نانوپوشش مقاوم به خوردگی برای افزایش طول عمر تاسیسات آبی ساختمان
شرکت نانوآبکار ایساتیس فناوری نانوپوششدهی با آندایزنیگ را برای افزایش طول عمر تاسیسات آبی ساختمان به کار میبرد. این فناوری قابلیت استفاده در محصولات متعددی نظیر ظروف آشپزخانه را دارد. شرکت دانشبنیان نانوآبکار ایساتیس با طراحی خط تولیدی برای ایجاد لایه نانوپوشش ضدخوردگی ، امکان تولید لایه مقاوم به خوردگی را برای طیف وسیعی از محصولات فراهم کرده است.
امین حکیمزاد، مدیر تولید شرکت نانوآبکار ایساتیس درباره این خط تولید میگوید: «آندایز کردن آلومینیم یک فناوری رایج در صنعت است اما با نوآوری و ایجاد تغییراتی در فرآیند آندایزینگ اقدام به ایجاد لایههای نانوساختار روی سطوح مختلف کردیم. برای ایجاد این لایههای نانوساختار ما افزودنیهای ویژهای را به محلول آندایزینگ آلومینیم اضافه میکنیم که فناوری آن به صورت انحصاری در اختیار شرکت نانوآبکار ایساتیس است. همچنین زیرساختها و تجهیزات موردنیاز برای این فرآیند نیز به صورت اختصاصی برای ایجاد لایه نانوساختار طراحی و ساخته شده است. برای مثال ما از جریان پالسی به جای جریانهای مستقیم استفاده میکنیم که رکتیفایر مخصوصی برای این کار طراحی و ساخته شده است.»
دکتر حکیمزاد میافزاید: «با این فناوری میتوان پوششهایی از جنس اکسیدآلومینیم روی سطوح مختلف ایجاد کرد که ما از آن برای پوششدهی کلکتورهای آلومینیمی استفاده میکنیم. کلکتورها به عنوان جمعکننده و تقسیمکننده در تاسیسات آبی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. این کلکتورها معمولا از جنس آلیاژهای مس و روی مانند برنج هستند. قیمت بالای برنج به همراه وزن بالای آن از مشکلات عمده قطعات ساخته شده با این آلیاژ است. شرکت نانوآبکار ایساتیس کلکتورهای آلومینیومی مقاوم در مقابل خوردگی با پوشش نانو ساختار اکسید آلومینیم تولید و به بازار عرضه میکند. این پوشش نانوساختار روی آلیاژ آلومینیم به روش آندایزینگ ایجاد میشود.»
به گفته مدیر تولید شرکت نانوآبکار ایساتیس، با استفاده از نانوپوشش ضدخوردگی میتوان عمر کلکتورها را تا چند دهه افزایش داد. یکی از مزیتهای این روش آن است که میتوان با افزودن برخی پیگمنتهای فلزی، رنگ خاصی روی قطعات ایجاد نمود. با این کار ظاهر محصول را میتوان برحسب نیاز مشتری تغییر دارد.
دکتر حکیمزاد از کاربردهای مختلف نانوپوشش ضدخوردگی در محصولات مختلف خبر داد و افزود: «این نانوپوشش ضدخوردگی در محصولاتی نظیر ظروف آشپزخانه نیز کاربرد دارد به طوری که در حال حاضر ما به دنبال راهاندازی خط تولیدی برای جایگزین کردن این پوششها به جای تفلنهای رایج در ظروف آشپزخانه هستیم.»
منبع: سایت پایگاه خبری فناوری نانو ایران