ضرورت ساماندهی ترافیک اطراف ایستگاه مترو خزانه
به گزارش ساختمان آنلاین، همان طور که تعدادی از دوستان در جلسات گذشته تذکر دادند، موضوع راه آهن در 3 منطقه تهران یعنی 16، 17 و 18 مشکلاتی را برای مردم هم جوار و حریم راه آهن ایجاد کرده. تقریباً راه آهن مسیر شرق کشور را امتداد می دهد، که متأسفانه در این محله هم باعث شده محله به دو بخش تقسیم شود. البته که ما نمیخواهیم خدماتی که راه آهن برای بخش زیادی از مردم کشور ارائه می کند و به ویژه زائرین حضرت علیبن موسیالرضا علی السلام را که از آن مسیر عبور میکنند نادیده بگیریم؛ ولی واقعیت این است که در این 3 منطقهای که عرض کردم، مسیر راه آهن برای ساکنین این محلات، مناطق حاشیه و حریم آنها مشکلات و تبعات زیست محیطی، آلودگی صوتی، فرهنگی و اجتماعی و ترافیکی ایجاد کرده و مهمتر از همه که با گسترش حریم آن به بیش از 100 تا 110 متر بر واحدهای مسکونی و در نتیجه بر مسائل معیشتی و زندگی ساکنین هم تأثیرات منفی و مخرب داشته و دارد. وقتی به این مناطق مراجعه می کنید اولین و مهمترین اولویتی که مردم به عنوان مشکل طرح می کنند، بحث همین تبعاتی است که امور راه آهن برایشان ایجاد کرده است. آنها متقاضی این هستند که تکلیف حریم راهآهن به ویژه بر واحدهای مسکونی که در آن حریم قرار گرفتهاند زودتر روشن شود.
او ادامه داد: درجلسه قبل جناب دکتر پیر هادی هم مطرح کردند و از دولت و رئیس جمهور هم خواستند که به این موضوع در منطقه جنوب تهران توجه ویژهای بشود. این مهمترین مشکل مناطق 16، 17 و 18 است البته در بخشی از مسیر همه دوستان مستحضر هستند که خوشبختانه مسیر راه آهن به زیر زمین منتقل شده ولی آن بخشی که روی زمین است این مشکلات را دارد.
امانی اضافه کرد: بر خلاف اکثر قریب به اتفاق محلات کم برخوردار خوشبختانه این محله به دلیل معابر با عرض بالا و خیابانهای استاندارد نوسازی بافت فرسودهاش با استفاده از مشوقهای دوره سوم و چهارم انجام شده است و تعداد زیادی از واحدهای آنجا نوسازی شده و به جز واحدهایی که در حریم راه آهن هست و همچنان بافت فرسوده دارند، کمتر بافت فرسوده دیده میشود. با گردشی که در کل محله زدم بافتهای فرسوده کمتری دیدم و از این جهت خوشحال هستم که خوشبختانه یک محله ما در مناطق جنوب تهران کمتر با مشکل بافت فرسوده رو به رو است.
او با اشاره به سرانه نسبتاً خوب فضای سبز محله، اظهار کرد: دو بوستان بزرگ دارد که یکی از آنها با محله خزانه مشترک است و به شکل بسیار زیبایی توسط شهرداری منطقه 16 به فضایی معنوی با یادمان شهدای گمنام و فضای فرهنگی با فعالیت کتابخانه عمومی نسبتاً بزرگی تبدیل شده است. از کتابخانه هم بازدید کردم و تعداد زیادی از جوانان را دیدم که خوشبختانه در حال مطالعه بودند که خودشان را برای کنکور دیماه یعنی مرحله اول کنکور دو مرحلهای آماده میکردند. نقاط مختلف محله دارای درختان انبوه ارزشمند و قدیمی است اما همانطور که در محلات دیگر هم عرض کردم نیاز به آبیاری و ساماندهی دارد؛ امیدوارم با قولی که شهردار منطقه و ناحیه دادند این مشکل هم در آنجا حل شود. باز خوشبختانه وضعیت نظافت و رفت و روب در محله خوب و مورد رضایت مردم بود و معلوم بود که ناحیه و منطقه نظارت خیلی خوبی دارند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: نکته بعدی ارتباط و تعامل بسیار خوب شهردار منطقه جناب مهندس روحانی و شهردار ناحیه با مردم به ویژه معتمدین محله که بسیار دوستانه، مستقیم بدون تشریفات اداری و بروکراسی بوده و همین مسئله باعث شده تا مسائل جزئی و موردی محله با تماس مستقیم مردم و معتمدین آنها حل و فصل شود. از شهرداران مناطق 22گانه خواهش میکنم الگوی منطقه 16 را مبنای کار خودشان قرار دهند. مردم می گفتند که ما مستقیم به آقای روحانی زنگ میزنیم و 10 دقیقه بعد شهردار ناحیه یا مدیر مربوطه میآید و به مشکل ما رسیدگی میکند؛ ما واقعاً دنبال چنین الگویی از تعامل بین مدیران شهری با مردم هستیم.
