ساخت 690 هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید
به گزارش ساختمان آنلاین: در راستای تکالیف قانون جهش تولید و برنامه دولت سیزدهم برای راهبری ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سطح کشور، جلسهای با حضور حبیباله طاهرخانی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با مدیران ستادی و همچنین مدیران عامل شهرهای جدید کشور به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
این جلسه با هدف تعیین جهتگیریهای برنامه تأمین زمین بر اساس تقسیم کار و برنامه ابلاغی در سال در شهرهای جدید برگزار شد. زمینهای مورد نظر در شهرهای جدید برای تحقق تعهد برنامهای شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید شامل اراضی مسکونی قابل تخصیص در داخل محدوده شهر، اراضی مسکونی داخل محدوده شهر از طریق افزایش تراکم و یا تغییر کاربری، اراضی قابل تخصیص در خارج از محدوده از طریق الحاق به محدوده و نیز ظرفیت شهرکسازی و ایجاد شهر جدید خواهد بود. در این زمینه تمامی شهرهای جدید سطح کشور در قالب برنامه تأمین زمین مشارکت فعال خواهند داشت.
حبیباله طاهرخانی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در ابتدای جلسه ضمن اشاره به ابلاغ قانون جهش تولید مسکن گفت: قاعدتاً این قانون، ظرفیتها و امکانات جدیدی ایجاد کرده است تا بتوانیم موضوع پیشبرد برنامههای مسکن را داشته باشیم. این قانون تکالیفی را برعهده مجموعه وزارت راه و شهرسازی گذشته که تولید یک میلیون واحد در سال است.
وی افزود: با حضور وزیر جدید جناب آقای قاسمی، جلساتی درخصوص موضوع مسکن برگزار گردید. یکی از محورهای اساسی که در این جلسات مورد تاکید قرار گرفت، موضوع مربوط به تامین زمین این عرضه بزرگ است.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید تاکید کرد: بخشی از برنامه تامین زمین در مناطق کلانشهری عموماً بر دوش مجموعه شهرهای جدید است. البته باید مطلع بود که موضوع تامین زمین که به صورت حداکثری برنامهریزی شده است، به معنای این نیست که کل عرضه یک میلیون توسط مجموعههای دولتی انجام خواهد شد.
طاهرخانی عنوان کرد: با این حال به عنوان یک شرکت که زمین یکی از ابزارهای توسعه ما است، فرصت داریم تا با توجه به تمرکز کلانی که در بالاترین حوزه سیاستگذاری کشور بهوجود آمده، از این ظرفیت استفاده کنیم تا بستر لازم برای توسعه مسکونی در شهرهای جدید فراهم شود.
وی ادامه داد: تقسیمبندیهای کاری بین مجموعههای مختلف وزارت راه و شهرسازی مشخص شده است. قاعدتاً تامین زمین بخش عمده شهرها برعهده سازمان ملی زمین و مسکن است و بخشی بهخصوص در مناطق کلانشهری برعهده شهرهای جدید قرار گرفته است.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: تکالیفی در این قالب برای ما مشخص شده که باید همه ظرفیتها را در این گروههای ذکر شده به کار بگیریم تا این تکالیف اجرایی شود.
طاهرخانی تاکید کرد: در بسیاری از شهرها مشکلی در زمینه تامین زمین نداریم. بخصوص در شهرهایی که اخیراً مکانیابی شدهاند، ظرفیت توسعه بالایی داریم. در برخی کلانشهرهای بزرگ بخصوص در تهران و البرز و بعضاً در اصفهان نیز وضعیتمان نسبتاً خوب است ولی ممکن است در شهرهای جدید صدرا و سهند و مناطق دیگر مشکل داشته باشیم.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: یکی از شهرهایی که روی آن تمرکز داریم، شهر جدید سهند خواهد بود. در آذربایجان شرقی دو ظرفیت عمده تامین زمین در اختیار داریم، نخست شهر جدید سهند و دیگری شهر جدید شهریار که به صورت مشارکتی با جهاد خانهسازی سپاه در حال اجرای طرحها هستیم.
در اصفهان نیز سه شهر فولادشهر، مجلسی و بهارستان را داریم که نیاز مسکنی که به ما اعلام شده است بیش از ۵۰ هزار واحد مسکونی است. در البرز نیز شهر هشتگرد ۴۰ هزار واحد مسکونی تا افق برنامه نیاز دارد و برای زمین مورد نیاز آن باید فکر کنیم.
