کلکتورهای آلومینیومی نانویی، جایگزین مناسب برای کلکتورهای برنجی موجود در بازار
شرکت نانوآبکار ایساتیس موفق به تولید و عرضه کلکتورهای نانویی برای استفاده در صنعت ساختمان شده است. به گفته مدیرعامل شرکت نانوآبکار ایساتیس، کلکتورهای آلومینیومی این شرکت با توجه به پوشش نانوساختاری که دارند، نسبت به کلکتورهای رایج در بازار از عملکرد بهتری برخوردار هستند.
کاربرد کلکتورها
کلکتورها به عنوان جمعکننده و تقسیمکننده در تاسیسات آبی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. این کلکتورها معمولا از جنس آلیاژهای مس و روی مانند برنج هستند. قیمت بالای برنج به همراه وزن بالای آن از مشکلات عمده قطعات ساخته شده با این آلیاژ است. شرکت نانوآبکار ایساتیس کلکتورهای آلومینیومی مقاوم در مقابل خوردگی با پوشش نانو ساختار اکسید آلومینیم تولید و به بازار عرضه میکند. این پوشش نانوساختار روی آلیاژ آلومینیم به روش آندایزینگ ایجاد میشود.
محمد هدا نصیریزاده؛ مدیرعامل شرکت نانوآبکار ایساتیس میگوید: «در حال حاضر ماهانه ۱۰۰۰ انشعاب از این کلکتورهای آلومینیومی به فروش میرسد که بیشترین مصرف آنها در صنعت ساختمان است. ما به سه شرکت این محصولات را ارائه میدهیم که در حال رایزنی برای افزایش تعداد مشتریان هستیم. به دنبال افزودن ده شرکت دیگر به لیست خریداران عمده این کلکتورهای نانویی هستیم که در صورت تحقق این هدف، تمام ظرفیت تولیدی شرکت باید به کار گرفته شود.»
مزیت کلکتورهای نانویی
نصیریزاده ارزان بودن و استحکام بالا را از جمله مزیتهای کلکتورهای نانویی را عنوان کرد و افزود: «این کلکتورها با استفاده از آلومینیوم ساخته میشود در حالی که کلکتورهای موجود در بازار از جنس برنج است که قیمت بالاتری دارد. در ضمن روی این کلکتورهای آلومینیومی، پوشش نانوساختار از جنس اکسید آلومینیوم قرار داده شده که موجب افزایش مقاومت این محصول شده است. برای این کار از روش آندایزینگ استفاده کردهایم. آندایزکردن یک فرآیند الکتروشیمیایی برای تبدیل سطوح فلزی به سطوحی بادوام، مقاوم در برابر خوردگی و اکسیداسیون آندی است.»
شرکت نانوآبکار ایساتیس محصول نانویی دیگری به نام هیتسینک دارد. هیت سینک یک مبدل حرارتی غیرفعال است که گرمای تولیدشده توسط یک وسیله الکترونیکی یا مکانیکی را به محیط سیال (اغلب هوا و یا خنککننده مایع) منتقل میکند و در نتیجه این امر دمای آن وسیله در سطوح بهینه خود تعدیل میشود. در این محصول نیز از آندایزینگ برای ایجاد پوشش نانوساختار که حاوی حفرههایی با قطر کمتر از ۱۰ نانومتر بوده، استفاده شده است. لایه نانو متخلخل آلومینا روی سطح هیت سینک آلومینیومی منجر به افزایش مقاومت در برابر خوردگی و انتقال حرارت آن میشود.
به گفته مدیرعامل شرکت نانوآبکار ایساتیس این نانومحصول در حال حاضر بنا به سفارش مشتری تولید میشود و ما به دنبال توسعه بازار این محصول هستیم. قطعات هیت سینک بهطورکلی در خنککننده ریزپردازنده ها، لامپهای دیودی، لحیمکاری و غیره به کار میروند.
منبع: پایگاه خبری فناوری نانو