سنتی سازی در کشور ما بنا به دلایلی جذابیت دارد
کارشناس مسکن با اشاره به اینکه با توجه به به بیم نیروهای کار از بیکاری و همچنین به دلیل پایین بودن کیفیت استاندارد مصالح ساختمانی،سنتی سازی در کشور ما با جذابیت خاص خود همراه است.
دکتر محمود فاطمی عقدا در گفتگو با خبرنگار پایگاه ساختمان آنلاین اظهار داشت: یکی از راهکارهای کاهش هزینهها وافزایش کیفیت و سرعت در ساخت و ساز ها صنعتی سازی است. در حالی که کشورهای مختلفی در دنیا به سمت صنعتی سازی روی آورده اند اما درکشور ما سنتی سازی و ساخت و سازهای دستی کماکان رونق دارد و به عبارتی می توان گفت که جذابیت دارد.
نگرانی نیروی کار سنتی از از دست دادن شغل
فاطمی عقدا این نگرانی را نادرست دانست و بر این باوراست که نیروی کار سنتی میتواند در فرآیند صنعتیسازی نقش داشته باشد و حتی مهارت و تخصص خود را ارتقا دهد.
کیفیت پایین مصالح ساختمانی سنتی
به گفته وی، مصالح سنتی اغلب فاقد استانداردهای لازم هستند و تولیدکنندگان این مصالح نیز با صنعتیسازی مخالفند، چرا که نگران از دست دادن بازار خود هستند.
فاطمی عقدا معتقد است که هر دو گروه (نیروی کار و تولیدکنندگان مصالح) میتوانند در صنعتیسازی نقش داشته باشند و از مزایای آن بهرهمند شوند.
وی در ادامه بر اهمیت صنعتیسازی در ایران با توجه به نیاز بالای مسکن تاکید کرد و به مزایای تولید انبوه و کنترل کیفیت در کارخانه اشاره کرد.
این کارشناس مسکن پیشنهاد داد که حداقل بخشهایی مانند قطعات پیشساخته در کارخانهها تولید شوند و تاسیسات را میتوان در مرحله بعد به روش سنتی اجرا کرد.
وی همچنین به ظرفیتهای موجود در کشور برای صنعتیسازی اشاره کرد و بر ضرورت افزایش این روش در ساختوساز ها تاکید کرد.
فاطمی عقدا در پایان یکی از موانع اصلی صنعتیسازی را سیستم تسهیلات بانکی دانست و گفت: بانکها باید روش پرداخت تسهیلات خود را با صنعتیسازی تطبیق دهند.