تاثیر مثبت طرح مسکنی دولت بر بروی بازار
به گزارش ساختمان آنلاین: روزنامه آرمان گزارش داد: بازار معاملات مسکن در آذرماه همچون ماه گذشته با رشد همراه بود به طوریکه در این ماه شاهد رشد ۳۴ درصدی معاملات و رشد قیمتی ۱. ۸ درصدی نسبت به ماه قبل بودهایم در واقع بازار مسکن تحت تاثیر سیاستهای مسکنی دولت و وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال و نگرانی سفته بازان و البته بانکهایی که بیشترین سهم را از مسکن احتکاری به خود اختصاص دادهاند، به همراه تحویل و واگذاری واحدهای پروژههای قبلی در دست احداث باعث شده هم اکنون بازار با افزایش عرضه مواجه شده که این روند در برخی از مناطق زمینه کاهش نسبی قیمتها و البته افزایش قدرت چانهزنی را فراهم آورده است.
این روزنامه با نکوهش توقف تولید مسکن در دولت سابق و انباشت تقاضا نوشت: انباشت پنج میلیون واحدی نیاز به مسکن که با نرخ رشد ۸۰۰ هزار واحدی در سال به انباشت بیش از هشت میلیون واحدی در پایان عمر دولت میرسد نشان میدهد حتی در صورت تحقق وعدههای دولت بازهم بازار با کمبود مواجه است.
به گفته تحلیلگران وضعیت آینده بازار مسکن به فاکتورهای زیادی وابسته است، اما در صورت تحقق برنامههای تولید و عرضه دولت میتوان کاهش و ثبات قیمتی را برای بازار متصور شد. در این رابطه بررسیها از روند معاملات و قیمت مسکن نشان میدهد معاملات مسکن در مهرماه با افت همراه شد تا جاییکه ظرفیت بازار به یک سوم روند عادی خود رسید.
البته این روند از آبان ماه با نشانههای رونق غیر تورمی همراه بود به طوریکه معاملات در مقایسه با مهرماه ۳۳ درصد و میانگین قیمت ۱. ۲ درصد افزایش پیدا کرد حال این روند در آذرماه نیز تکرار شده و شاهد رشد ماهیانه ۱. ۸ درصدی قیمت و ۳۴ درصدی معاملات بودیم. البته میزان معاملات در حالی امسال به ۹۷۷۲ فقره در آذرماه رسیده که این روند در مدت مشابه سال قبل ۲۵۵۵ مورد گزارش شده و رشد قیمتها که در سال گذشته ۹۹ درصدی اعلام شده در سال جاری به ۲۱ درصد رسیده که تمامی این شاخصهها نشان میدهد بازار مسکن هماکنون در وضعیت پیش رونق غیرتورمی قرار دارد.
یک کارشناس ارشد مسکن، رشد معاملات و کاهش نسبی قیمت را نتیجه پاسخ بازار مسکن به سیاستهای مسکنی دولت دانسته و میگوید: نگرانی مالکان و سفته بازان از اجرای سیاستهای ساخت مسکن و همچنین تحویل واحدهای در دست احداث پروژهها و طرحهای قبلی دولت در این حوزه زمینه رشد معاملات را فراهم آورده است. با توجه به اینکه بانکها بیشترین سهم از مسکن احتکاری را در اختیار دارند برای جلوگیری از زیان و اجبار آنها برای مولدسازی داراییها مجبور به عرضه واحدهای در اختیار خود شدهاند که میتواند در کوتاه مدت به شکسته شدن قفل بازار کمک کند.
فاطمی عقدا درخصوص وضعیت آینده بازار مسکن گفت: بازار آینده مسکن به فاکتورهای زیادی وابسته است در واقع اگر دولت به طور جدی در بحث ساخت و واگذاری پروژههای در دست ساخت اقدام کند و طرح جهش تولید مسکن نیز به سرانجام برسد میتوان انتظار داشت بازار مسکن در آینده وضعیت کاهشی و ثبات را تجربه کند البته در این بین توجه به اجاره داری حرفهای و مدرن نیز از سوی دولت میتوان به کنترل و ثبات نرخ اجاره بها منجر شود که شاخصهای مهم در جهتگیری بازارخواهد بود.
دانشجو