بازار میلگرد روزهای کم رمقی را در پیش دارد
قیمت میلگرد که با شروع نیمه دوم اسفند ماه در مسیر کاهشی قرار گرفته بود، همچنان این مسیر را ادامه می دهد و کارشناسان پیش بینی می کنند که با توجه به ادامه رکود بازار مسکن و ساخت و ساز روزهای کم رمقی را پیش رو داشته باشد.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از آهن نیوز، قیمت میلگرد پس از عبور از پیک سرما و پایان محدودیت های گازرسانی به واحدهای فولادی از اواسط ماه جاری کاهش پیدا کرد. با این حال قیمت این محصول امروز ۲۱ اسفند پس از یک هفته همچنان سیر کاهشی دارد.
انواع میلگردهای آجدار ساخت ذوب آهن اصفهان که هفته گذشته در محدوده ۲۸ هزار تومان قیمت داشتند، امروز در اندازه های ۱۴ تا ۲۸، هر شاخه ۲۵۰۰۰ و ۲۶۰۰۰ تومان قیمتگذاری شده است.
قیمت میلگرد سایز ۱۲ این کارخانه البته همچنان ۲۸۵۰۰ تومان است.
قیمت میلگرد آجدار تولیدی دیگر کارخانه ها نیز در سایزهای گوناگون حول و حوش ۲۶۰۰۰ تومان ثبت شده با این حال شماری دیگر از جمله شرکت های کویر کاشان و درپاد تبریز قیمت میلگرد آجدار تولیدی خود را حوالی ۳۱۰۰۰ تومان ثبت کرده اند و به نظر می رسد تمایلی به همراهی با سیر کاهشی قیمت ها نداشته اند.
در میلگردهای ساده البته از هفته گذشته تاکنون تغییر قیمتی مشاهده نشده و قیمت این محصول بسته به اینکه در کدام کارخانه تولید می شود، بین ۲۸۰۰۰ تا ۳۱۰۰۰ تومان متغیر است.
محمد آزاد، رئیس پیشین اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران، دلیل کاهش قیمت میلگرد در هفته گذشته را ارزان شدن شدن دلار دانست و در توضیح بیشتر گفت: شاهد بودیم نرخ دلار تا ۶۰۰۰۰ تومان اوج گرفت، اما پس از آن تا ۴۳۰۰۰ تومان هم پایین آمد.
وی افزود: از آنجایی که پایه های قیمت در تابلوی بورس کالا براساس نرخ های جهانی تعیین می شود با کاهش قیمت دلار به طور طبیعی قیمت میلگرد هم باید پایین می آمد؛ اتفاقی که تا حد زیادی در طول هفته گذشته رخ داد. همچنین در صورتی که قیمت دلار از این هم کمتر شود می توانیم منتظر کاهش بیشتر قیمت میلگرد نیز باشیم.
آزاد در پاسخ به اینکه در صورت تقویت تقاضای داخلی برای میلگرد در ماه های پیش رو آیا باز هم با کاهش قیمت میلگرد در پی کاهش قیمت دلار روبهرو خواهیم بود یا نه؟ گفت: میلگرد کالایی داخلی است و ما این محصول را وارد نمی کنیم. در مقابل صادرات داریم و ۵۵ تا ۵۸ درصد میلگرد تولید داخل، صادر می شود، اما آنچه صادر می شود مازاد بر نیاز داخل است با توجه به اینکه در حال حاضر با مازاد تولید محصولات فولادی هم در داخل کشور روبهرو هستیم.
او اضافه کرد: بنابراین رشد تقاضا به دلیل مازاد داخل به افزایش چشمگیر قیمت داخلی میلگرد منتهی نمی شود و تنها افزایش قیمت دلار می تواند میلگرد ایران را گران تر کند چون اگر این اتفاق نیفتد و میلگرد با وجود گرانی دلار در داخل کشور ارزان بماند، زمینه قاچاق این کالا به خارج از کشور فراهم می شود.
بنا بر داده های انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در ۱۰ ماهه نخست سال جاری دو میلیون و ۳۲۸ هزار تن میلگرد از کشور صادر شد و در مقابل تنها ۴۳ هزار تن میلگرد وارد شد که این مقدار از وارادات نیز به محصولات آلیاژی اختصاص دارد، این در حالی است که تولید میلگرد ایران در همین بازه زمانی هشت میلیون و ۹۵۷ هزار تن بوده است.
در نتیجه همانگونه که رئیس سابق اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران توضیح داد، همه میلگردی که در سال جاری در کشور مصرف شد تولید داخل بود. با توجه به اینکه مصرف ظاهری میلگرد نیز بنا بر آمار یادشده در ۱۰ ماه نخست امسال در داخل کشور شش میلیون و ۹۳۵ هزار تن برآورد شده است.
بنابراین آنچه در کوتاه مدت می تواند قیمت میلگرد را در داخل کشور از خود متاثر کند نوسان قیمت دلار است.