معرفی و بررسی معماری خانه کوچک اصفهان
معمار:
مسیح فضیله
موقعیت:
اصفهان
دسته بندی:
خانه
سال پروژه:
۲۰۱۳،۲۰۱۶
معرفی و بررسی معماری خانه کوچک اصفهان
اختصاصی ساختمان آنلاین: ایجاد طرحی برای ساخت و ساز در فضاهایی بزرگ و خانههایی با مساحت بالا که کار سختی نیست، اگر شما طراح زبر دست و باهوشی باشید میتوانید برای زمینی با مساحت پایین، که نیاز امروزهی جامعه است، طرحی را ارائه بدهید که علاوه بر دارا بودن معیارهای یک ساختمان بی نقص، هنرمندی شما را در معماری به نمایش بگذارد. این موضوعی است که معمار خانه کوچک اصفهان به خوبی از پس آن برآمدهاست.
در واقع متراژهای کوچک هستند که ذهن شما را برای خلاقیت به چالش می کشند و باعث میشود تا شما مرزهای ایده پردازی را برای خودتان بشکنید و در واقع خلاقتر عمل کنید.
آقای مسیح فضیله، معمار خانه کوچک اصفهان، این بنا را در زمینی به مساحت ۷۰ متر مربع در خیابان هزار جریب اصفهان طی سال های ۱۳۹۲ – ۱۳۹۵ طراحی و اجرا کردهاست و به سبب طرح خاص این بنای خاص که به آن اشاره خواهیم کرد، توانست در سال ۱۳۹۶ رتبه ی سوم جایزه ی معمار در گروه ساختمان های مسکونی آپارتمانی، را از آن خود کند.
همانطور که میدانیم با توجه به افزایش جمعیت و تبدیل خانه های ویلایی به آپارتمان های کوچک و در نتیجه تبدیل مکان سکونت به فضاهای کوچکتر به خودی خود زندگی را برای ساکنان سخت و دشوار میکند و حال در نظر بگیریم که ساختمان های کوچک معمولا از نور و هوای مناسب و کافی هم برخوردار نیستند، این مشکلات علاوه بر این که میتواند در تعاملات روزمره ی افراد با یگدیگر تاثیرگذار باشد، زندگی را سختر میکند، اما در خانه ی کوچک سعی بر این شده تا محدودیتهای یک آپارتمان کوچک شکسته شود و هر فضا به جای یک عملکرد خاص، تبدیل به فضایی چند عملکردی شود، علاوه برآن، همه فضاهای مجموعه دارای نور، دید و تهویه مناسب باشند.
ارتباط منطقی بین فضا با پله
به گزارش ساختمان آنلاین: با اینکه در طراحی خانه ی کوچک علاوه بر محدود بودن ابعاد زمین، محدودیت های مشرفیت و محدودیت ارتفاع هم وجود داشت اما سعی معمار بر آن بود که به جای استفاده از عناصر تفکیک کننده مانند دیوار، برای جداسازی فضاها، با طراحی ریزفضاهای هر واحد، در ارتفاع های مختلف، تفکیک فضاها به صورتی انجام شود که، ضمن ایجاد ارتباط منطقی بین فضاها، انعطافپذیری و پویایی طرح کاملا مشهود باشد. با این کار فضایی گرم و دلباز با نورگیری مطلوب ایجاد شد، فضایی یکدست که حرکت از یک فضا به فضای دیگر، با تعداد معدودی پله، انجام پذیرفت.
صدر واقع نقش مرتبط بین فضای ساختمان را این پله ها ایفا میکنند و کل فضای خانه تبدیل به یک ردیف پله شده است که اختلاف تراز پاگردها کم است، این ردیف پله هم حس حرکت و پویایی و هم حس سکونت و آرامش را در خود دارد. بدین ترتیبی که گفته شد، فضاهای بدون استفاده به کمترین حد خود رسید و از جزء جزء فضاها استفاده شد و از طرفی با پوشش گیاهی مناسب در فضاهای بدون استفاده، علاوه براین که حس خانه های ویلایی کوچک به ساکنان القا میکند همچنین باعث میشود افراد ساکن در مجموعه، کیفیت های فضایی متنوعی را تجربه کنند.
در نمای بیرونی ساختمان هم، که از مصالحی چون سنگ و چوب استفاده شده است، سعی بر این شد که تکنیک استفاده ی بهینه از تمامی فضاها رعایت شود و هم نمایی شکیل از بنایی کوچک ارائه شود. با تمام این ویزگی ها که شمرده شد، معمار این بنا توانست سبکی خاص از خود عرضه کند و در مساحتی کوچک بنای ماندگار باقی بگذارد.