اجتماعی
ناصر امانی: شهرداری تهران به وظایف خود در قانون هوای پاک عمل کند/ وقتی هنوز مترو تکمیل نشده، وعده تراموا به مردم ندهیم!
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، امروز در صحن شورا طی تذکری گفت: دیروز روز جهانی دست فروشان بود. این روز را به آنها تبریک میگویم که برای معیشت و گذران زندگی شان با توجه به وضعیت اقتصادی کشور مجبور شدند به دست فروشی بپردازند.
امانی افزود: دیشب مسئول دولت الکترونیک که در وزارت اقتصاد مسئولیت دارند، در بخش خبری ساعت 21 گفتند ما بنا داریم که شغل شریف دستفروشی را قانونی کنیم و با همکاری شهرداریها من جمله شهرداری تهران دستفروشان را ساماندهی کنیم گرچه دیر است ولی هرچه سریع تر این کار انجام گیرد مناسب خواهد بود. فکر میکنم شهرداری تهران اگر قرار است در این زمینه کاری انجام دهد خوب است با این برنامهای که دولت اجرا میکند هماهنگ باشد.
او با اشاره به معضل آلودگی هوا خطاب به رییس شورا گفت: شرکت کنترل آلودگی هوا شنبه اعلام کرد که شاخص هم اکنون 131 و حد استاندارد 100 است؛ یعنی 31 درجه بالای استاندارد. یکشنبه ساعت 11 صبح شاخص 125 در شرایط ناسالم برای گروههای حساس. امروز دوشنبه 8 صبح شاخص 119 ناسالم برای گروههای حساس. این وضعیت چند روز گذشته است. متأسفانه مجدد آلودگی هوا میهمان نا خوانده شهرهای کلان من جمله شهر تهران شده و با وضعیت آب و هوایی که سازمان هواشناسی پیش بینی میکند احتمالاً تا آخر سال ما روز های زیادی را خواهیم داشت که از حد استاندارد شاخص آلودگی هوا بالاتر خواهد بود. این موضوع با گزارش یک مؤسسه علمی فضایی از از امریکا، ناسا درباره استقرار یک توده گاز متان در فضای جنوب تهران هم زمان شده است که این قطعاً باعث نگرانی بیشتری در مردم خواهد شد.
امانی اضافه کرد: امروز صبح آقای دکتر جمالینژاد معاون وزیر کشور در مصاحبه با خبر ساعت 8 اعلام کردند که بودجه سال گذشته مقابله با آلودگی هوا 90 میلیون تومان بوده است. خبرنگار تعجب کرد و دوباره پرسید 90 میلیون تومان؟ مجدد گفت بله 90 میلیون تومان.بودجه برای مقابله با آلودگی هوا در کل کشور. شرمساری دارد! تعجب دارد! در ابتدای این دوره شهردار تهران بارها گفتند رئیس جمهور مسئولیت مقابله با آلودگی هوا را در تهران به بنده واگذار کردهاند. بنده همان موقع گفتم این واگذاری مسئولیت بدون اختیار و اعتبار راه به جایی نخواهد برد. شهرداری تهران یکی از دهها سازمانی است که در این زمینه مسئولیت دارد. میدانید که 23 سازمان اسمشان در قانون هوای پاک برده شده و برای هر کدام وظیفه تعیین شده است. اگر همان مسئولیت ذاتی خود شهرداری به درستی و به موقع و به سرعت انجام شود، ما باید خدا را شکر کنیم که وظیفه خودمان را در ارتباط با آلودگی هوا انجام دادهایم. این وظایف عبارتاند از؛ اول؛ توسعه حمل و نقل عمومی با اولویت مترو. خواهش میکنم از منو ریل کسی در تهران صحبت نکند مردم به ما میخندند. وقتی ما 200 کیلومتر مترو داریم و به اندازه آن قطار و ایستگاه نداریم چطور میتوانیم در تهران منو ریل احداث کنیم یا تراموا.
او ادامه داد: دوم؛ توسعه و ایجاد فضای سبز درون و برون شهری، سوم؛ کاهش تقاضای سفر و تبدیل شهر به یک شهر الکترونیک. چهارم؛ تفکیک پسماند؛ کاهش میزان دفن پسماند و جلوگیری از ایجاد گاز. اگر ادعای این مؤسسه علمی درست باشد که متأسفانه باعث تشکیل یک توده ابر در بالای شهر و جنوب تهران شده است. این 4 مسئولیت اصلی شهرداری تهران در ارتباط با مقابله با آلودگی هوا است. اگر تمرکز مان را روی این 4 موضوع بگذاریم هم به تدریج مشکل حمل و نقل عمومی را میتوانیم حل کنیم که با کاهش آلودگی هوا مواجه خواهیم شد. تقاضای سفر را کم میکنیم و به وضعیت زباله و رفت و روبی که همیشه جزء مسائل اصلی رسیدگی کرده و به دغدغه اصلی مردم پاسخ میدهیم. امروز باید به مردم گزارش دهیم که ما به چه میزان در وظائفمان در ارتباط با کاهش آلودگی هوا موفق بودهایم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: در آستانه تدوین بودجه سال 1402 کشور هستیم از طرفی برنامه هفتم توسط سران قوا، مجمع تشخیص مصلحت و نمایندگان مردم در مجلس در حال آماده شدن است. از طرفی هم برنامه چهارم شهرداری روز یکشنبه تقدیم شورا شده. این را به خودم میگویم و به کسی جسارت نمیکنم باید با مردم صادقانه برخورد کنیم، بگوییم در گذشته در این زمینهها قصور و کوتاهی داشتهایم. بپذیریم آلودگی هوای کشور ناشی یا از ترک فعل مدیران است یا از کارکرد غلط مدیران. مردم هیچ نقشی در آلودگی هوا ندارند. اگر ما امروز در تهران موتورهایی داریم که هر کدام 13 برابر یک ماشین آلودگی هوا ایجاد می کنند، مقصر این قضیه ما هستیم. قرار بود بعد از ابلاغ قانون آلودگی بالای هوا دیگر موتور سیکلت در تهران پلاک و شماره نشود، این کار انجام شد؟ قرار بود به ازای هر خودرویی که وارد می شود 4 خودرو از رده خارج شود، این کار انجام شد؟ این کار انجام نشد و مدیران چنین کارهایی نکردند و ما نکردیم.
او گفت: این بار صادقانه با مردم برخورد کنیم و اصلاح قانون آلودگی هوا را داشته باشیم. اگر میخواهیم کاری انجام نشود، کار را به چند نفر یا چند سازمان واگذار کنیم. اینطور هیچوقت کار انجام نمیشود! بیاییم یک متولی برای آلودگی هوای کشور معرفی کنیم و مسئولیت و هدایت امر را که با جان و سلامت مردم در ارتباط است در دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت درست کنیم و شر این بلای خود ساخته را از سر این مردم و شهرمان ان شا الله پاک کنیم.