بلاگمصالح و متریال

سرامیک پرسلان چیست؟

 سرامیک پرسلان چیست؟

پرسلان محصولی یکنواخت با رنگ بعد از پخت سفید و متراکم می باشد که از مواد موجود در طبیعت که در شرایط خاص تحت فشار بالا شکل گرفته و در درجه حرارت بالا تولید می شود.پرسلان جایگزینی زیبا و ارزنده با برترین خصوصیات یک پوشش مورد استفاده در نما و کف ساختمان ها می باشد، همچنین این محصول جدیدترین تکنولوژِی صنعت سرامیک در حال حاضر می باشد.

پرسلان به لحاظ ظاهری شباهت زیادی به چینی و سرامیک دارد. این ماده نسبت به سرامیک از استحکام و زیبایی بیشتری برخوردار است. همچنین در مقایسه با چینی نیز مستحکم‌تر بوده و شفافیت بالایی دارد.

پرسلان یک نوع سفال شیشه‌مانند است که بدنه ریزدانه دارد و معمولا شفاف است. سفال معمولی متخلخل‌تر، مات‌تر و سنگین‌تر از پرسلان است. در چین پرسلان را همان سفال می‌دانند که دارای قدرت انعکاس نور و صدای بیشتری است.
سه نوع پرسلان وجود دارد: پرسلان سخت‌خمیر، پرسلان نرم‌خمیر و پرسلان چینی استخوانی.

پرسلان برای اولین بار در بین سال‌های 618 و 907 در چین ساخته شد و به شکل شناخته‌شده‌تر امروزی بعدها (1279-1368) در غرب ساخته شد.
نوع سخت‌خمیر آن از سنگ چینی (Petuntse) که یک سنگ فلوسپاتی است و به صورت پودر با کائولن مخلوط می‌شود، درست شده است. وقتی که این مواد حرارت داده می‌شوند و دما تا 1450 درجه سلسیوس افزایش می‌یابد، سنگ چینی به صورت شیشه (براق) درمی‌آید و کائولین باعث شکل‌دهی آن می‌شود.
تلاش‌های دانشمندان اروپایی در قرون وسطی برای ساخت جنس شبیه چینی باعث ساخت پرسلان نرم‌خمیر یا مصنوعی شد که درواقع مخلوطی از خاک رس و شیشه زمینی بود که نیاز به حرارت‌دهی ملایم تا 1200 درجه سلسیوس داشت و ماده اولیه آن همان پرسلان سخت‌خمیر بود.
پرسلان نرم‌خمیر شباهت زیادی به پرسلان سخت‌خمیر دارد ولی با آن متفاوت است. پرسلان نرم‌خمیر بدنه نرم‌تری دارد. برای مثال پرسلان نرم‌خمیر را می‌توان برش داد و ولی پرسلان سخت‌خمیر چنین قابلیتی ندارد. همچنین گرد و خاک انباشته شده به راحتی از پرسلان سخت‌خمیر جدا می‌شود ولی برای پرسلان نرم‌خمیر اینگونه نیست.
اولین ظروف پرسلان در اروپا در سال 1575 در فلورانس ساخته شد ولی تا قرون 17 و 18 به تولید انبوه نرسید. ولی پرسلان شبیه چینی در سال 1707 شاخته شد.
پرسلان چینی مانند انگلیسی نیز در سال 1800 تولید شد.
پرسلان سخت‌خمیر استحکام بیشتری دارد. طبیعت شیشه‌ای مانند آن باعث می‌شود تا حدودی آسان‌تر ورقه ورقه شود. در حالیکه چینی این قابلیت را ندارد.
در قاره اروپا پرسلان سخت‌خمیر را ترجیح می‌دهند. در حالی که در انگلیس و ایالات متحده، پرسلان چینی استخوانی را ترجیح می‌دهند.
بعدها با اضافه کردن ترکیباتی، پرسلان به شکل امروزی ساخته شد که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
امروزه پرسلان با توجه به موارد استفاده آن از طریق فرایندهای مختلفی تولید می‌شود که دارای مشخصه‌های گوناگون هستند. ولی مواد اصلی تشکیل‌دهنده آن همان کائولن، کوارتز و فلوسپات است.
این ماده دارای خواص مختلفی از جلمه استحکام بالا در مقابل فشار و ضربه، مقاومت بالا در مقابل یخ‌زدگی و همچنین مقاومت زیاد در برابر تابش نور خورشید و عدم تغییر رنگ و خاصیت و مقاومت در برابر مواد شیمیایی است.
پرسلان در صنایع مختلف از جمله ساخت وسائل تزئینی و دکوری، صنایع برقی، صنایع ساختمانی و پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
استفاده اصلی از پرسلان در صنایع ساختمانی با توجه به بالا بودن استحکام و همچنین زیبایی آن در تولید سرامیک است.

