ساخت مسکن باید به بخش خصوصی واگذار شود
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران تاکید کرد: تجربه ثابت کرده است که دخالت دولت در امر ساخت مسکن می تواند این روند را طولانی تر کند و هر مقدار ساخت مسکن را به بخش خصوصی بسپاریم، اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از اخبار ساختمان، سید مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در آیین بهره برداری از پارکینگ طبقاتی مینابی گفت: اصلی ترین معضلی که در محدوده اتابک و مینابی داشتیم؛ این بود که تعدادی پلاک از سنوات گذشته در این محدوده توسط سازمان نوسازی شهرداری منطقه و شرکت نوسازان تملک شده بود، متاسفانه این پلاک ها رها شده بود و به یکی از مشکلات جدی مردم این محلات تبدیل شده بود.
وی ادامه داد: اولین اقدامی که انجام دادیم این بود که این پلاک ها را که سهم سازمان نوسازی حدود 207 پلاک بود، تعیین تکلیف کردیم. حدود 107 پلاک با رویکرد تامین خدماتی تعیین تکلیف شده اند. 100 پلاک دیگر را نیز تلاش خواهیم کرد تا با شرکت نوسازان همراه با پلاک های همجوار برای پروژه های مسکن سازی و ارائه خدمات، تجمیع کنیم. سال آینده ساخت این پلاک ها با پروژه های خدماتی آنها شروع خواهد شد.
هدایت با بیان اینکه کمبود سرانه خدماتی در محله مینابی یکی از معظلات دیگر است، گفت: تعدادی واحد مسکن شهری، توسط سازنده ها انجام شده که امروز به بهره برداری می رسد.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر اینکه هر مقدار ساخت مسکن را به بخش خصوصی بسپاریم، اتفاقات خوبی رخ می دهد، اظهار کرد: در کنار نوسازی مسکن ارائه خدمات را نیز مدنظر قرار دادیم که در این راستا یکی از زمین های نوسازی را به ساخت پمپ بنزین اختصاص دادیم. در مراحل نهایی اخذ مجوز هستیم که عملیات اجرایی آن به زودی انجام خواهد شد. ضمن اینکه زمینی را نیز برای مراکز درمانی اختصاص دادیم، همچنین انشعابات برای کلانتری این محدوده نیز انجام شده و طی روزهای آینده این انشعابات به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه پروژه مسکن معوض در کنار این خدمت در حال اجرا است، بیان کرد: اصلی ترین پروژه که در این محدوده داریم، قرار گرفتن امامزاده سید ملک خاتون است که 24 هکتار است و 60 درصد آن را نیز سازمان تملک کرده و مابقی آن در بودجه سازمان پیش بینی شده تا بتوانیم تمام 24 هکتار را تملک کنیم. این امامزاده با رویکرد ایجاد فضای باز شهری و تامین خدمات مرتبط برای گردشگران با مشارکت مردم طراحی شده که از سال آینده این پروژه فرامنطقه ای شروع خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طی دو دهه گذشته هسته ها و محله های قدیمی تهران در مسیر توسعه و تبدیل به کلانشهر تهران دچار زوال و فرسودگی شدند، اظهار داشت: این تهدید با اقدامات موثر و تحول مدیریت شهری، هماکنون به فرصتی کلیدی برای پیشرفت و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان کلانشهر تهران مبدل شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: حوزه های اقدامات تحولی مدیریت شهری در این راستا شامل نهادسازی و توسعه نهادی از طریق راه اندازی 22 اداره نوسازی در مناطق 22گانه شهرداری تهران و ایجاد دفاتر توسعه گری و تداوم استقرار 23 دفتر توسعه محله در سطح محلات فرسوده و ناکارآمد، تصویب و تخصیص مشوق های ضابطه ای و مالی نوسازی به بافت های فرسوده در جهت تحول درون زا و تحقق عدالت شهری و دسترسی برابر شهروندان به فرصت ها و امکانات، شناسایی و تصویب محدوده های ناپایدار شهر تهران و تعمیم مشوق های نوسازی به این محدوده ها و قرارگیری سه هزار و ۷۶۸ هکتار دیگر از املاک شهروندان در ریل نوسازی در جهت توجه ویژه به اقشار کم توان و نیازمند، نوسازی سالانه بیش از سه درصد از پلاک های فرسوده شهر تهران با مشارکت شهروندان و تحقق 100 درصدی حکم برنامه چهارم شهرداری تهران است.