اخبار ساختمان آنلایندیدگاهراه و شهرسازیمجله خبری

جای خالی قوانین مقتدر در روند نوسازی بافت‌های فرسوده

در حالی که معضل بافتهای فرسوده یکی از چالشهای کلانشهرهاست اما بررسی ها حاکی از آن است که به دلیل فقدان قوانین مقتدر ،نوسازی بافتهای فرسوده به تعویق می افتد.

به گزارش خبرنگار ساختمان آنلاین، چندی پیش،آیینی ،معاون سابق وزیر راه در نوسازی بافت‌های فرسوده در آسیب شناسی چرایی حرکت کند احیای بافت‌های فرسوده به معضل قوانین در این زمینه اشاره کرد.

وی در گفتگو با خبرگزاری ها عنوان کرد: در حال حاضر، مشکلاتی در زمینه مشارکت برخی از مالکان وجود دارد، به خصوص در مناطقی که مالکان تمایلی به مشارکت ندارند. در این موارد، حتی با وجود اینکه برخی از پروژه‌ها در حال اجرا هستند، هنوز به طور کامل الزام قانونی برای مشارکت افراد در نوسازی محلات یا کوچه‌ها وجود ندارد. این مشکل در مقایسه با کشورهای دیگری مثل ترکیه یا کره جنوبی که قوانین مقتدری در زمینه مقاوم‌سازی دارند، در ایران حل نشده است و نیاز به اصلاحات بیشتر دارد.

در این زمینه ارسلان خدایی ،فعال بازار مسکن به ساختمان آنلاین کفت: مشکل عدم مشارکت برخی از مالکان و عدم وجود الزام قانونی کافی برای نوسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها می‌تواند تأثیرات منفی جدی بر ایمنی و پایداری شهرها و مناطق داشته باشد.

وی با اشاره به لزوم اتخاذ راهکارهای اصلاحی برای افزایش مشارکت مالکان بر لزوم اصلاح قوانین و مقررات مربوطه در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: اصلاح قوانین مربوط به مشارکت مالکان در نوسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها به نحوی که مالکان ترغیب شوند و اجبار به انجام این اقدامات داشته باشند امری ضروری است،چرا که با وجود این مشکل،حتی چنانچه معضل تامین مالی در احیای بافتهای فرسوده برطرف شود،کمامان عدم همکاری برخی مالکان می ت‌واند در مسیر احیای بافتهای فرسوده سنگ اندازی کند.

وی تاکید کرد: در حالی که در کشورهایی که همانند کشور ما با معضل بافتهای ناکارآمد مواجه هستند، قوانین به گونه ای است که مالکان در نهایت مجبورند که با دولت همکاری کنند اما در کشور ما قوانین احیای بافتهای فرسوده منعطف هستند و مالکان ناسازگار می توانند سد راه نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری قرار گیرند.

همچنین رضا موسایی،دیگر فعال حوزه مسکن نیز به ساختمان آنلاین اظهار داشت: اساسا موضوع بافتهای فرسوده چالشی است که ابعاد ملی دارد بنابراین ، مالکانی که در روند احیای بافتهای فرسوده با عدم همکاری خود سبب ایجاد کارشکنی می شوند، در نهایت منافع ملی را به خطر می اندازند.

وی تاکید کرد: نوسازی بافتهای فرسوده یک اجبار است و امری انتخابی نیست و ما محکوم به نوسازی بافتهای فرسوده هستیم، بنابراین با توجه به ابعاد ملی امر بافتهای فرسوده، قوانین محکم و مقتدر برای احیای بافتهای فرسوده باید تدوین شود.

در ادامه مسعود کاشانی ،فعال صنعت ساختمان نیز به ساختمان آنلاین گفت: ارائه تسهیلات مالی، وام‌ها و حمایت‌های مالی از سوی دولت یا نهادهای مربوطه به مالکان به منظور تسهیل در انجام فعالیت‌های نوسازی و مقاوم‌سازی امری ضروری است. همچنین افزایش آگاهی عمومی و آموزش‌های مربوط به اهمیت نوسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها برای افراد و مالکان به منظور ترغیب آنها به انجام این اقدامات و‌ ارائه تشویقات و پاداش‌ها به مالکانی که به طور فعال در نوسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها شرکت می‌کنند نیز باید اجرایی شود.

وی تاکید کرد:با اجرای این راهکارها و اصلاحات مورد نیاز، می‌توان بهبود چشمگیری در زمینه نوسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در ایران ایجاد کرد و ایمنی و پایداری شهرها و مناطق را تضمین کرد.

کاشانی افزود: قوانین محکم و مقتدر و عملیاتی و ارایه تسهیلات مالی ،تنها راهکار،نوسازی و‌مقاوم سازی خانه های سست بنیان در بافتهای ناکارآمد شهری است.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا