تفاهمنامه همکاریهای مشترک برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی منعقد خواهد شد
به دنبال پیشنهاد معاون وزیر راه و شهرسازی،مبنی بر لزوم انعقاد تفاهم نامه بین شهرداری تهران، وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برای تسهیل در صدور پروانه های ساختمانی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ضمن استقبال از این پیشنهاد از برگزاری جلسه هم اندیشی با حضور نمایندگان سازمانهای ذی ربط برای تحقق این پیشنهاد خبر داد.
به گزارش خبرنگار ما اخیرا معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طولانی بودن زمان صدور پروانه ساخت یکی از موانع اصلی تسریع در نوسازی بافتهای فرسوده است بر لزوم انعقاد تفاهم نامه بین سازمانهای نظام مهندسی، اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری برای تسهیل گری در صدور مجوزهای پروانه ساختمانی تاکید کرد.
دکتر محمد آیینی در گفتگو با ساختمان آنلاین اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که متقاضیان نوسازی یا سازندگان در بافتهای فرسوده با آن مواجه هستند، طولانی بودن زمان صدور پروانه ساختمانی است. به طور متوسط گفته می شود که در تهران و سایر شهرها به ترتیب هشت و شش ماه، صدور مجوزهای ساخت زمانبر است. البته در برخی از موارد ۱۸ تا ۲۴ ماه، این پروسه زمان می برد.
وی تاکید کرد: یکی از نهادهایی که سبب طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمان می شود، سازمان نظام مهندسی است چرا که تایید نقشه ها و تعیین ناظر از سوی این سازمان به قدری طولانی است که بخش عمده ای از زمان صدور پروانه ساخت را به خود اختصاص می دهد و به عنوان مثال از شش ماه زمان صدور پروانه، چهار ماه به نظام مهندسی اختصاص دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: به نظر می رسد که سازمان نظام مهندسی با تدابیری می تواند این زمان را کاهش بدهد و در صورت تحقق این امر، زمان صدور پروانه ساختمانی به طور کلی می تواند به یک ماه کاهش پیدا کند.
آیینی تاکید کرد: باید تفاهم نامه ای بین سازمان نظام مهندسی، اداره کل راه و شهرسازی استان و شهرداری یا همان هیات چهار نفره استان امضا شود تا فرآیند صدور پروانه ساختمانی به صورت یک ماهه انجام شود.
اعلام آمادگی نظام مهندسی برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی
اما به پس از انتقادهای چند باره از طولانی بودن زمان صدور پروانه ساخت،رئیس سازمان نظام مهندسی از آمادگی این سازمان برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی خبرداد.
رئیس سازمان نظام مهندسی گفت: معرفی مهندس ناظر در نظام مهندسی به سرعت انجام میشود و آماده ایم با دیگر دستگاه های دخیل در صدور پروانه در مابقی موارد چاره اندیشی کنیم.
حمزه شکیب، رئیس سازمان نظام مهندسی تاکید کرد: روند صدور پروانه ساختمانی در سازمان نظام مهندسی به سرعت طی میشود و کندی فرایند صدور در برخی استانها به علت کوتاهی شهرداریها است.
شکیب افزود: وقتی مالکی قصد ساخت دارد ابتدا باید به شهرداری مراجعه کند تا بر اساس ضوابط طرح تفصیلی، پروانه ساختمانی دریافت کند.
رئیس سازمان نظام مهندسی با اشاره به اینکه مدت زمان صدور پروانه ساختمانی در شهرهای مختلف متفاوت است؛ گفت: در برخی استانها پروانه ساختمانی به سرعت صادر میشود، اما در برخی استانها روند اداری به کندی پیش میرود.
کندی صدور پروانه مربوط به شهرداری هاست
شکیب گفت: مشکل کندی روند صدور پروانه ساختمانی در برخی استانها مربوط به شهرداریها است. رئیس سازمان نظام مهندسی افزود: در فرایند صدور پروانه ساختمانی آنچه مربوط به سازمان نظام مهندسی است به سرعت طی میشود و در چند روز مهندسان ناظر، طراحان و ناظران معرفی میشوند، اما بوروکراسی و روند کند برخی استعلامات از جمله فضای سبز در شهرداری ها، باعث شده تا صدور پروانه به کندی صورت گیرد.
شکیب تاکید کرد: سازمان نظام مهندسی آمادگی دارد تا به سایر دستگاههای متولی صدور پروانه ساختمانی کمک کند تا در حداقل زمان ممکن، پروانههای ساختمانی صادر شود.
برگزاری جلسه هم اندیشی کاهش زمان صدور پروانه ساختمان در شورا
اما در تازه ترین اظهار نظرها،دکتر مهدی عباسی،رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار ساختمان آنلاین ضمن استقبال از پیشنهاد معاون وزیر راه درباره انعقاد تفاهم برای سرعت بخشی به فرآیند صدور پروانه های ساخت گفت: شورا آماده است تا با دعوت از نماینده سازمانهای ذی ربط در حوزه صدور پروانه ساختمانی،شرایط تسهیل گری در زمینه صدور مجوزهای ساخت را فراهم کند.
عباسی با تاکید بر اینکه طولانی بودن تشریفات اداری ساخت و ساز یکی از موانع رونق تولید مسکن است خاطرنشان ساخت: هر چند که شهرداری تهران بارها وعده داده است که این زمان را کاهش خواهد داد و مقرر بوده که لایحه کاهش زمان صدور پروانه به صحن شورا آورده شود، اما این اتفاق تاکنون رخ نداده است، بنابراین منتظر ارایه این لایحه نمی مانیم و با برگزاری جلسه با نهادهای ذی ربط، راهکارهای کاهش زمان صدور پروانه را بررسی خواهیم کرد و با توجه به اینکه نظام مهندسی هم در این زمینه اعلام آمادگی کرده است، در قالب یک نشست هم اندیشی به بررسی مشکلات و موانع و راهکارهای حل این مشکل خواهیم پرداخت.
وی تاکید کرد: مشکل مسکن در حال حاضر به وضعیت بحرانی رسیده است، با توجه به اینکه رونق مسکن و جذب سازندگان به عرصه تولید مسکن،یکی از عوامل مهم در کنترل قیمت مسکن است،بنابراین ما باید در حوزه مسکن تسهیل گری کنیم تا سازندگان به فعالیت در بخش مسکن ترغیب شوند.
عباسی با تاکید بر اینکه سازندگان مسکن بارها تاکید کرده اند هفت خوان سیستم اداری مسکن از جمله عواملی است که باعث می شود آنها از فعالیت در حوزه مسکن منصرف شوند افزود: هر چند که شهرداری تهران در این زمینه پیشگام بوده است ،اما با توجه به اینکه کوتاه کردن زمان صدور مجوزهای ساخت به دستگاه های مختلف ربط دارد، بنابراین به دنبال آن هستیم تا با برگزاری جلسه و مخصوصا شنیدن پیشنهادات سازمان نظام مهندسی به عنوان یکی از ارکان اصلی صنعت ساختمان ،به آسیب شناسی این موضوع بپردازیم.
عباسی ضمن استقبال از پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه بین دستگاه های ذی ربط برای کاهش زمان صدور پروانه ساخت افزود: کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران به شدت درخصوص تسهیل گیری در بخش مسکن دغدغه مند است و امیدواریم که همه دستگاه ها پای کار بیایند و شاهد کاهش پیچ و خم های بوروکراسی مسکن باشیم.