ارائه پایان کار ساختمان منوط به دریافت برچسب انرژی شد
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: از ابتدای امسال ارائه پایان کار ساختمان منوط به دریافت حداقل قوانین مربوط به برچسب انرژی است.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حمزه شکیب رئیس نظام مهندسی ساختمان کشور در نشست خبری امروز خود گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور فعالیت خود را از سال ۷۵ شروع کرد که بیش از ۶۰۰ هزار عضو و ۳۱ شعبه در کل استان های کشور دارد.
او می گوید: سازمان نظام مهندسی نقش اساسی و کلیدی در ساخت وساز کشور دارد و کلیه خدمات مهندسی که بخش خصوصی انجام می دهد تحت نظارت این سازمان است.
شکیب گفت: تمام سازندگان تکلیف دارند در زمان ساخت و طراحی از اعضای سازمان نظام مهندسی استفاده کنند.
او گفت: هر خانوار ایرانی ۴۵ درصد از درآمد خود را صرف تامین مسکن می کند، سازمان نظام مهندسی در طراحی اجرا و ارائه خدمات جنبی نقش مهمی دارد و زمینه ساز افزایش کیفیت و عمر ساختمان می شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: ۲۶ سال از عمر شورای مرکزی ساختمان گذشته است .
او گفت: در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران از سال ۹۲ تغییر کرد که مردم برای ساخت واحد مسکونی خود باید به سازمان پول واریز کنند که همين امر زمینه ساز افزایش جذابیت بیشتر برای ورود به این حوزه شد.
شکیب افزود: ارتقای کیفیت را در اولويت برنامه های خود قرار داده ایم و در حوزه شفافیت هم گام های موثری را برداشته ایم چراکه پیش از این وحدت رویه ای وجود نداشت و در این زمینه سامانه یکپارچه ای در حوزه انتخاب طراح، ناظر و خدمات مهندسی طراحی کرده ایم و امیدواریم تا ظرف ۱۵ ماه آینده تمامی استان ها از این سامانه واحد استفاده کنند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: باید سازوکاری را ایجاد کنیم که کیفیت ساخت وساز افزایش یابد به طوری که در حوزه حادثه متروپل از ابتدا تا زمان وقوع حادثه به صورت کامل شیوه نامه ای تهیه شد که به تمامی استان ها این شیوه نامه ارائه شده است.
او گفت: سطح عملکرد در حوزه ساخت وساز را ارتقا داده ایم و تنها به تامین ایمنی جانی منوط نشود و کاهش میزان خسارت را هم در دستور کار خود قرار داده ایم و این پیشنهاد داده شده است که در مقرارت ملی ساختمان اضافه شود و ممکن است ۷ تا ۱۰ درصد هزینه ساخت افزایش یابد، اما ۴۰ درصد سود طول عمر مفید ساختمان را افزایش می دهد
شکیب گفت: عمر ساختمان در نرم جهانی ۷۵ تا ۱۰۰ سال است اما عمر مفید ساختمان در کل کشور ۳۰ تا ۴۰ سال است و اگر در معرض زلزله و قنات قرار نگیرد بیش از ۴۰ سال است اما شرایط اقتصادی و سودی که در این حوزه وجود دارد باعث می شود که در بسیاری از مواقع باعث می شود که ساختمان ها زودتر تخریب و تعداد طبقات بیشتر ساخته شود .
او گفت: در صورتی که طرح تفضیلی اصلاح شود زمینه ساز افزایش طول عمر ساختمان می شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: مقررات ملی ساختمان شرایطی را طراحی کرده که ارائه پایان کار ساختمان منوط به دریافت برچسب انرژی است که باید تمامی ساختمان ها حداقل قوانین و مباحث رعایت انرژی را داشته باشد و این قانون از ابتدای امسال اجرایی شده است.