردیبهشت وارد رونق شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در روزهای اخیر تقاضا برای وام ۴۸۰ میلیون تومانی مسکن کاهش یافته و به تبع  آن  قیمت اوراق افت کرده و در محدوده ۱۰۴ هزار تومان قرار دارد. این در حالی است که هر فقره اوراق در اوایل ماه جاری حدود ۱۱۸ هزار تومان بود.

میانگین قیمت هر متر خانه در تهران طبق آخرین آمار به ۵۵ میلیون تومان رسیده که افزایش ۶۶ درصد را در یک سال اخیر نشان می‌دهد؛ در حالی که تورم عمومی سالیانه ۴۷ درصد و تورم نقطه به نقطه ۵۳ درصد بود. در واقع مسکن در پایتخت ۱۳ درصد بالاتر از  سایر کالاها رشد قیمت داشته است. بنابراین فرضیه گرانی مجدد آن چندان منطقی نیست.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. با سلام و احترام
    من برای حل مشکل مسکن در کشور 2 شاه کلید اصلی و اساسی به دولتمردان محترم معرفی میکنم (البته اگر دولت محترم عزم و اراده جدی و واقعی برای حل مشکل مسکن داشته باشد)

    1 – مدیریت خانه های خالی .
    2 – مدیریت تعداد بنگاههای مشاورین املاک .

    1 – با توجه به وجود تعداد بسیار زیاد خانه های خالی که بمنظور سوداگری در این حوزه ، در تملک افراد خاصی قرار گرفته و میگیرد یکی از مهمترین و اساسی ترین راهکارهای حل معضل مسکن ، رسیدگی به وضعیت این خانه های خالی و ورود آنها به چرخه مصرف (البته با قیمتهای منطقی و مناسب) میباشد .(بعنوان مثال گزارشهایی از افرادی دیده ام که یک فرد بیش از 700 یا 800 واحد خالی در تملک خود دارد!!!)

    ” حتی میتوانیم به جرات بگوییم که اگر خانه های خالی مدیریت شوند اصلا نیاز به ساخت و ساز هم نیست و خودبخود قیمت مصالح هم بعلت کاهش تقاضا ، کاهش خواهد یافت “.

    2 – اگر دقت بفرمایید در هر خیابان قدم به قدم تابلوهای مشاوران املاک به چشم میخورد
    آیا تا به حال فکر کرده اید که این همه مشاور املاک برای یک خیابان یا محله نسبتا کوچک چکار میکنند و چگونه برای این تعداد بیشمار از یک شغل صرفه اقتصادی دارد؟! و آیا فکر نمیکنید که یکی از مهمترین گروههای عامل گران شدن مسکن همین مشاوران املاک و نیز واسطه ها و دلالان مسکن هستند؟!
    بنظر من افرادی که از افزایش قیمت مسکن دم میزنند خودشان از موافقان و ذینفعان تورم مسکن هستند که با این اظهار نظرها انتظارات تورمی را در ذهن سرمایه گذاران این حوزه تقویت میکنند.
    از طرفی با توجه به روند روبه رشد شدید هزینه های روزمره زندگی مردم به زودی به جایی خواهیم رسید که مردم به سختی بتوانند شکم خود و خانواده را سیر کنند و دیگر کسی به خرید مسکن فکر نخواهد کرد . با این حال هر چقدر هم که مسکن گران شود چون خریداری وجود نخواهد داشت در اصل سرمایه گذار ضرر خواهد کرد چراکه سرمایه خود را در جایی بلوکه کرده که هیچ استفاده ای برایش ندارد .

    بنابر این من معتقدم که دوران تجارت مسکن و املاک در حال رسیدن به آخر خط میباشد و فروپاشی قیمت مسکن نزدیک است . همانگونه که در بسیاری کشورها این اتفاق در سالهای اخیر افتاده است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا