راهنمای شما در هتل های کپسولی ژاپنی
آشنایی با هتل های کپسولی
برای افرادی که تنها با یک چمدان مسافرت میکنند و بیش از آنکه به رزرو هتلهای لوکس با تختهای بزرگ و محیطی مجلل اهمیت بدهند و پول خود را برای محل استراحتشان هزینه کنند، ترجیح میدهند آن را بیشتر صرف گشتوگذار و حتی خرید کنند، هتلهای کپسولی بهترین گزینه برای آنها خواهد بود!
در اصل این هتلها با تفکر «من فقط مکانی برای خوابیدن نیاز دارم» و برای اولین بار در سال ۱۹۷۹ در شهر اوساکای ژاپن توسط فردی به نام کیشو کوروکاوا ساخته شد و هدف اصلی آن ایجاد محلی برای گذراندن شب برای افرادی بود که نمیخواستند برای یکشب جای خواب مبلغ زیادی هزینه کنند.
در ابتدا سیاست هتلهای کپسولی تنها ارائه حداقل فضای موردنیاز برای خواب با بیشترین امکانات ممکن بود و بیشترین مشتریان آنها کارگران ژاپنی بودند که به خاطر مشغلۀ زیاد امکان بازگشت به خانه را نداشته و دنبال خوابگاهی ارزان قیمت میگشتند؛ اما بهمرور این هتلها مجهز و مجهزتر شدند تا جاییکه امروزه دارای، آیینه، ساعت زنگ دار، رادیو و تلویزیون، تبلت، اینترنت پرسرعت و… نیز شدهاند؛ اما در مقایسه با هتلهای بزرگتر همچنان ارزانقیمت هستند.
گفتنی است چین نیز جزو کشورهای ارائهدهنده این نوع هتلهای ارزانقیمت برای گردشگران خارجی و مسافران داخلی خود است.
این هتلها که مشتریان آنها اغلب مردان هستند، درواقع کپسولهای کوچک اتاق مانندی از جنس پلاستیک و یا فایبرگلاس با ابعاد دو متر در یک متر و بیستوپنج سانتیمتر هستند که بهصورت دو ردیف رویهم و دو واحد بالا و پایین در کنار هم ساخته شدهاند و برای دسترسی به طبقه دوم آنها نردبانهایی در کنارشان تعبیه شده است. جالب اینجاست که این مینی اتاقها دارای کمدهای قفلدار نیز هستند و بهوسیله یک پرده و در از فضای اطراف مجزا میشوند.
حمام و دستشویی در هتلهای کپسولی بهصورت عمومی و در فضایی خارج از محل کپسولها قرار دارد. چمدانهای مسافران نیز در قسمتی مخصوص که دارای قفل و کلید مخصوص هر شخص است نگهداری میشوند.
از مسافران در ابتدای ورود خواسته میشود تا کفشهای خود را تحویل داده با دمپایی¬های مخصوص هتل در محوطه رفتوآمد کنند تا از آلودگی محیط جلوگیری شود.
بین اتاقها معمولاً یک راهروی طویل وجود دارد و تعداد این اتاقها بسته به بزرگی و کوچکی محیط هتل بین پنجاه تا هفتصد اتاق متغیر است. برخی از این هتلها دارای رستوران و سوپرمارکت هستند و معمولاً تمام طول شبانهروز آماده ارائه خدمات به مسافران میباشند.
شاید درگذشته هتلهای کپسولی چندان مجهز نبودند و فقط بهعنوان جایی برای خواب چندساعته شبانه بهحساب میآمدند اما امروزه برخی از این هتلها به امکانات بسیار مدرنتر و لوکستری مجهز شدهاند و کاربری گذشته آنها بهعنوان جایی ارزان برای خواب تبدیل به منبع درآمدی از طریق جذب گردشگران کنجکاوی شده که میخواهند یکشب را برای تفریح در این هتلها بگذرانند.
به همین دلیل امکانات آنها از استخر، سونا و جکوزی فراتر رفته و به کشورهای دیگر نیز گسترش یافته و حتی خلاقیتهایی نیز در آنها به کار رفته است که باعث شده ابعاد و ظاهر آنها نیز تغییر کند. از آن جمله میتوان به هتل اسلیپ باکس Sleep Box)) مسکو، هتل بوک اند بد (Book And Bed) توکیو که هتلی مفهومی درزمینهٔ فروش و مطالعه کتاب است، هتل بلاک در لندن، هتل سیتی هاب در آمستردام که دارای نقاط صفحه لمسی در اطراف ساختمان، دربان دیجیتالی و نرمافزاری برای ثبت سریع اسامی مشتریان است و در مرکز شهر قرار دارد، هتل جین نیویورک که طراحی آنها شبیه ترنهای خواب قدیمی است و فضایی ۱۵ متری دارد، هتل کپسولی مالزی و هتلی در ارتفاعات کوه «اسکرید» در پرو که در فاصله 12000 متری از سطح زمین قرار دارد اشاره کرد.
راهنمای شما در هتل های کپسولی ژاپنی
آیا تاکنون اسم هتلهای کپسولی ژاپنی را شنیده اید ؟ هتلهای کپسولی ژاپنی یک طراحی خاص است که می تواند جذاب باشد .شاید قصد رفتن به ژاپن را داشته باشید. شاید اکنون چنین قصدی نداشته باشید، اما امیدوارید که در آینده این کار را انجام دهید. فهرستی از انتخاب ها وجود دارد، از هتل های مجلل و مهمانخانه های سنتی گرفته تا اقامتگاه هایی که با بودجه متناسب ترند. یا ممکن است شما آخرین قطار را از دست داده اید (یک گزینه را فراموش کرده اید).
شما همیشه میتوانید در یک هتلهای کپسولی ژاپنی اقامت داشته باشید.
هتلهای کپسولی در سال ۱۹۷۹ در منطقه ی پرسروصدای اومدا در اوساکا با عنوان “هتل کپسولی اوساکا” شروع به کار کردند. آرشیتکت کیشو کوروکاوا هتل را طراحی نمود که به یک ضمیمه ی منطقی به برج اداری و مسکونی توکیو، برج مسکونی ناکاگین شباهت دارد. این سازه که در سال ۱۹۷۲ساخته شده بود، دارای آپارتمان های کپسول مانند و کوچکی می باشد.
به گزارش ساختمان آنلاین: در دهه ی ۱۹۶۰، کلمه ی کپسولی (“kapuseru” یا カプセル) در زبان ژاپنی ظهور کرد. وقتی کلمات انگلیسی جذب زبان ژاپنی می شوند، گاهی معنایشان تغییر می کند، اما کلمه ی “کپسولی” معنای مشابهی با معادل انگلیسی خود را دارد: بسیار آینده نگرانه و جمع و جور. شاید به این دلیل بود که وقتی یک استارت آپ جدید در اوساکا به اسمی برای توصیف تجربه های کوچک خود در بازی نیاز داشت، نامی را بر اساس “کامپیوتر کپسولی” انتخاب نمود. امروزه، شما آن شرکت را با عنوان کپکام (Capcom) می شناسید. به همین دلیل است که از کلمه ی کپسولی برای توصیف این هتل های کوچک و جمع وجور استقاده می شود.
در هنگام بازدید از یک هتل کپسولی، باید مراقب برخی چیزها باشید. یکی از آنها این است که بسیاری از هتلهای کپسولی صرفاً مخصوص آقایان هستند. آنها سنتاً مخصوص بازرگانان هستند. هرچند که هتلهای کپسولی ای وجود دارند که طبقات مختص بانوان دارند. برخی از جدیدترین (و زیباترین) هتل های کپسولی برای مهمانان مرد و زن هدف گذاری شده اند.
هزینه ی اقامت در هتلهای کپسولی بسته به هتل، بین ۳۰ تا ۵۰ دلار به ازای هر شب می باشد. اما معمولاً دسترسی به اینترنت پرسرعت و نیز بسته به هتل، امکانات اولیه نظیر لوازم توالت را شامل می شود.
هتلهای کپسولی مختلف، قوانین مختلفی دارند، اما در یادداشت های این سایت ژاپنی، چند قانون ابتدایی آورده شده است:
-
کفش هایتان را دربیاورید
به طور کلی، در بسیاری از هتلهای کپسولی نزدیک به میز جلویی (پیشخوان) جاکفشی هایی وجود دارد. اگر در هنگام ورود، یک لانه ی کبوتر یا قفسه ی دمپایی مشاهده کردید، کفش هایتان را دربیاورید، دمپاییها را بپوشید و کفش هایتان را به جاکفشی ببرید. وقتی وارد هتل می شوید، باید کلید جاکفشی تان را به کارمند پشت پیشخوان (بخش پذیرش) تحویل بدهید.
-
کلید شما
بعد از ورود به هتل، شما معمولاً یک کلید دیگر دریافت خواهید کرد. این کلید معمولاً به یک مچبند متصل است. این کلیدیک کمد در اتاق رختکن است که می توانید در آن لباس ها و وسایلتان را نگه دارید و باید شماره ی آن با شماره ی کپسولتان یکی باشد. وسایل ارزشمند خود را داخل آن بگذارید و درب را قفل کنید. با اینکه ژاپن “امن” است، اما جرم همچنان وجود دارد. این را به خاطر داشته باشید.
