راه و شهرسازیمجله خبری

خانه‌های روستایی مشمول مالیات می‌شوند؟

به گزارش ساختمان آنلاین:  براساس مصوبه دی ماه سال گذشته همه‌ی سرپرستان خانوارها اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی مکلفند اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان کشور ثبت کنند.

این ثبت‌نام از روز ۱۹ فروردین امسال شروع شده و مردم تا روز ۱۹ خرداد یعنی حدودا تا یک ماه دیگر زمان دارند که اطلاعات املاک خود را چه در تملک و چه به صورت اجاره ثبت کنند.

این طرح شامل همه‌ی خانوارهای روستایی و شهری می‌شود و فرقی نمی‌کند، حالا این سوال برای روستاییان به وجود آمده آیا آنها نیز مشمول مالیات می‌شوند؟

* خانه‌هایی که در شهرهای کمتر از صد هزار نفر جمعیت باشند
* واحدهای نوساز تا ۱۲ ماه پس از اتمام کار
* واحدهای طرحهای انبوه‌سازی تا ۱۸ ماه از زمان صدور گواهی اتمام عملیلات ساختمانی
* واحدهای وقفی
* واحدهایی که ۱۲۰ روز خالی بودن در زمان دو مالک باشد(مثلا پس از ۶۰ روز خالی بودن ملک به فرد دیگری فرخته شود و ۶۰ روز بعدی در اختیار مالک دیگر باشد)
* اقامتگاه دوم

همچنین در صورتی که مالک بیش از پنج واحد مسکونی خالی باشد، مشمول مالیات دو برابری می‌شود و مهم‌ نیست که واحدهای مسکونی در یک شهر یا در شهرهای مختلف باشند.

واحدهای مسکونی که در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حکم خانه‌ خالی تلقی شده و مشمول جریمه‌ای معادل ۲۰ درصد مالیات سال اول می‌شوند و واحدهای مسکونی واقع در شهرهای بالای صد هزار نفر جمعیت که ثبت نشده باشد، در حکم خانه خالی تلقی و مشمول مالیات می‌شود.

هر واحد مسکونی در شهرهای بالای صد هزار نفر جمعیت که در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز خالی باشد و به ازای هر ماه بیش مشمول مالیات می‌شود که مبلغ این مالیات در سال اول، معادل شش برابر مالیات متعلقه؛ سال دوم، معادل دوازده برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل هجده برابر مالیات متعلقه است.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا