بلاگپروژه های شاخص

معرفی و بررسی معماری حیاط خانه فلاحتیان

معمار:

رامبد ایلخانی، نشید نبیان، احسان کریمی، پرنیان قائمی و درنا مصدرزاده

موقعیت:

اصفهان

دسته بندی:

خانه

سال پروژه:

۱۳۹۴

 

معرفی و بررسی معماری حیاط خانه فلاحتیان

اختصاصی ساختمان آنلاین: حیاط خانه فلاحیتان در استان اصفهان شهر پیربکران، میدان امام حسین، خیابان زاینده رود شمالی، دهکده ساحلی قلعه سرشیر قرار دارد که توسط شرکت مشاوره گروه طراحی شیفت (مهندسین مشاور تغییر روند طراح) با معمارانی چون رامبد ایلخانی، نشید نبیان، احسان کریمی، پرنیان قائمی و درنا مصدرزاده از تاریخ ۱۳۹۴ شروع به ساخت آن در زمینی به مساحت ۱۲۸۹ مترمربع آغاز شد که از این متراژ، ۶۷۷ مترمربع آن به زیر‌بنا اختصاص داده شد و کار ساخت آن به مدت یک سال یعنی تا سال ۱۳۹۵ به طول انجامید و توانست در همان سال موفق به کسب جایزه رتبه دومی در گروه مسکونی تک واحدی، جایزه معمار سال ۱۳۹۵ گردد.

این پروژه با کاربری مسکونی به کارفرمایی فرزاد فلاحتیان برای سکونت موقت یا همان ویلای ییلاقی برای استفاده از آن در فصول گرم سال با توجه به خنک بودند آن منطقه و همچنین با استفاده حداکثری از چشم انداز‌های طبیعی احداث شد.

این ویلا خانوادگی در حومه شهر اصفهان، واقع در شهر پیربکران که دارای بافت بسیاری قدیمی و آثار کهن با قدمت هزار ساله است که از جمله آثار قدیمی موجود در این منطقه می‌توان به بقعه پیربکران و استراخاتون اشاره کرد که وجود بقعه تاریخ پیربکران موجب شد که نام این شهر نیز از آن نشات بگیرد. این ویلا در عرصه‌های غیر شهری که چشم انداز حائز اهمیتی نیز ندارند، احداث شد که در نتیجه تغییر ساختاری از طریق تلفیق دو حیاط شبه مرکزی توانست نگاه خود را از بیرون به درون معطوف کند یعنی سعی شد طراحی آن به گونه‌ای صورت گیرد که نبود چشم‌‌انداز قابل توجه در فضای خارجی خانه در فضای داخل خانه و محوطه حیاط جبران شود. همچنین رابطه محسوس فضای بیرون و درون پروژه نیز به روشنی بیرون بنا را از تمایزی قطعی به سمت تفاوتی مبهم تبدیل کرده است. همچنین در طراحی این ساختمان سعی شد که تا جایی که امکان‌پذیر است طراحی به گونه ای باشد که بتواند دید مناسب با وسعت بیشتری را به بیننده ارائه کند.

به گزارش ساختمان آنلاین: در طراحی حیاط‌ های مرکزی این ویلا سعی شد به واسطه عناصر متحرک مثل درهای کشویی در میان فضای بیرونی و درونی به راحتی حیاط‌ ها را از فضای باز و غیر محصور به فضای خصوصی و نیمه محصور تبدیل کرد و بدین ترتیب معرفی فضا های نیمه محصور در مرکز پروژه امکان تفکیک فضای عملکردی خصوصی و عمومی مربوط به سکونت غیر دائم را فراهم کند. دو حیاط طراحی شده در ساختمان به وسیله این درهای به هم پیوند خورده‌اند و راه ارتباطی ما بین آن از طریق باز و بستن کردن درها به سهولت امکانپذیر گشته است.

در طراحی نمای بیرونی ساختمان از رنگ سفید استفاده شده و تقریبا با استفاده از عدم رنگ پردازی‌های متنوع سعی شده بنا تمایزی زیادی با محیط اطراف خود نداشته باشد و در این حالت فضای سبز داخل محوطه نیز توجه بیشتری را به خود معطوف می‌کند.

تلفیق فضا سبز در کنار حوضچه کوچک آب در سایه انداز ساختمان نیز می‌تواند به راحتی هوای خنک را در آن بخش از خانه به ارمغان بیاورد که این خصوصا در فصول گرم تابستان مورد توجه بیشتر است.

در طبقه پایین ساختمان مشرف به حیاط‌ های سر باز علاوه به اینکه با تعبیه درهای کشویی امکان پیوند میان دو فضای حیاط‌ های سرباز به سهولت انجام می‌گیرد در قسمتی از آن که محیط به صورت مسقف می‌باشد پلکانی با استفاده از متریال موجود در ساختمان اصلی تعبیه شده که دسترسی به قسمت بالایی ساختمان را امکان پذیر ساخته است.

در قسمت بالای ساختمان نیز بالکنی تعبیه شده که با قرار گرفتن بر روی آن هم چشم‌انداز خارجی و هم چشم‌انداز داخلی را ارائه می‌کند.

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا