بی اعتنایی بانکها به پرداخت تسهیلات در حوزه نهضت ملی مسکن
درحالی که رئیس جمهور به پرداخت تسهیلات در حوزه مسکن تاکید جدی داشته است اما بررسی ها نشان می دهد که هنوز بانک ها برای پرداخت این تسهیلات توجهای ندارند.
به گزارش ساختمان آنلاین، یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور حوزه مسکن است که دولت از ابتدای ورود خود تنها یک جلسه برای این بخش مهم اقتصادی تشکیل داده بود که بالاخره بعد از ۸ ماه جلسه دیگر در این حوزه برگزار شد، جلسه ای که در آن تمامی روسای بانک ها حضور داشتند و نتیجه آن اولتیماتوم نهایی به بانک ها برای پرداخت تسهیلات معوق برای احداث پروژه های نهضت ملی مسکن شد و درست بعد از برگزاری جلسات بدهی بانک هایی که در این خصوص کم کاری داشتند اعلام شد که رکورد دار بدهی بانک ها به بانک صادرات رسید.
یکی دیگر از موانعی که در این جلسه مطرح شد مربوط به اراضی در شهرها است که در آن جلسه رئیس جمهور بر مشکلات و موانع اصلی ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن اشاره کرد و به وزرای راه و شهرسازی و وزارت کشور دستور داد که به شهرهایی که در آنها پروژه ها پیشرفت نداشته و یا اراضی در آنها تامین نشده بازرسان اعزام شده و نتیجه آن را اعلام کنند.
در حال حاضر به گفته بسیاری از متقاضیانی که قصد ساخت مسکن آن هم به صورت ویلایی دارند اعلام شده که اراضی به آنها اختصاص داده نمی شود در حالی که ساخت خانه به صورت حیاط دار و ویلایی یکی از مهم ترین و بزرگترين آرزوهای آنها است.
گفتنی است در شهرهای مختلف از جمله یزد، طبس و شهر ایوانکی ساخت مسکن به صورت ویلایی و حیاط دار اجرا شده که بررسی های میدانی حاکی از آن است، بسیاری از متقاضیان این پروژه ها از اجرا و پیشرفت این پروژه راضی هستند و سرعت اجرای پروژهها هم بسیار خوب بوده است.
البته یکی از مشکلات اصلی در اجرای این طرح نرسیدن تسهیلات به ساخت مسکن برای سازندگان بود که در جلسه شورای عالی مسکن اعلام شد که به سرعت به این موضوع رسیدگی شود که بلافاصله بعد از آن ابوالفضل نوروزی لیست بانک های مختلف که تسهیلات پرداخت نمی کنند را اعلام رسمی کرد.
نوروزی گفت: باید بانک ملی ۱۰ همت (هزار میلیارد تومان)، بانک ملت ۱۲ همت، بانک تجارت ۱۱ همت، صادرات ۱۳ همت، سپه ۶ همت، کشاورزی ۱.۷ همت، رفاه ۵ همت، پست بانک ۶۰۰ میلیارد تومان، بانک کار آفرین ۳ همت، بانک سامان ۳ همت، بانک اقتصاد نوین ۴ هزار میلیارد تومان در قالب طرح جهش تولید مسکن تسهیلات پرداخت کنند. برای بانک های متخلف ۹۵ هزار میلیارد تومان جریمه در نظر گرفته شده است.
براساس این گزارش بسیاری از کارشناسان معتقدند هستند که باید تسهیلات به ساخت مسکن اختصاص یابد تا شاهد جان گرفتن بازار مسکن و در نتیجه ایجاد ثبات قیمتی در بازار مسکن باشیم که البته بعد از گذشت یک هفته از برگزاری این جلسه بانک ها همچنان به پرداخت این تسهیلات واکنشی نشان نداده و همچنان به این موضوع بی توجه هستند.