او اضافه کرد: مهمترین دغدغه مردم این منطقه که به اعتقاد بنده یک فرصت و ظرفیت برای فعالیتهای فرهنگی است و باعث افزایش سرمایه اجتماعی ما خواهد بود، سرانه ورزشی محله است. شاید شما بهتر از بنده بدانید که آنجا اسم بسیاری از ورزشکاران نامی کشور مثلاً در زمینه فوتبال برده میشود که از آنجا برخاست اند چه در دو تیم بزرگ پایتخت و چه در تیم ملی. مردم آن محله ولع خاصی نسبت به ورزش و فوتبال دارند که مشکل سرانه ورزشی یکی از مشکلات آنها است البته زمانی که من آنجا بودم خوشبختانه آقای اجاقی رئیس سازمان ورزش نیز در حال بازدید از آن محله بودند. با هم رفتیم و یک مجموعه ورزشی به نام سهند را که در 4 سال اخیر متروکه و تعطیل بوده است را بازدید کردیم. آقای اجاقی و شهردار منطقه قول دادند که مجموعه را برای دهه فجر آماده و در اختیار مردم قرار دهند. زمین کوچکی هم در محله در تملک شهرداری است اما چون در جوار واحد های مسکونی است، نتوانستهاند از آن استفاده کنند. پیشنهاد معتمدین محله این بود که آن زمین را تبدیل به مجموعه ورزشی خاص کودکان و نوجوانان کنند که مزاحمتی هم برای ساکنین ایجاد نکنند که ان شاء الله این هم پیگیری شود.
او با بیان اینکه سرانه آموزشی محله خیلی خوب است، تاکید کرد: بیش از 12 واحد آموزشی در آنجا موجود است. سرانه بهداشتی محله نیز خوب است چون هم یک مرکز بهداشت دارد و هم یک مرکز کلینیک خصوصی که خدمات خوبی به مردم ارائه میدهند. 56 شهید سر افراز دفاع مقدس عطر وجود شان در محله پیچیده و محلهای که بیست و اندی هزار نفر جمعیت دارد 3 مسجد و تعداد زیادی حسینیه جو فرهنگی محله را تحت تأثیر قرار داده است. از ناهنجاریهای اجتماعی یکی تردد شبانه معتادان است که مردم میگفتند در بوستانها و اماکن عمومی شبها حضور پیدا میکنند اما ما در روز چیزی ندیدیم. حدود یک هزار نفر اتباع بیگانه در محله به عنوان کارگر حضور دارند و کار میکنند که البته نمود خاصی از مشکل را در این مورد در محله شاهد نبودیم.
امانی اضافه کرد: یک پل مکانیزه که عملاً دو بخش محله را از هم جدا کرده متأسفانه اکثر اوقات خاموش است و معمولاً یک طرف آن روشن است و به صورت پانل راه اندازی نمیشود. تعداد زیادی از مردم برای تردد بین دو بخش محله دچار مشکل هستند هرچند این مشکل از مشکلات عمومی شهر است. من از رئیس سازمان زیباسازی که شنبه برای دیدار با پرسنل سازمان خدم شان بودم و از ایشان سؤال کردم؛ گفتند از 480 پل 100 تا از این پلها همچنان مشکل فنی دارند و دارند پیگیری می کنند که آن 100 پل هم راه اندازی شوند.
او گفت: ترافیک اطراف ایستگاه متروی خزانه مخصوصاً در بعد از ظهرها و شب و پارکینگی که متعلق به شهرداری است و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته و هزینه میگیرد « هزینه هرچند هم زیاد نیست» اما ساماندهی ترافیک این پارکینگ از خواستههای مردم است. خیابان شهید همدانی، پاتوق محله، پل مکانیزه و دیواره پل مکانیزه، مشکل تاریکی و عدم روشنایی در شب دارند که باید انشاالله مورد توجه قرار بگیرد. مشکلی که در اکثر محلات بود و خوشبختانه در این محله به دلیل نوسازی و عرض معابر نبود، بحث ستونهای برق بود که در اینجا فقط یک ستون مزاحم داشتند که شهردار منطقه فرمودند به سرعت جمع میکنند.
امانی در نهایت خواستههای مردم را به صورت خلاصه قرائت کرده و گفت: اول؛ موضوع حریم راه آهن و املاک واقع در این حریم و تعیین تکلیف نوسازی این املاک، دوم؛ تسریع در بازسازی ورزشگاه سهند که در دست اقدام است و فراهم کردن زمینه استفاده مردم، سوم؛ زمینی که عرض شد در مالکیت شهرداری است و قرار شد یک مجموعه ورزشی ویژه کودکان و نوجوانان ساخته شود. چهارم؛ تعمیر پل مکانیزه و تأمین روشنایی آن، پنجم؛ ساماندهی ترافیک اطراف ایستگاه مترو خزانه، ششم؛ جابهجایی پست و ستون برق یک مورد، هفتم؛ در نهایت هم آبیاری درختان ارزشمند که در سطح محله است. واقعاً لازم می دانم باز تأکید کنم حضور میدانی شهردار منطقه و ناحیه آن محله واقعاً قابل تقدیر و ستایش است و من به نوبه خودم تقدیر و تشکر میکنم.