ویژگی های پرسلان:

استحکام خمشی بالا (دو تا سه برابر سنگ های گرانیتی)

جذب آب پایین تا کمتر از ۰/۱ درصد و مقاوت در برابر یخبندان ( غیر قابل نفوذ در قیاس با سنگ)

مقاومت شیمیایی بالا و مقاومت در برابر لک پذیری ( مواد شوینده و پاک کننده اسیدها و بازها)

مقاومت سایش بالا ( عمر طولانی و درخشش زیاد)

سختی سطحی بالا ( عدم خراش سطحی و حفظ زیبایی)

ثبات رنگ در مقابل نور خورشید ( که ناشی از عدم تاثیر اشعه بالا بر ساختار آن است که در سنگ های طبغی دیده نمی شود.)

قابلیت تولید در سایزهای مختلف و وجود طرح ها و رنگ های بدیع و بیکران

قابلیت نصب بوسیله نصب خشک و نما و ابنیه بلند مرتبه ( به عنوان یک ابزار مهندسی قابلیت ابزار خوری و نصب قطعات را در روی خود دارد.)

ضد حریق بودن ( نسبت به آتش مقاوم است و در برابر حرارت تغییر ساختار نمی دهد.)

مقایسه فرآیند تشکیل سنگ با پرسلان:

سنگ های طبیعی طی یک و یا چند مرحله دگردیسی در طبقات داخلی زمین و تحت دمای درونی زمین که تقریبا۱۰۰۰ درجه سانتی گراد می باشد کاملا ذوب می شوند که اگر سریع سرد شوند به صخره های آتشفشانی و اگر با آرامی سرد شوند به صخره های آذرین تبدیل می شوند.استخراج سنگ های طبیعی و خارج نمودن آنها از طبقات زیر زمینی باعث می شود که در شرایط جوی زمین پایداری خود را از دست بدهند و به همین دلیل سنگ های طبیعی دارای ضعف های بسیاری هستند از جمله:

سریع واکنش نشان دادن در مقابل اسیدها و بازها و مواد شیمیایی دیگر که به علت تراکم و دانسیته و وجود تخلخل سطحی و باز بسیار زیاد و وجود پیوند ناقص و اکتیو می باشد.

استحکام خمشی و مکانیکی پایین که در نتیجه از دست دادن پایداری در اثر استخراج، تراکم و دانسیته پایین می باشد.

در پرسلان ها به علت وجود آماده سازی پیشرفته مواد اولیه، مخلوط کردن مواد اولیه متناسب با همدیگر برای ایجاد فاز های عالی تر جهت ارتقا ویژگی های پرسلان، تولید یک ترکیب کاملا مخلوط شده در آسیاب های بالمیل که باعث یکنواختی کلی خواهد شد، تولید گرانول (دانه های به شکل سیب) به عنوان ذرات ابتدایی تولید پرسلان که شکل گرانول ها و درصد رطوبت موجود در آنها باعث می شود در هنگام پرس کاملا در هم قفل شده و همین مسئله دلیل بالا رفتن دانسیته می باشد.پرس گرانول های تولیدی با درصد رطوبت خاص از مهمترین مسئله های بالا رفتن استحکام و دیگر ویژگی های برتر محصول پرسلانی می باشد.در آخر پخت محصول پرسلانی است که تحت یک سیکل پخت مشخص انجام می شود، این سیکل پخت باعث به وجود آمدن فازهای نهایی بسیار پایدار در پرسلان ها می شود. دما در حدود ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد است پس این مسئله باعث می شود در برابر عوامل واکنش پذیر مقاوم گردد و حالت پایداری داشته باشد.براقیت محصول و کیفیت سطحی بالای این محصولات در قسمت پولیش اتفاق می افتد.سختی سطحی بالا و تراکم زیاد محصولات و براقیت بالا در حد ۶۰۰ لوکس می باشد.

