موجران توجهی به مصوبه ستاد کرونا ندارند
به گزارش ساختمان آنلاین: از فردا فصل نقل وانتقال و جابه جایی ها در بازار اجاره برای مستاجران شروع می شود و این در حالی است که هنوز بسیاری از مستاجران از وضعیت کنونی اجاره ها در این بازار گله مند هستند به طوری که برخی از مستاجران اعلام میکنند که قیمت ها با وجود مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در تعدادی از مناطق هنوز مشکلاتی وجود دارد که باید به گوش مسئولان در این بخش برسد.
هفته گذشته بعد از گذشت تقریبا سه ماه چشم انتظاری بالاخره مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ شد و در این مصوبه قرار شد سقف اجاره برای مستاجران همان ۲۵ درصد باشد و مالکان حق ندارند بیش از این نرخ اجاره برای مستاجران تعیین کنند مدت زمان تمدید قرارداد اجاره همان تا سه ماه بعد از پایان وضعیت کرونا به صورت خودکار همانند سال گذشته تمدید شد.
اما به گفته بسیاری از مستاجران کمتر مالکی است که به این مسائل توجه ای کند و اکثر مالکان هر نرخ اجاره ای که تمایل داشته باشند برای مستاجران در نظر می گیرند که همین امر خود باعث شده که شاهد کوچ بسیاری از مستاجران از مناطق بالا به مناطق جنوبی شهر و حتی حاشیه شهرها باشیم.
افزایش نرخ اجاره امسال با توجه به رشد قیمت ملک باعث شده که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا دوباره به فکر پرداخت وام ودیعه مسکن باشد و امسال هم این تسهیلات را با افزایش ۲۰ میلیون تومانی به تهرانی ها پرداخت می کند به طوری که تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی برای تهرانیها با اقساط یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان با بازپرداخت پنج ساله، برای سایر کلان شهرها ۴۰ میلیون تومان با بازپرداخت سه ساله و حدود یک میلیون و ۳۴۰ هزار تومان و برای شهرهای کوچک که ۲۵ میلیون تومان است میزان اقساط ۸۴۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
البته طرح وام ودیعه مسکن در سال گذشته تغییرات بسیار زیادی داشته، به طوری که در ابتدا قرار بود این وام به مالکان و موجران پرداخت شود، اما با توجه به مشکلات ایجاد شده و نداشتن ضمانت کافی و قبول نکردن مالک برای ارائه کد رهگیری این طرح تغییراتی داشت، به طوری که پس از مدت زمان کوتاهی مقرر شد این تسهیلات به مستاجران پرداخت شود و این وام همانند سایر تسهیلات به مستاجران با معرفی اداره کل راه و شهرسازی پرداخت می شود.
به نظر می رسد که امسال با توجه به افزایش نرخ اجاره میزان استقبال مستاجران از این تسهیلات بیشتر شود اما با توجه به آنکه در سال گذشته با وجود آنکه حدود ۹۰۰ هزار نفر برای دریافت این تسهیلات ثبت نام کرده بودند و تنها حدود ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر موفق به دریافت این تسهیلات شدند بنابراین باید امسال وزارت راه وشهرسازی و همچنین بانک ها همکاری خود را برای پرداخت تسهیلات به مستاجران بیشتر کنند چرا که با توجه به کاهش عرضه مسکن برای بازار اجاره و همچنین رشد قیمت خرید و فروش به طور قطع امسال مستاجران با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
در همین رابطه حیدری یکی از مستاجران که در منطقه منیریه ساکن است با بیان اینکه متاسفانه به هر بنگاهی که مراجعه می کنیم فایل های اجاره کم شده و همین خود باعث سو استفاده بسیاری از مالکان شده است گفت: امسال به دلیل کوچک بودن واحد خود قصد جابه جایی داشتیم اما در دو ماه گذشته به هر بنگاهی که مراجعه می کنیم بیش از ۲ تا ۳ فایل برای اجاره ندارند که اجاره همین واحدها هم خود بیش از ۲ تا ۳ میلیون تومان است.
او ادامه داد: در یکی دو سال گذشته رهن کامل در بین فایل های اجاره بسیار کم شده و مبلغ اجاره در هیچ منطقه ای کم تر از یک میلیون تومان نیست و این مبلغ پایه ثابت تمامی واحدها است.
این مستاجر با بیان اینکه خوشبختانه امسال بازار اجاره از التهاب کمتری برخودار است گفت: به نظر می رسد با رسیدن بازار مسکن و خرید و فروش بسیاری از مالکان طمع خود را کمتر کرده و نسبت به سال قبل قیمت های اجاره معقول تری را اعلام می کنند.
در همین رابطه هم چندی پیش محمود زاده معاون وزیر راه وشهرسازی هم از کاهش التهاب در بازار اجاره مسکن خبر داد و گفت: برنامهریزی برای مسکن خانوارها و شناسایی آدرس رسمی خانوارها که در هر شهری چه میزان واحد مسکونی وجود دارد، خود باعث میشود که با اجرای سیاستهای کنترل کیفی بتوانیم میزان دسترسی به مسکن در سایر شهرها را آسانتر کنیم.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: با اجرای این طرح به طور قطع عرضه واحدهای مسکونی در بازار بیشتر خواهد شد و همین امر خود باعث میشود که در فصل جابهجایی بازار اجاره در مقایسه با سالهای گذشته از آرامش بیشتری برخوردار باشد.
محمود زاده توضیح داد: تمام برنامه ریزی دولت در راستای افزایش تولید و ساخت مسکن است و به طور قطع اقداماتی را که باعث افزایش ساختوساز و همچنین رشد تولید شود، در دستور کار خود قرار دادهایم.
با توجه به آنکه در روزهای پایانی عمر دولت ۱۲ هستیم امیدواریم امسال مسئولان با نظارت و کنترل بیشتر بتوانند بازار آرامی را برای مستاجران در این حوزه رقم بزنند.