طاهرخانی یادآور شد: در بوشهر نیز در مجموع دو شهر نایبند و عالیشهر کمتر از ۱۰ هزار واحد مسکونی لازم دارند که در ظرفیت این شهرها امکان ساخت مسکن را داریم.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید درباره واحدهای مسکونی مورد نیاز در تهران نیز گفت: شهرهای جدید اندیشه، پردیس و پرند و شهرکهای زیرمجموعه آنها و نیز شهرهای جدید ایوانکی و خوارزمی، شهرهایی هستند که برای تامین زمین آنها برنامهریزی کردهایم. طبق برنامه ابلاغی در طول چهار سال باید برای تولید ۲۸۰ هزار واحد زمین در شهرهای جدید و شهرکهای منطقه کلانشهری تهران، تامین زمین شود که نیازمند پیگیری جدی است.
طاهرخانی بیان کرد: در خراسان رضوی بینالود و گلبهار را داریم و با توجه به اینکه مشهد یکی از کلانشهرهاست باید یک فکر اساسی برای تامین زمین این منطقه کنیم، زیرا ظرفیت این دو شهر پاسخگوی نیاز مسکن این منطقه کلانشهری نخواهد بود. در شهر جدید صدرا تامین زمین برای تولید ۶۶ هزار واحد مسکونی در چهار سال در تعهد ماست.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: در شهرهای جدید مهاجران و امیرکبیر در استان مرکزی در طول چهار سال ۲۰ هزار واحد مسکونی عرضه خواهیم داشت. در اهواز نیز نیاز به مسکن ۹۰ هزار واحدی وجود دارد که سعی بر این است تا در شهرهای جدید شیرینشهر و رامین، تعداد چهار هزار واحد عرضه داشته باشیم. در سیستان و بلوچستان در شهرهای جدید تیس و رامشار تعهد ساخت واحد مسکونی داریم که باید زمین مورد نیاز مسکن در منطقه چابهار و زابل را تامین کنند.
این مقام مسئول افزود: در هرمزگان دو هزار واحد را در شهر جدید علوی در نظر گرفتیم و در کردستان نیز همکاری در تامین زمین برای شهر سنندج را به شهرک نیشتمان دادیم که مسئولیت اجرایی این شهرک را به شهر جدید اندیشه دادهایم تا در طول چهار سال برای ساخت هشت هزار واحد را برنامهریزی کنند.
طاهرخانی عنوان کرد: همه شرکتها برای تامین زمین وفق قانون جهش تولید مسکن باید فعال شوند و این جزو اولویت برنامههایمان در دولت سیزدهم است.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه برای تامین زمین برای تولید واحد مسکونی، پنج گزینه بیشتر نداریم، گفت: اولویت نخست زمینهای موجود در محدوده شهرها با کاربری مسکونی است. پس از آن افزایش تراکمهایی است که میتوانیم در اراضی مسکونی شهرها، با رعایت سطح و سطوح کاربریها و سرانهها در نظر بگیریم.
وی افزود: سومین راه تغییر کاربریهایی است که مبتنی بر نیازهای جدید و با رعایت اصول شهرسازی در محدوده بافت شهریمان میتوانیم انجام دهیم. چهارمین اولویت هم الحاق زمینهایی به محدوده شهرهایمان است که در مالکیت دولتی قرار دارند و از نظر معیارهای توسعه شهری، زمین هم شرایط خیلی مناسبی برخوردار است.
طاهرخانی گفت: موضوع پنجم نیز شهرکها هستند. خوشبختانه پیشاپیش مطالعه شهرکها را در سراسر کشور در شرکتهای مختلف شروع کردهایم. خصوصاً شهرکهایی که نیازهای شهری که مدنظر ماست را پاسخ دهند.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید تصریح کرد: شرکتهای عمران تابعه باید سریعاً جلسات کارشناسی را در شهرهای خود با موضوع بررسی اولویتهای پنجگانه تامین زمین برگزار کنند تا مشخص شود زمینها کجا هستند و چه تعداد واحد مسکونی میتوان در آنها ساخت. بر این اساس جمعبندی این موضوع را باید در اسرع وقت به صورت برنامه تامین زمین شرکت عمران شهرهای جدید در اختیار آقای وزیر بگذاریم.
وی گفت: قانون جهش تولید مسکن ابلاغ شده است و شورای عالی مسکن به ریاست رئیس جمهور ایجاد شده و هر دو ماه یکبار جلسه دارد و دستگاه های مختلف را برای پیشبرد این طرح آماده خواهد کرد. قطعاً اراده دولت پشت این طرح است و تسهیلات آن را فراهم میکند.