واگذاری زمین در طرح نهضت ملی مسکن خراسان رضوی سرعت گرفته است
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در خراسان رضوی واگذاری زمین به مردم سرعت پیدا کرده و تا پایان سال جاری ۵۰ هزار قطعه زمین دیگر در استان واگذار خواهد شد.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از ایسنا، هادی عباسی در افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کشور ما در صنعت ساختمان بسیار پیشرفته است. عمده مصالح مورد استفاده در صنعت ساختمان توسط صنایع داخلی تهیه میشود.
وی با بیان اینکه مسکن یکی از پیشرانهای اقتصاد است، افزود: فعال شدن ساخت مسکن در کشور در واقع سبب ایجاد تقاضا برای صنایع داخلی در حوزههای مختلف میشود که این امر سبب ایجاد رونق اقتصادی خواهد شد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در واقع یکی از روشهای تحقق شعار سال جاری یعنی افزایش تولید و کاهش تورم ایجاد رونق در ساخت و ساز بخش مسکن است که وزارت راه و شهرسازی به صورت ویژه این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.
عباسی بر افزایش سرعت و حل مشکلات طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد و افزود: تقریبا بیش از ۹۰ درصد مصالح مورد استفاده در طرح نهضت ملی مسکن داخلی است. در خراسان رضوی واگذاری زمین به مردم سرعت پیدا کرده و تا پایان سال جاری ۵۰ هزار قطعه زمین دیگر در استان واگذار خواهد شد. همچنین طی یک تقسیم بندی ۴۰۰ هزار قطعه زمین برای واگذاری به استانها تنها برای شهرها ابلاغ شده که این مورد شامل روستاها نمیشود.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در جلسه اخیر شورای عالی مسکن که با حضور رییس جمهور برگزار شد، رئیس جمهور بر اجاره ۹۹ ساله زمین در روستا تاکید کردند. همچنین تاکید بر مهاجرت معکوس شد که با برگشتن افراد از شهرها به روستاها امتیازاتی از جمله اراضی با قطعات بزرگتر برای سکونت و مسکن معیشت محور و اشتغال در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
عباسی در خصوص پیشبینی افتتاح نهضت ملی مسکن در هفته دولت عنوان کرد: به صورت ماهانه پروژههایی را به بهرهبرداری میرسانیم. بنابراین پروژهها دائما شروع شده و مراحل ساخت آنها طی شده و به بهرهبرداری میرسند. این یک فرایند کاملا ادامهدار است باید کل پهنه کشور در تمام شهر و روستاها را تبدیل به کارگاه ساختمانی کنیم.
وی بر مردمی سازی طرح نهضت ملی مسکن و ایجاد بسترهای لازم و در اختیار قرار دادن زمین با هزینه صفر تاکید کرد و گفت: باید تسهیلات ساخت و خدمات زیر بنایی و روبنایی را در اختیار مردم قرار داد تا خود مردم مدیریت را از طریق مجریان ذیصلاح، ساختار فنی و اجرایی کشور و سیستم نظام مهندسی در اختیار بگیرند تا کارها سرعت بیشتری پیدا کنند. بنابراین مردمی سازی نهضت ملی مسکن در دستور کار است و به استانها ابلاغ شده که مردم مدیریت ساخت را بر عهده بگیرند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در خصوص اهمیت برگزاری چنین نمایشگاههایی خاطرنشان کرد: این نمایشگاهها به دلیل اینکه توانمندی داخلی را به نمایش میگذارد و سبب آگاهی فعالان صنعت ساختمان از توانمندیها و آخرین محصولات موجود در کشور میشود، بسیار اهمیت دارد. همچنین این تبادل اطلاعات و رقابت در تولید مصالح به کاهش هزینه تمام شده مسکن کمک فراوانی خواهد کرد.
اصلاح قانون نظام مهندسی در راستای ایمنسازی ساختمان
همچنین محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته باید طی ۴ سال در کشور سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود و اکنون با قانون ساماندهی زمین، مسکن و اجاره تقریبا زنجیره قوانین مرتبط به حوزه مسکن کامل شده است.
وی درباره نمایشگاه صنعت ساختمان مشهد افزود: در این نمایشگاه از فناوریهای روز دنیا استفاده میشود و محصولات عرضه شده قابل رقابت با برندهای معتبر دنیا است. نه تنها با این شرایط میتوانیم نیازهای داخل کشور را تامین کنیم بلکه میتوانیم پاسخگوی نیازهای کشورهای دیگر باشیم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره صادارت خدمات فنی مهندسی بیان کرد: در مجلس بر صادارت این خدمات تاکید داریم. امیدواریم با برگزاری این نمایشگاهها امکان صادارت خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همسایه را داشته باشیم بنابراین از دستگاه دیپلماسی انتظار داریم امکان حضور بیشتر این شرکتها را در کشورهای همسایه فراهم کند.
رضایی کوچی درباره ایمنی ساختمانها و اقدامات برای ایمنسازی ساختمانها در کشور گفت: در راستای ایمن سازی ساخت و سازها چند موضوع از جمله افزایش کیفیت مصالح ساختمانی و بحث مهارت نیروی کار دنبال میشود. همچنین خلاءهایی در این زمینه شناسایی شده است، برای مثال مهندس ساختمان گزارشهایی را در زمینه تخلفات ساختمانی ارائه میکند که تمکین نمیشود این موضوع باعث شد تا در برخی از ساخت و سازها علیرغم تخلفات گسترده دستگاههای نظارتی ورود نکنند و نمونه بازر این مورد ریزش ساختمان متروپل آبادان بود. در راستای ایمنسازی ساختمان به دنبال اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان و افزایش اختیارات مهندسان ساختمان هستیم که از سمتی جوابگوی ساخت و سازها باشند.
وی درباره تاثیر این نمایشگاه بر استاندارد سازی بیان کرد: این نمایشگاه باعث ارائه توانمندیهای موجود در کشور در حوزه ساختمان در داخل و خارج کشور میشود. استفاده از دستاوردهای این نمایشگاهها میتواند موجب ساخت ساختمانهای با کیفیت و افزایش صادارات به کشورهای همسایه میشود که منجر به ارزآوری بیشتر برای کشور خواهد شد.