-
پوشش هتل کپسولی
در هتلهای کپسولی معمولاً به مهمانان یک روپوش، یک روبدوشامبر یا حتی یک سوییشرت داده می شود. این روبدوشامبر (یا هرچه که هست) را بپوشید. بر خلاف یک هتل تجاری، قدم زدن با روبدوشامبرتان ناشیانه به نظر نمی آید.
-
استفاده از حمام یا سونا
بسیاری از هتلهای کپسولی تلاش زیادی برای امکانات استحمام خود می کنند تا برای مهمانان تجربه ی یک استحمام مشترک یا سنتو (銭湯) را فراهم کنند. پس، بله، شما با غریبه ها استحمام خواهید کرد. هتل های کپسولی بر اساس جنسیت تفکیک می شوند، پس اگر شما یک مرد هستید، با آقایان استحمام خواهید کرد. به همین ترتیب، خانم ها نیز با بانوان استحمام خواهند کرد.
یک نکته در خصوص استحمام در ژاپن: پیش از آنکه وارد حمام شوید، موها و بدن خود را بشویید. یک قسمت برای شستشو با شیرآب وجود دارد. همچنین، اگر تتو دارید، باید آنها را با باند بپوشانید یا اینکه وارد حمام نشوید. تتوها عموماً به علت دلالت ضمنی بر جرایم سازمان یافته، در ژاپن ممنوع هستند.
-
پس از حمام
پس از حمام تان، ممکن است یک آبجو یا نوشیدنی بخواهید. هتلهای کپسولی معمولاً بار میان وعده دارند؛ به کارمندان شماره ی کپسول (یا کلید) خود را بگویید، و غذا و نوشیدنی در قبضتان محاسبه خواهد شد. برخی از هتل ها صندلی های خمیده با تلویزیون دارند، درحالی که بعضی از آنها حتی مانگا یا روزنامه هایی هم دارند که می توانید با خود ببرید. اگر سیگار می کشید، ممکن است مکان هایی برای سیگارکشیدن وجود داشته باشد، اما در کپسول سیگار نکشید.
-
داخل کپسول
معمولاً هر کپسول یک پشت دری یا پرده دارد که می توانید آن را ببندید. دیوارها نازک هستند، پس همسایه ی مؤدبی باشید!
-
تسویه حساب
عموماً تسویه حساب از هتلهای کپسولی در ساعت ۱۰ انجام می شود. اما زمانی که وارد می شوید، آن را (زمان خروجتان را) ثبت کنید. پیش از تسویه حساب، مطمئن شوید که مجدداً تمام لباس های خودتان را پوشیده اید و کلید را به پیشخوان تحویل داده اید.
در زیر، چند هتل کپسولی هیجان انگیزو بی نظیر در سرتاسر ژاپن آورده شده است.
اقامتگاه هتل کپسولی در اوساکا: بله، هنوز هم می توانید در نخستین هتل کپسولی اقامت داشته باشید. این هتل هنوز هم در اوساکا باز است. متأسفانه این هتل تنها مختص آقایان است. هر چند، اگر در اوساکا باشید، یک هتل کپسولی به نام آساهی پلازا در منطقه ی شینسایباشی وجود دارد که امکان اقامت برای مشتریان مرد و زن را فراهم می نماید.
گرین پلازا شینجوکو: گرین پلازا شینجوکو که ادعا می شود که اولین هتل کپسولی توکیو است، متأسفانه امکان اقامت برای بانوان را ندارد.
هتل کپسولی شینجوکو ۵۱۰: این هتل کپسولی که باز هم در شینجوکو واقع شده است، اقامتگاه هایی برای بانوان و همچنین کپسول هایی برای اقامت آقایان دارد.
کپسول ریوکان کیوتو: یک هتل کپسولی با یک گردش قطعاً سنتی در کیوتو: شما روی فرش های تاتامی خواهید خوابید. این هتل اینترنت پرسرعت هم دارد، بنابراین در هردو دنیا بهترین است!
۹ ساعت: این می تواند فاخرترین هتل موجود در ژاپن باشد. ۹ساعت در کیوتو قرار دارد و امکان اقامت برای مهمانان خانم و آقا را دارد و برای هر یک آسانسور مجزا دارد. در ۹ ساعت، کپسول ها “غلاف” نامیده می شوند و حتی یک “سیستم کنترل محیط خواب” و بالش هایی دارد که به شما در خوابیدن کمک می کنند. این هتل کپسولی به هیچ وجه معمولی نیست.