امسال هم قیمت مسکن افزایش مییابد
به گزارش ساختمان آنلاین: محتشم عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان در برنامه تیتر امشب در خصوص بازار مسکن تصریح کرد: سال ۹۹ با افزایش بالای ۹۰ درصدی در بازار مسکن مواجه شدیم. دلالان و سرمایه گذاران در این بازار آمدند اما مصرف کننده نتوانست نیاز مصرفی خود را تامین کند بنابراین تقاضای مصرفی به تقاضای سرمایه ای تبدیل شد.
او در خصوص آینده بازار و پیش بینی قیمت مسکن گفت: قیمت مسکن اگر معادل تورم بالا برود، یعنی افزایشی نداشته است. در سال ۱۴۰۰ حتی اگر روند بازار ارز و طلا با ثبات و کاهشی باشد قیمت مسکن باز هم کاهش نخواهد داشت و معادل نرخ تورم افزایش می یابد به دلیل اینکه دستمزد و نهاده های مسکن همه بالا رفته است.
عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در خصوص وام ۴۵۰ میلیون تومانی ساخت گفت: وقتی اعطای تسهیلات مسکن به انبوه ساز، مشروط به گردش ۱۰ درصد از وام در همین حساب (وام) می شود، بدان معنی است که ۱۰ درصد از وام رسوب می کند و انبوه ساز می بایست از قبل در آنجا سپرده داشته باشد و عملا افراد زیادی نمی توانند از تسهیلات استفاده کنند.
او افزود: اگر می خواهند وام ۴۵۰ میلیون تومانی کمکی به ساخت مسکن شود، بازنگری در مصوبه الزامی است و در غیر این صورت تعداد کمی می توانند تسهیلات بگیرند و این امر چندان تاثیری در توسعه ساخت و ساز نخواهد داشت.
فرصت لازم به انبوه ساز برای عرضه و فروش واحدهای خالی داده شود
عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان با بیان این که اقتصاد تابع دستور نیست گفت: در هر کشور حدود ۵ تا ۱۰ درصد خانهها باید خالی باشد و این طبیعی است، اما در قانون مالیات بر خانههای خالی دولت و قانون باید برای تولیدکنندگان و انبوه سازان واقعی فرصت کافی برای عرضه واحدهای ساخته شده در نظر بگیرد.
او درخصوص تاثیر ساخت و عرضه واحدهای مسکن ملی بر بازار مسکن توضیح داد: اگر این واحدها به سرعت ساخته شود و به موقع عرضه شود تاثیر مثبت خواهد داشت.
جزئیات تسهیلات در نظر گرفته شده بانک مسکن برای انبوه سازان
در ادامه برنامه علمداری، مدیر امور اعتباری بانک مسکن رد خصوص افزایش وام ساخت مسکن تصریح کرد: به انبوه سازانی که از فناوری های جدید استفاده کنند، در تهران و کلانشهرها تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان، در مراکز استان ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون و در سایر شهرها تا سقف ۳۵۰ میلیون تومان وام پرداخت می شود.
او ادامه داد: سود این تسهیلات نیز ۱۸ درصد و زمان بازپرداخت آن ۱۲ ساله است.
وام ساخت مسکن، کفاف هزینه های تولید را نمی دهد
در ادامه برنامه عبدالهی کارشناس اقتصاد مسکن تصریح کرد: طی چند سال گذشته کاهش ساخت و ساز در کشور خیلی بارز است. ساخت و ساز از سال ۹۳ به بعد ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است و این امر سبب شده بازار مسکن در رکود برود و قیمت ها افزایش یابد.
این کارشناس مسکن در خصوص تاثیر افزایش وام ساخت مسکن بر بازار گفت: این اقدام به خودی خود کار مناسبی است اما نحوه رساندن این وام به سازنده مهم است. ۴۵۰ میلیون تومان گفته شده تنها به کسی که صنعتی سازی می کند تعلق می گیرد که حدود ۲ درصد از ساخت و سازها صنعتی است.
او ادامه داد: وام ساخت برای فرد عادی ۱۲۰ میلیون تومان است که کفاف هزینه های ساخت را نمی دهد. هزینه ساخت هر متر مربع مسکن پنج میلیون تومان در می آید.
عبدالهی گفت: در گذشته ۲۰ درصد از منابع بانکی را وام ساخت و ساز می دادند اما اکنون به پنج درصد کاهش یافته است.
او ادامه داد: همچنین سود ۱۸ درصد هم برای وام ساخت زیاد است و زمان بازپرداخت وام هم باید از ۱۲ به ۲۰ سال کاهش یابد.
این کارشناس اقتصاد مسکن گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه طرح خوبی است و اجرای دقیق این طرح ثبات اقتصادی در بازار مسکن ایجاد خواهد کرد.
او بیان کرد: سامانه ملی املاک و اسکان هم سامانه خوبی است و کمک میکند تا اطلاعات بازار مسکن را پالایش کنیم و برای بازار مسکن برنامه جامعی داشته باشیم.