پنل 6 : بنای برتر، کنترل حریق | نمایشگاه تاسیسات 1402
معاون ایمنی و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران: شناسایی ۹۵۰ هزار پلاک ناایمن در پایتخت/ ” کندسوزی” حلقه گمشده در صنعت ساختمان سازی است.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از استودیو نمایشگاه تاسیسات، کامران عبدولی “در پنل بنای برتر و کنترل حریق “، با بیان اینکه بعد از سال ۹۶ و حریق در چندین سازمان بلندمرتبه نوع نگاه به سازمان آتش نشانی متفاوت شده، اظهار داشت: سازمان آتش نشانی تقریبا بیش از یک دهه به ویژه پس از حادثه پلاسکو، به طور جد وارد مبحث ساختمان شده است، اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله داریم و به لحاظ فرهنگی نیازمند کار بیشتر هستیم.
وی سپس با اشاره به افزایش ایستگاه های آتش نشانی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا در بحث ایمنی به سمت کاهش ایستگاه ها رفته اند؛ اما در ایران با وجود پیشرو بودن به لحاظ تجهیزات، اما همچنان به دنبال بیشتر کردن ایستگاه ها هستیم.
معاون ایمنی و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران با اشاره به لزوم کاهش هزینه ها در بحث ایمنی افزود: در راستای بحث ایمنی سازی، آموزش امری ضروری است، هرچند طبق بند س ماده 14 قانون مدیریت بحران کشور، آتش نشانی را به عنوان بالاترين مقام اجرايی كه مسئوليت مديريت ایمنی عمليات و نگهداری تأسیسات مواد خطرناک را بر عهده دارد، می شناسد اما نقش مردم نیز حائز اهمیت است.
عبدولی ادامه داد: این قانون متاسفانه پاسخگوی شرایط امروز نیست و از طرف دیگر نه تنها ورود به ساختمان ها هزینه بر بوده بلکه به لحاظ قضایی نیز با چالش های بسیار روبه رو هستیم.
وی تصریح کرد: سازمان آتش نشانی در این سال ها تلاش داشته از طریق شورای عالی استان ها و اصلاح آییننامه ها و ویرایش مبحث ۳ آتش نشانی و سناریوهای مختلف و معماری و سازه با کمک مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی، و آموزش از مهندس ناظر گرفته تا دفاتر خدمات و غیره بتوان مشکلات قانونی را برطرف کرد.
معاون ایمنی و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران سپس با اشاره به تجهیزات و امکانات سازمان گفت: خوشبختانه در بحث ایمنی سازی ساختمان ها به ۹۵ درصد خودکفایی رسیدهایم و امید داریم در سال های آینده به خودکفایی کامل برسیم.
عبدولی ادامه داد: با توجه به شناسایی ۹۵۰ هزار پلاک( پارسل) ناایمن در شهر تهران، ارزیابی آن نیاز به مشارکت مردم برای ورود به ساختمان های فاقد ضوابط ایمنی سازمان هستیم.
وی سپس با اشاره به بار حریق و دودزا بودن امکانات و تجهیرات واحدهای مسکونی گفت: یکی از راه های کاهش هزینه و پیشگیری از حریق، ایجاد ارتباط بین ساختمان ها از طریق تاسیسات است که اگر بحث “کُندسوزی” را در ساختمان ها داشته باشیم می توان تا حدود بسیاری حریق را در نطفه خفه کرده و مانع از گسترش آن به واحدهای دیگر شد.
مدیر مهندسی پلیران: طبق مسئولیت اجتماعی، پلیران تولید محصولات کندسوز را اولویت قرار داده است
به گزارش استودیو نمایشگاه تاسیسات؛ محمد قاسمی مدیر مهندسی پلیران در پنل “بنای برتر و کنترل حریق” با اشاره به ویرایش مبحث ۱۶ و الزام استفاده از مواد کندسوز تا گرید B1 اظهار داشت: صرفا نمیتوان تمام مسئولیت را به سازمان آتش نشانی تحمیل کرد بلکه هر سازمان و بخش موظف است تا در این زمینه ورود پیدا کند.
وی ادامه داد: پلی ران سعی کرده این رویه را اولویت قرار دهد و یکی از محصول تولید شده پروتکت پلیران،انتقال حریق در زمان آتش سوزی را به حداقل میرساند.
مدیر مهندسی پلیران بیان کرد: بعد از پلاسکو، مقررات مبحث ۱۶ استانداردهای خاصی را تعریف کرده تا حداقل انتقال حریق به طبقات ساختمان رخ دهد، در این راستا گرید B1 کندسوزترین مواد اولیه را دارد.
قاسمی سپس گفت: در زمان حریق یکی از آیتم های مهم زمان است هر چه زمان بیشتر باشد امکان نجات افراد بیشتری وجود دارد که در این راستا استفاده از مواد اولیه کندسوز در دنیا در حال افزایش است و طبق بررسی انجام شده، استفاده از متریال کندسوز زمان نجات افراد را از ۵ دقیقه به ۱۵ دقیقه افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: پلیران با توجه به این مسئولیت اجتماعی یک دسته از محصولات را به گونهای تولید کرده تا کندسوز باشد و با تولید این محصولات اطمینان خاطر بیشتری در ساختمان ها و تاسیسات فاضلاب ایجاد شود.