نحوه تشخیص سریع کیفیت سیمان در کارگاه ساختمانی
نکاتی درباره ی تشخیص کیفیت سیمان
موضوع کیفیت و کنترل کیفیت محصولات تولیدشده در یک مجموعه تولیدی از مهمترین فعالیتهای آن مجموعه میباشد خصوصا در زمانی که آن محصول در بازار با تنوع کیفی و مازاد بر تقاضا عرضه گردد. همچنین کیفیت به عنوان یک مزیت رقابتی در تداوم تولید و ماندگاری و ثبات یک مجموعه تولیدی در عرصه تولید مورد توجه است .
سیمان به عنوان یک کالای مورد مصرف از انجام یک پروسه و فرایند پیچیده همراه با تجهیزات سبک و سنگین خط تولید و یک محصول انرژی بر امروزه در دنیا تولید میگردد .
از آنجا که مصرف سیمان در احداث ابنیه و ارکان اساسی توسعه چه در بخش صنعت و چه در بخش عمومی مورد استفاده قرار میگیرد و عیار مصرف آن به تناسب کیفیت میتواند متغییر باشد لذا موضوع کیفیت و توجه خاص به آن از اهمیت خاصی برخوردار است.
علاوه بر این با توجه به نرخ تولید سیمان در کشور و عدم توازن مابین عرضه و تقاضا برای اقزایش توان رقابتی ارتقاء کیفی محصول مورد توجه می باشد.
نحوه تشخیص سریع کیفیت سیمان در کارگاه ساختمانی:
سیمان ماده ای تقریبا فاسد نشدنی است ولی بهترین زمان برای مصرف آن تا ۹۰ روز بعد از زمان تولید آن است.
۱- رنگ سیمان: باید خاکستری با سایه های سبز تیره باشد.
۲- حالت ظاهری: باید نرم باشد؛ طوری که وقتی مشتی از آن را برداشته و بین دو انگشتمان فشار میدهیم، کلوخه نشود.
۳- دما: وقتی دستمان را داخل کیسه ای از سیمان میبریم باید کاملا خنک باشد.(حتی در تابستان)
۴- چگالی: باید به حدی چگال باشد که وقتی مشتی از آن را داخل حجمی از آب میریزیم، ابتدا برای دقایقی روی آب شناور باشد و سپس ته نشین شود.
۵- چسبندگی: باید مقداری از آن را روی سطح شیشه ای با آب مخلوط کرده و پس از گیرش اولیه (حالت خمیری) بمدت۲۴ ساعت آنرا داخل آب قرار دهیم. پس از خروج از آب نباید ترکی در آن دیده شود.
۶- مقاومت: از سیمان با آب مکعبی با ابعاد ۲۵×۲۵×۲۰ میلی متر تهیه کرده و پس از گیرش آنرا بمدت ۷روز داخل آب گذاشته و سپس بوسیله جک فشارسنج آنرا میشکنیم. باید حداقل ۳۵ کیلوگرم بر سانتی متر مربع مقاومت نشان دهد.