سنگ های پرسلانی بدون محدودیت در همه جا به کار می رود:

اماکن مسکونی ( مجتمع ها، ویلا ها، …)

حمام و دستشویی (سرویس های بهداشتی)

پله ها و پیشخوان ها

نما های بیرونی و داخلی

پیاده رو ها و محوطه ها

ادارات و شرکت ها و سازمان ها

کارخانه ها (سالن های تولید، انبارها، …)

مدارس و آموزشگاه ها،مراکز خرید و آموزشگاه ها،فرودگاه ها،مترو ها،ترمینال های انتقال مسافر،بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی در کلیه سطوح،رستوران ها و کافی شاپ ها،هتل ها، متل ها و مراکز اقامتی

مراکز فرهنگی هنری، ورزشی و…

نصب کاشی پرسلان در نمای ساختمان

کاشی پرسلانی نسل سوم کاشیهای کف و دیوار به کاشیهای پرسلانی تعلق دارد که مناسب نصب بر روی کف و دیوار و نمای ساختمان می‌باشند. کاشیهای پرسلانی بدلیل جذب آب بسیار پایین و فرایند تولید خاص و منحصربه‌فرد از استحکام بالایی برخوردار بوده و به نوعی می‌توان آنها را سنگ مصنوعی نامید. تنوع تولید در ابعاد و طرح باعث گرایش استفاده مصرف کنندگان از این محصول ساختمانی شده است. امروزه درمیان محصولات رایج جهت پوشش سطوح وسیع، کاشی پرسلانی به عنوان یک کاشی بدون لعاب و یا لعابدار باپخت دمابالا وتخلخل پایین وجذب آب کمتراز ۵/. درصدازاهمیت بالایی برخورداربوده وحجم تولید آن نیز روزبروز بیشتر می‌شود.

روشهای نصب کاشی پرسلان در کف ساختمان

۱-استفاده از چسب

۲-استفاده از ملات همراه با بند کشی

استفاده از چسب سرامیک پودری نظیر مگاپوکسی و K-900 با خصوصیات ویژه‌ سبب تسریع در اجرا و اقتصادی شدن عملیات اجرا خواهد شد. این چسب بر پایه سیمان تولید می‌شود و در مقابل رطوبت و آب کاملاً مقاوم می‌باشد مواد موجود در چسب کاشی و سرامیک پودری قدرت انعطاف پذیری زیادی به آن خواهد داد و ضمناً باعث چسبندگی بیشتر می‌شود. چسب سرامیک پودری K-900به راحتی با آب مخلوط می‌شود و پس از خشک شدن در برابر آب، رطوبت، سرما و گرما پایدار و بادوام است. از خصوصیات ویژه دیگر آن چسبندگی خوب به مصالح ساختمان، کاهش بار مرده ساختمان و کاربرد بسیار آسان آن است.

کاربردها:

۱- چسباندن سرامیک بر روی سطوح سنگی موزاییک و سیمانی.

۲- نصب قرنیزهای سنگی.

۳- انجام کارهای ظریف و دقیق که نیاز به چسبندگی بالا و مقاومت زیاددارد.

۴- زیرسازی سطوح ناهموار و مستحکم.

مزایا:

oقدرت چسبندگی بالا.

oقابل استفاده برروی سطوح افقی و عمودی.

oسهولت استفاده و کارآیی بالا.

oسبک بودن.

oضد آب و غیر سمی.

oمقاومت کافی در مقابل لغزش.

oقابل اجرا روی بتن , سیمان , ملات آهک.

میزان مصرف:

میزان مصرف چسب سرامیک پودری K-900 بستگی کامل به سطح زیرکار و سرامیک موجود دارد. در حالت استاندارد سطح به ازاء هر متر مربع ۵/۲ الی ۵/۳کیلوگرم پودر چسب سرامیک مصرف می‌شود.

نحوه مصرف: بعد از تمیز و آماده کردن زیرسازی باید دو پیمانه حجمی از پودر K-900رابا تقریباً یک و نیم پیمانه حجمی از آب مخلوط کرد تا خمیری همگن بدست آید. مخلوط باید به مدت ۱۵ دقیقه کاملاً مخلوط شود و سپس آن را بوسیله ماله شانه‌دار مصرف نمود در صورت افزایش مقاومت می‌توان مقداری از چسب بتن استفاده نمود. سرامیکها بایستی در مدت ۱۰ دقیقه بر روی ملات خمیری نصب گردند و بعد از ۲۴ ساعت که به استحکام نهایی خود رسیدند می‌توان بندکشی کرد. برای ملاتهای ضخیم می‌توان مقداری سیمان و خاک سنگ درمخلوط چسب سرامیک اضافه شود. برای دیوار و داخل استخر حتماً بین ۷ تا ۱۰ درصد وزن سرامیک از چسب بتن آب‌بندی استفاده شود.

4.7/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا