بورس و بازارراه و شهرسازیمجله خبری

امکان نوسازی سالی ۲۰۰ هزار مسکن روستایی با تسهیلات ارزان قیمت

رئیس بنیاد مسکن گفت: از طریق وفاق ملی و همکاری بانک‌ها، بهسازی و نوسازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، غلامرضا صالحی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی  با بیان اینکه  در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، انجام وفاق اقتصادی با وفاق اجتماعی و اتحاد ملی همراه است گفت: شخصاً به همین دلیل در سال گذشته تلاش کردم، موانع حرکت پنج‌ساله آینده بنیاد مسکن را با همکاری نمایندگان  مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم به حداقل برسانم که خوشبختانه با پیگیری های زیاد این موضوع تا سر حد ممکن انجام شد. عمده مباحث برنامه هفتم پیشرفت درخصوص بنیاد مسکن، مشابه برنامه ششم پیشرفت بود. مثلا وضعیت طرح‌‌‌های هادی یا ساخت مسکن روستایی و سنددار کردن خانه‌‌‌های روستایی و شهرهای زیر ۲۵‌هزار نفر و …. . با روشی که قبلاً در برنامه از بنیاد مسکن نام برده می شد، قانون بصورت جامع و مانع برای دستگاه های مختلف روشن نمی شد و اصطلاحاً در اجرا، تعارض دستگاهی پیش می آمد ولی این بار تا جایی که توانستیم از این مسأله جلوگیری کردیم.

او بیان کرد:  با تصویب بند الحاقی ۲ ماده ۵۱ لایحه برنامه هفتم پیشرفت؛ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان مرجع اصلی تعیین و مکلف شد که اطلاعات مکانی محدوده روستاها را به همراه نقشه‌های رقومی(دیجیتال) موجود طرح‌های هادی روستاها را در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین کشور بارگذاری کند‌.

صالحی اظهار کرد: همچنین در حوزه مسکن روستایی با تصویب بند الحاقی ۱ ماده ۵۱ لایحه برنامه هفتم پیشرفت؛ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به روشنی مکلف شد تا جهت ساخت مسکن روستایی معیشت‌محور نسبت به واگذاری زمین به متقاضیان فاقد مسکن جهت سکونت دائمی به صورت اجاره ۹۹ ساله با اولویت اشخاص بومی اقدام کند.

رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه  ما راهی جز تمرکز بر برنامه هفتم نداریم گفت:  هیچ پیشرفتی از سلیقه گرایی در کشور بدست نمی آید. ما سالهاست آرزوی نوسازی کل واحدهای روستایی و سند دار کردن آنها را داریم. مرتب هم گفته ایم در فلان سال این کار تمام می شود، ولی نمی شود، چرا؟‌ چون من به عنوان رئیس بنیاد مسکن تشخیص می دهم، می توانم با برنامه خودم به این هدف برسم و نمی رسم. بنیاد مسکن فقط با زنجیره ای از همکاری ها در کشور می تواند به این اهداف برسد و برای اینکار به وفاق اقتصادی نیاز دارد با میثاقی به نام برنامه هفتم پیشرفت کشور.

وی  توضیح داد: ما در برنامه هفتم با ۱۵ بند مرتبط با ماموریت های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به صورت مستقیم و غیر مستقیم روبرو هستیم که در معاونت برنامه ریزی به رصد آنها مشغولیم ولی بنا دارم به دلیل اهمیت موضوع، میز وفاق برای تحقق برنامه هفتم  پیشرفت را در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی راه اندازی کنم تا با حضور کارشناسان داخلی و مدعو از دستگاه های مرتبط، به هماهنگی هر چه بیشتر در این زمینه دست پیدا کنیم.

او بیان کرد:میز وفاق برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت یعنی اگر در حوزه مسکن روستایی در قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ذیل فصل ۱۱ برای توسعه مسکن روستایی در ماده ۵۱ ماموریت‌های مختلف را برای وزارتخانه های کشور، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تعیین و ابلاغ شد، قطعا نیازمند یک وفاق فراگیر و فراتر از ادوار گذشته برای تحقق آن هستیم.

صالحی با اینکه ما در حوزه مسکن روستایی باید جامع نگاه کنیم و جامع عمل کنیم تا به اهداف مندرج در برنامه هفتم پیشرفت برسیم گفت:  وقتی برنامه هفتم بنیاد مسکن را مکلف می نماید نسبت به تامین زمین، ساخت و واگذاری مسکن و بهسازی روستاها اقدام کند، یعنی شکوفایی و پیشرفت عدالت‌محور و متوازن روستاها مستلزم هم‌افزایی حداکثری بنیاد مسکن و دستگاه‌های نامبرده بند ب ماده ۵۱ است.

وی  افزود:  بنیاد مسکن با تشکیل میز وفاق و تبیین این گفتمان کارآمد برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت در بنیاد مسکن در واقع می خواهیم برای همکاری های متقابل اعلام آمادگی کرده و پیشقدم شویم.

او بیان کرد: از نگاه من مهم ترین خصلت خانم صادق را فراتر از تخصص، دانش و تجاربی که دارند، باید در «اخلاق وفاق» ایشان دید. تقوای مثال زدنی وزیر راه، مسکن و شهرسازی در بیان عملکرد اسلاف خود به خوبی نشان داد گمشده ما برای رسیدن به وفاق در مسیر عمران کشور، رعایت اخلاق وفاق است.

رئیس بنیاد مسکن  تاکید کرد: در مدیریت وزارت راه و مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن دو اشتراک مهم وجود دارد که هر دو مدیر از بدنه سازمان های خود برآمده‌اند و با سطوح مختلف سازمان آشنایی دارند و هر دو به برنامه هفتم پیشرفت به عنوان قطب نمای اصلی حرکت خود پایبند هستند. خصائلی نظیر نوآوری های ساختاری و ابتکارات مدیریتی در خانم صادق به همراه روحیه مبارزه با رانت و سوادگری در ایشان، خبر از اشتراک و وفاق کامل برای همکاری صادقانه ی فی مابین در افق ۱۴۰۷ دارد.

وی  با اشاره به اینکه ما اگر مکلف هستیم همکار و همراه وزارت راه و شهرسازی در بهسازی و نوسازی سالانه حداقل دویست هزار واحد مسکونی روستایی با تسهیلات ارزان‌قیمت باشیم یقینا بدون مشارکت لازم بانک مرکزی به نتایج قابل قبول نمی رسیم گفت: این همان زنجیره همکاری است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بنا دارد با تشکیل میز وفاق برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت ایران اسلامی، بیش از گذشته در حفظ و ارتقای آن کوشا باشد.

رئیس بنیاد مسکن  با بیان اینکه تحول در مسیر خدمت‌رسانی و ساخت مسکن برای محرومین و اقشار کم‌برخوردار  از مهم ترین برنامه های این بنیاد به شمار می رود گفت:  بکارگیری شیوه و تکنولوژی‌های نوین در ساخت مسکن، تولید و تامین تا مرز خودکفایی مصالح ساختمانی با هدف کاهش قیمت تمام شده ساخت از مهم ترین اقدامات در این حوزه به شمار می رود .

وی افزود:پرهیز از شعارزدگی و توجه بیش از پیش به نیاز واقعی اقشار، علی الخصوص اقشار کم‌برخوردار و تدوین برنامه‌های عملیاتی و سریع در جهت رفع نیاز مردم واحیاء و تقویت حساب ۱۰۰ در انطباق با آرمان‌های حضرت امام(ره) از مهم ترین برنامه های بنیاد مسکن به شمار می رود.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا