اتابک با حمایت کدام جریان وزیر پیشنهادی وزارت صمت شد؟
لیست وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در حالی به مجلس تقدیم شد که نام چند نفر از آنها تعجب بسیاری را به همراه داشت، تعجبی همراه با تامل بسیار از این جنس که چگونه و با چه معیاری این افراد در لیست پیشنهادی رییس جمهور جا خوش کردند.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از رکنا، بررسی لیست وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس نشان می دهد در این بین افرادی حضور دارند که پیشبینی میشد با توجه به سبقه سیاسی و اقتصادی و البته سطح ارتباطات و لابی های حزبی بتوانند در این لیست حضور داشته باشند، افرادی که یا دارای سوابق خوب و مفید بودند و یا وابستگی زیادی به یک حزب یا جریان سیاسی داشتند.
چند نفر از اعضای کابینه و معاونین رییس جمهور هم از یادگارهای دولت سیزدهم خواهند بود که اتفاقا شاید عملکرد قابل دفاعی داشته باشند و انتظار می رفت در کابینه ائتلافی پزشکیان نام چند وزیر فعلی هم به چشم بخورد.
اما نکته عجیب و قابل تامل ماجرا معرفی چند نفر بدون سابقه حتی یک روز معاون وزیری و مدیریت بنگاه های بزرگ صنعتی و اقتصادی برای تصدی وزارتخانه های مهم و کلیدی از جمله وزارت صمت بود، وزارتخانه ای که خودش از ادغام ۳ وزارتخانه تشکیل شده و بیش از ۳۰ درصد اقتصاد کشور و کل موضوعات مربوط به صنعت، معدن و صنایع معدنی و همچنین تجارت کشور را شامل می شود.
نگاهی به سوابق کاری و اجرایی محمد اتابک، گزینه پیشنهادی دولت چهاردهم برای وزارت صمت نشان می دهد که او سالها صرفا در صنعت سیمان فعالیت داشته و در کنار ریاست انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان در بزرگترین پست انتصابی خود سابقه معاونت بنیاد مستضعفان را در کارنامه دارد.
اتابک حتی یک روز هم در بدنه دولت و از آن مهمتر بدنه وزارت صمت حضور نداشته و حتی سابقه معاون وزیری که هیچ، سابقه مدیر کلی و یا کارشناسی را هم در این وزارتخانه مهم و کلیدی ندارد.
نگاه به رزومه علمی اتابک هم نشان می دهد که او تحصیلات مرتبط با حوزه وزارت صمت هم ندارد. وزیر پیشنهادی صمت دانش آموخته مهندسی عمران از کشور آمریکاست که اکنون هم به واسطه همین چند سال حضورش در آمریکا اعضای خانواده اش در آنجا ساکن شده اند.
رصد پشتوانه سیاسی و اقتصادی اتابک هم نشان می دهد که او احتمالا به دلیل ارتباط نزدیکش با اعضای اتاق بازرگانی از سمت جریان چپ اتاق که اتفاقا چندی پیش از سوی نهادهای نظارتی رد صلاحیت شده و از اتاق کنار گذاشته شدند، حمایت و پشتیبانی می شود.
شنیده ها حاکی از آن است که پشتوانه سیاسی او هم به حزب کارگزاران و لابی های شخص حسین مرعشی برمیگردد که بعد از هلدینگ کرمان خودرو حالا به دنبال تصاحب سهام سایپاست که طبق اسناد موجود در کدال تاکنون حدود ۹ درصد آن را خریداری کرده و احتمالا به دنبال آن است که با حضور اتابک در وزارت صمت، مسیر خرید مابقی سهام دومین خودروساز بزرگ کشور را هموار کند.
درکنار آن اسحاق جهانگیری هم به شدت به دنبال به کرسی نشاندن او در ساختمان سمیه است، چرا که احتمالا او می تواند مسیر فعالیت های اقتصادی جهانگیری کوچک را هم فراهم کند.
در کنار این موضوعات، سن بالای اتابک و بیماری تنفسی حاد شاید بزرگترین مانع برای کارآمدی او در کابینه باشد، کابینه ای که طبق تاکیدات مقام معظم رهبری در محافل مختلف و به خصوص روز تحلیف رییس جمهور باید از افراد جوان و متخصص و جهادی انتخاب شوند که توان جسمی و کارآمدی بالا برای سرکشی به امور و پروژه ها و طرحها از نزدیک، سوابق اجرایی قوی و قابل دفاع و همچنین دلبستگی کامل به انقلاب و نظام را داشته باشند.