اخبار ساختمان آنلایندیدگاهراه و شهرسازیمجله خبری

ارجاع نظارت به زیان مهندسان و کیفیت ساختمان‌هاست/ حاضرم مناظره کنم

محسن بهرام‌غفاری، از تدوین‌گران قانون نظام مهندسی، با اشاره به حاشیه‌های اخیر در موضوع «ارجاع نظارت»، اعلام کرد آماده است با مسئولان ارشد سازمان نظام مهندسی یا وزارت راه و شهرسازی در یک مناظره عمومی به گفتگو بپردازد. او تأکید کرد که ادامه این روند به زیان مهندسان، کیفیت ساخت‌وساز، مردم و شهرداری‌ها است.

بهرام‌غفاری در گفت‌وگویی با ساختمان آنلاین با انتقاد شدید از روند جاری ارجاع نظارت اظهار داشت: من آماده‌ام بعد از فروکش کردن هیجانات این قضایا با هرکس که مدعی درستی ارجاع نظارت باشد، مناظره کنم و توضیح دهم که ادامه روند الزام مالکان و شهرداری ها به پذیرفتن مهندس ناظر معماری و مهندسی تعیینی توسط سازمان نظام مهندسی که بر خلاف مواد 3 ، 15، 30 ، 33 و 34 و 37 قانون نظام مهندسی در آیین‌نامه دولت آمده موجب لوث مسئولیت های شهرداری، سازمان نظام مهندسی و مهندسین و معماران ناظر و مالکان و سازندگان ساختمان و تداخل اختلال‌آمیز در وظایف آن ها بوده و به‌زیان همه آنان و به‌سود کاهش کیفیت و ایمنی ساختمان ها ولطمه به محیط زیست، و دربردارنده موارد پرشمار تضاد منافع است.

وی گفت:دردیگر کشورهای موفق در زمینه معماری، شهرسازی و مهندسی جز ایران، انجام چنین اقدامی و هر اقدام دیگری که موجب مداخله سازمان های نظام معماری و مهندسی در روابط کارفرمایان و مالکان با مهندسان و شهرداری شود، جز در رسیدگی انتظامی، ناقض بیطرفی آن ها شمرده و خلاف قانون و بدعت محسوب می‌شود.

غفاری که از مؤسسسان سازمان های نظام معماری و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی تأسیسات و شهرسازی در سال 1369 و تأسیس سازمان واحد نظام مهندسی ساختمان در سال 1372است، ضمن تأکید بر ضرورت مبرم نیاز به اصلاح آیین نامه دولت و همچنین تفکیک کلیه أمورمرتبط با کنترل ساختمان از قانون نظام مهندسی و تصویب قانون مستقل برای آن در بازنگری قانون که هم اکنون در مجلس جریان دارد، افزود :شرط مفید بودن این گفتگوهای انتقادی و اقناعی حضور اشخاص دخیل و مؤثردر تدوین ضوابط و مقررات شهرسازی و ساختمان و آیین نامه ها و شیوه نامه های مرتبط با آن ها و ناظر برامورسازمان نظام مهندسی ساختمان در دولت و مجلس و اجرا کنندگان قوانین و مقررات مربوطه است نه افراد غیرمؤثر و کم‌اطلاعی که عموما برای دیده شدن وارد میدان می شوند.

بهرام‌غفاری همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد اظهاراتش در برنامه اخیر «دنیای اقتصاد» گفت: در آن میزگرد چهار نفر حضور داشتند که با احتساب مجری زمان برنامه بین 5 نفر تقسیم میشد و بعضی از شرکت کنندگان نیز رعایت زمان بندی را نکردند و به همین دلیل زمان لازم برای بسط نظر من و شکافتن بحث در اختیار نبود.

به گفته این کارشناس، موضوع ارجاع نظارت یکی از چالش‌های جدی حوزه مهندسی ساختمان در سال‌های اخیر است که بر سرنوشت حرفه‌ای مهندسان و اعتبار اجتماعی حرفه مهندسی تأثیر مستقیم دارد. او تاکید کرد برگزاری یک مناظره شفاف می‌تواند به روشن شدن ابعاد حقوقی و قانونی این مسأله کمک کند.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا