الگوی مصرف سازندگان مسکن تغییر کرد
به گزارش ساختمان آنلاین: دبیر انجمن سیمان در این زمینه توضیح داد: آجر، گچ، آهن و … گران شده و به دلیل ارزان بودن سیمان الگوی ساخت سازندگان هم به سمت بتنی شدن پیشرفته است.
گفتنی است استفاده از اسکلت بتنی به جای اسکلت فلزی مزایا و معایب خاص خود را دارد. به عنوان مثال استفاده از بتن در ساختمانهای بلندمرتبه و با شالوده سست توصیه نمیشود زیرا اسکلت بتنی سنگین و حجیم است و ایمنی ساختمان پایین میآید.
به گفته عبدالرضا شیخان همچنین توزیع سیمان نسبت به سال گذشته زیادتر شده و همچنین درخواست برای خرید سیمان بالا گرفته است.
دبیر انجمن سیمان ادامه داد: در چند سال گذشته صنعت سیمان با حداقل ظرفیت فعالیت میکرد اما بتنی شدن ساختمانها باعث شد کارخانهها با حداکثر ظرفیت فعالیت کنند.
شیخان البته تاکید کرد: به دلیل تحریمها قطعات و ماشینآلات کارخانههای سیمان فرسوده شده و همین مسائل قیمت تمام شده تولیدات این صنعت را گران کرده است.
او ادامه داد: علاوه بر این قیمت حملونقل سیمان هم افزایش چشمگیری داشته این در حالی است که سیمان به لحاظ قیمت، نسبت به دیگر مصالح ساختمانی کم ارزش است و کاهش مدام سود تولید، ادامه حیات صنعت سیمان را تهدید میکند.
دبیر انجمن سیمان همچنین گفت: قیمت سیمان درب کارخانه قابل توجه نیست اما به دلیل افزایش کرایه حملونقل قیمت سیمان برای مصرفکننده گران تمام میشود و در واقع هزینههای جانبی باعث افزایش قیمت سیمان شدهاند.
همچنین رامین گوران اوریمی، دبیر انجمن انبوهسازان تهران از افزایش خیرهکننده هزینه ساختوساز گفت و توضیح داد حداقل هزینه ساخت هر متر خانه را هفت تا ۱۰ میلیون تومان دانست و گفت که این عدد بدون احتساب (انشعابات، جواز ساخت) است.
او گفت: معمولا هزینه ساخت هر مترمربع خانههای لوکس بالای ۱۰ میلیون تومان است اما هزینه ساخت مسکن با کیفیت حداقل، حدودا پنج میلیون تومان تمام میشود.