خرید «عرصه» مسکن مهر اجباری نیست
به گزارش ساختمان آنلاین: بر اساس جزء (۲) بند (الف) تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در صورت درخواست مالکان اعیانی واحدهای مسکن مهر، شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن مکلف به واگذاری قطعی زمینهای اجارهای ۹۹ ساله متعلق به خود هستند؛ موضوعی که وزیر راه و شهرسازی هم به آن اشاره و سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، بنیاد مسکن و راه و شهرسازی استانها را از اجبار به خرید عرصه متعلق به این پروژه منع کرده است. رستم قاسمی در ابلاغی خطاب به مسوولان دستگاههای مربوطه هشدار داده که با متخلفان در زمینه فروش اجباری عرصه مسکن مهر برخورد قانونی صورت میگیرد. در ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی آمده است: «اجبار متقاضیان به خرید عرصه حتی در معاملات ثانویه و بعدی، نه تنها تخلف از اجرای قانون است، بلکه تحمیل فشار و هزینههای مازاد به مردم در شرایط کنونی کشور است. بنابراین ضروری است کلیه ادارات و شرکتهای تابعه، صرفا در صورت تمایل و درخواست کتبی مالکان اعیانی واحدهای مسکن مهر اولیه و بعدی، نسبت به واگذاری و فروش قطعی عرصه اقدام و از اجبار کردن متقاضیان برای خرید عرصه تحت هر عنوان جدا خودداری کنند. بدیهی است در صورت بروز و تکرار این تخلف از اجرای قانون، بر اساس قوانین و مقررات اداری با متخلفان برخورد خواهد شد.»
در این خصوص شرکت عمران شهرهای جدید درباره منع فروش عرصه به متقاضیان مسکن مهر شهر جدید هشتگرد اعلام کرده است: در فرآیند فروش عرصه واحدهای مسکونی مهر بر اساس قانون بودجه سالهای اخیر از جمله سال ۱۴۰۱ اجباری به فروش عرصه از سوی شرکت عمران شهرهای جدید به افراد وجود نداشته و چنانچه متقاضی خواستار خرید آن باشد، شرکت عمران مکلف به فروش عرصه به قیمت کارشناسی شده به دو روش نقدی و اقساطی خواهد بود.
این در حالی است که بر اساس اعلام برخی متقاضیان مسکن مهر شرکت عمران هشتگرد به صورت غیرقانونی انجام انتقال عرصه را برای واحدهایی که قبلا بهای آن پرداخت و تسویه شده، متوقف کرده است و به خریداران واحدهای مسکن مهر میگوید که از تهران دستور دادهاند نقل و انتقال متوقف شود.
بنا بر این گزارش در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ خرید نقدی عرصه مسکن مهر توسط متقاضیان مسکن مهر تخفیف ۲۰ تا ۳۰درصدی دارد. در صورت خرید اقساطی نیز ۲۰ تا ۳۰درصد مبلغ کل عرصه اخذ و مابقی طی ۵ سال از آنها دریافت میشود.