اجرای طرح کاداستر در سطح ۵۵ میلیون هکتار اراضی ملی و دولتی
به گزارش ساختمان آنلاین: معاون حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه اجرای طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی در سال ۹۹ حدود ۱۲۰ درصد نسبت به مجموع ۵ سال ماقبل آن رشد داشته است، گفت: در سال ۹۹ طرح کاداستر یا حدنگاری اراضی ملی و دولتی در سطح نزدیک به ۵۵ میلیون هکتار اجرا شد.
رضا افلاطونی خاطر نشان کرد که از سال ۹۳ تا پایان سال ۹۸ طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی در سطح ۳۸ میلیون هکتار به اجرا درآمد.
وی در همین حال تعامل، همگرایی و اقدامات مشترک میان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان متولی اراضی ملی و دولتی، سازمان امور اراضی متولی اراضی کشاورزی و سازمان ثبت اسناد و املاک به عنوان متولی مالکیت در کشور را از دلایل جهش در اجرای طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی دانست.
افلاطونی افزود: تعامل این سه سازمان منجر به تدوین یک دستورالعمل سه جانبه کاداستر اراضی ملی، دولتی و کشاورزی شد که به امضای رؤسای سه سازمان رسید و به استانها ابلاغ شد و در نتیجه همه سه دستگاه در سطح استانها با هم تعامل کردند.
وی درباره هزینه اجرای طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی اظهار داشت: به طور متوسط هر هکتار کاداستر اراضی ملی و دولتی بین ۴ تا ۹ میلیون تومان هزینه دارد.
معاون حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: کاداستر ۵۵ میلیون هکتار اراضی ملی و دولتی در استانهای ساحلی و جنگلی اعم از شمال و جنوب کشور و همچنین در استانهای آذربایجان شرقی و غربی که سواحل دریاچه ارومیه را دارند، انجام شد.
وی با بیان این که ۴۰ میلیون هکتار از اراضی ملی و دولتی برای اجرای کاداستر باقی مانده است، اظهار داشت: کاداستر ۴۰ میلیون هکتار اراضی ملی و دولتی باقیمانده تا پایان شهریور ماه امسال انجام میشود.
افلاطونی ادامه داد: اراضی باقیمانده برای اجرای کاداستر شامل اراضی مرتعی، اراضی جنگلی و بیشهها میشود.
وی، ثبت مالکیت دولت نسبت به اراضی ملی و دولتی را جزو اولویت دارترین کارها در حوزه حفاظت از این اراضی عنوان کرد و گفت: کاداستر اراضی ملی و دولتی موجب جلوگیری از تعرض به اراضی ملی و زمین خواری و همچنین شناسایی این اراضی برای اجرای طرحهای تولیدی و کشاورزی میشود.
افلاطونی، کاهش اختلافات مالکیتی میان مردم و دولت را از دیگر مزیتهای اجرای طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی دانست.