چهره های ماندگار

درباره‌ی مهندس بهرام فریوری صدری

مهندس بهرام فریوری صدری در سال ۱۳۱۶ در شهر رضا یکی از شهرهای استان اصفهان ایران که در ۷۰کیلومتری جنوب غربی اصفهان است، دیده به جهان گشود. بعد از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه دررشته ی معماری در دانشکده ی هنرهای زیبا دانشگاه تهران مشغول به تحصیل گشت و در سال ۱۳۴۲ مدرک کارشناسی ارشد خود را از این دانشکده دریافت کرد. وی درسال ۱۳۴۸ دورهی تکمیلی برنامه‌ریزی شهری و منطقه ای را در دانشگاه فنی اشتچین، لهستان گذراند. سوابق تحصیلی او به همین‌‌جا ختم نمی‌شود بلکه درسال ۱۳۵۲ هم برای گذراندن دوره فشرده ی برنامه ریزی منطقه ای ناگویا، راهی ژاپن شد و با پشت سر گذاشتن دوره موفق به کسب مدرک آن شد.

سمت های مهندس بهرام فریوری صدری

در سال ۱۳۵۴ وی به سمت یکی از اعضای هیات مدیره و مدیرعامل مهندسین مشاور شارستان نائل شد و درطول چهار دهه فعالیت در زمینه ی گسترش صنعت معماری ایران، وی توانست در ده‌ها سمت رسمی و دولتی بدرخشد و نقش‌آفرین باشد، از جمله:
کارشناس شهرسازی وزارت کشور در سال‌‌های ۱۳۴۵-۱۳۴۲، معاون طرح و برنامه ریزی دفتر کل فنی وزارت کشور طی سال‌های ۱۳۵۲-۱۳۴۵، دبیر کمیته ی ملی حفظ آثار و بناهای تاریخی ایران (ایکوموس) ۱۳۵۱ درفاصله‌ی سال‌های -۱۳۵۴، عضو نظام معماری و شهرسازی ایران۱۳۵۴ ، عضو هیئت مدیره موقت دوره‌‌ی انقلاب جامعه مهندسان مشاور ایران بین سال‌های ۱۳۶۷-۱۳۶۵ و ۱۳۷۸- ۱۳۷۰، رئیس شورای گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور ایران در سال‌های ۱۳۸۱-۱۳۶۵، عضو شورای تخصصی شهرداری تهران از سال ۱۳۷۳ تا سال ۱۳۷۹، عضو هیات مدیره‌ی سازمان نظام مهندسی استان تهران در سال‌های ۱۳۷۹-۱۳۷۶، نماینده جامعه مهندسان مشاور ایران در گروه‌های تخصصی مشترك شهر تهران در فاصله‌ی سال‌های ۱۳۸۱-۱۳۷۹، نماینده جامعه مهندسان مشاور ایران در كمیته اجرایی طرح‌های توسعه‌ی شهری تهران بین سال‌های ۱۳۸۲-۱۳۸۱.

 

مهندس بهرام فریوری صدری

 

پروژه های مهندس بهرام فریوری صدری

علاوه بر عناوین و سمت‌های ذکر شده مهندس فریور صدری در بین سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۸۴ مسئولیت‌ها و فعالیت‌های شغلی متعددی را تجربه کرد و پروژه‌‌های بسیاری را به ثبت رساند، از طرح‌های توسعه‌ی شهری‌، مجتمعهای مسکونی، طراحی ساخت و سازه های اطراف بزرگراه‌ها، مدیریت پروژه‌های عمرانی گرفته تا ده‌ها فعالیت شغلی دیگر که به اختصار از آن‌ها نام می‌بریم.

طرح شهرسازی و معماری شهر جدید چوكا گیلان ۱۳۵۳، مدیریت پروژه مراكز آموزش حرفه ای قم، اهواز و مشهد ۱۳۵۶-۱۳۵۵، خانه ی جوانان، سوسنگرد، مسجد سلیمان و اهواز ۱۳۵۷-۱۳۵۶، طرح‌های جامع و تفصیلی كرمان، بندرعباس، سیرجان ۱۳۶۴-۱۳۶۱، برنامه ریزی راهبردی شهر جدید مجلسی اصفهان ۱۳۶۷، امكان سنجی انتقال مركز اداری و سیاسی كشور ۱۳۶۸، برنامه‌ریزی و طراحی شهری مجتمع مسكونی خدماتی عباس آباد تهران ۱۳۷۰، طرح توسعه و عمران شهر جدید مجلسی ۱۳۷۰، مطالعات راهبردی شهر جدید علوی، بندرعباس ۱۳۷۲، طراحی ساخت و سازهای اطراف بزرگراه نواب، تهران ۱۳۷۳، طرح جامع شهرستان كرمان ۱۳۷۵، طرح ساماندهی ناحیه زرگنده تهران ۱۳۷۶، مدیریت پروژه طرح تجدید نظر در طرح جامع و طرح های تفصیلی شهر كرمان ۱۳۷۸، طرح‌های توسعه شهری و همكاری با شهرداری‌های اصفهان ۱۳۸۰، شهرداری تهران ۱۳۸۱، طرح‌های جامع توسعه شهری شهر جدید سهند ۱۳۸۲، طرح جامع فضاهای ورزشی كشور ۱۳۸۳، امكان‌سنجی و مكان‌یابی هتلهای سه ستاره در استانهای اصفهان، یزد، قم ۱۳۸۴.

کتاب ها و مقالات

مهندس بهرام فریوری صدری که جزو مفاخر معماری ایران به شمار می‌‌رود تا کنون چند جلد کتاب ترجمه و تألیف کرده است، افزون بر مقاله‌‌های راهبردی و کلیدی در زمینه‌‌ی هنر معماری که کمک شایانی به دانش آموختگان این صنعت و هنر می‌‌کند. از آثار تألیفی وی می‌توان ترجمه كتاب طرح‌ریزی در سیوسیتی (آمریكا)، ترجمه و تالیف مقاله‌هایی درباره برنامه‌ریزی ملی در لهستان، مقاله‌هایی درباره معماری ایران در مجله بانك ساختمانی و پیك جوانان، ترجمه و تالیف مقاله‌هایی راجع به نظریه آستانه‌ها و كاربرد آن در طرح‌ریزی توسعه شهری٫ بررسی مسائل برنامه‌ریزی در شهر تهران٫ بررسی نظام هدایت و كنترل توسعه شهری در ایران، روش جدید برنامه‌ریزی شهری در ایران و… را نام برد.

مهندس بهرام فریوری صدری شهرساز برجسته، در طول ۸۰ سال عمر خود در راه اعتلای صنعت معماری این سرزمین کوشیده‌ است و علاوه بر طراحی و ثبت پروژه های ماندگار نظراتی راهگشا درزمینه ی سبک معماری ایرانی ارائه داده است، وی معتقد است معماری تبلور فضایی فرهنگ در یک جامعه است و به سادگی قابل تغییر نیست. به تصور وی معماری یک جامعه، زمانی تغییر میکند که فرهنگ آن جامعه تغییر یابد و فضای فرهنگ در یک جامعه از بخشهای متعددی از جمله: تکنولوژی، توسعه، دیدگاه جامعه، قوانین و مقرات،تاریخ، جامعه، ادبیات، شعر، علوم و… تشکیل شده است و بدون شک هر کدام از این بخش‌ها بر معماری تأثیر گذاشته است.

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا