مشکلات کارخانه سیمان اردستان ادامه دارد
به گزارش ساختمان آنلاین: سیمان از جمله مصالح مهم ساختمانی در مباحث عمرانی محسوب میشود و بر همین اساس تأمین این ماده اولیه در بازار مصرف نیز میتواند نقش بسزایی در دیگر قیمتها حتی قیمت مسکن داشته باشد.
شهرستان اردستان یک واحد تولیدی سیمان دارد که زمینه اشتغال 400 نفر را فراهم کرده است و نقش بسزایی در تنظیم بازار استان اصفهان دارد اما متأسفانه بیمهریها به این واحد تولیدی باعث شده است حتی خط تولید آن تا 20 روز تعطیل باشد و میزان تولیدات این واحد تولیدی نیز کاهش پیدا کند.
این شرایط زمینه مناسبی را برای سودجویان و دلالان ایجاد کرده است و باعث شده تا قیمت سیمان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند به نحوی که هنوز هم اثرات کمبود تولید سیمان در بازار مشاهده میشود در حالی فشار اصلی و متضرر نهایی در این قضیه مردم هستند.
احمدرضا عمرانیفر در رابطه با ظرفیت کارخانه سیمان اردستان و مشکلات این واحد تولیدی اظهار داشت: شهرستان اردستان یکی از مناطق کمتر توسعه یافته کشور محسوب میشود اما علیرغم داشتن نیروهای مجرب و ماهر در سطح کشور ولی از وجود آنها در این شهرستان کمتر استفاده میشود.
وی افزود: موضوع استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای شهرستان اردستان در چند سال اخیر بهتر شده و یکی از طرحهای موفق هم در شهرستان اردستان فعالیت کارخانه سیمان بود که همین امر موجب شد تا پروژههای دیگری هم مایل شوند تا در این شهرستان اقدام به سرمایهگذاری کنند.
مدیرعامل کارخانه سیمان اردستان گفت: کارخانه سیمان اردستان حدود 330 نفر را به صورت مستقیم و با پیمانکاران حدود 400 نفر به کار اشتغال دارند که از این تعداد که به کار مشغول هستند 72 درصد نیروی بومی منطقه شهرستان اردستان هستند که در اصفهان و شهرستان اردستان سکونت دارند.
وی ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای ورود کارخانه سیمان اردستان به بورس ابراز داشت: کارخانه سیمان اردستان بیش از 200 نفر سهامدار دارد که اخیراً هم کارهای آن صورت گرفته است تا وارد بورس شود و کارهای آن انجام شده و در حال نهایی شدن است تا سهام آن در بورس عرضه شود.
عمرانیفر بیان کرد: ظرفیت کارخانه سیمان اردستان سه هزار و پانصد تن کلینکر در روز است که بر اساس موافقت با وزارت صنایع سالیانه یک میلیون و 50 هزار تن تولید دارد که به همین میزان هم سه درصد سیمان که مواد افزودنی به آن اضافه میشود که یک میلیون و 90 هزار تن ظرفیت سیمان کارخانه است.
مدیر عامل کارخانه سیمان اردستان تاکید کرد: مشکلاتی که در سال 99 صنعت با آن روبرو بوده است حمل و نقل شاخص زیادی در صنعت دارد و مخصوصا صنعت سیمان که صنعتی که سنگین و حجیم است و قیمت آن فوقالعاده ارزان است ولی حمل و نقل به شدت تاثیرگذار است و ما برای بعضی از مناطق ایران همچون تهران هزینه حمل و نقل از خود سیمان بالاتر است و این وضعیت خوبی برای صنعت سیمان نیست و ما در سال گذشته افزایش نرخ سیمان به میزان 20 درصد بوده در صورتی که بعضی از اینها تورم 40 تا 45 درصد را داشته و افزایش رسمی بوده است.
وی تصریح کرد: کارخانه سیمان اردستان روزانه بیش از هفت هزار تن مواد را باید داخل کارخانه جابجا کنیم که همگی با حمل و نقل ارتباط دارد و هفت هزار تن خاک مواد اولیه باید وارد کارخانه شود و به سه هزار و 500 تن سیمان تبدیل میشود و این موضوع حمل و نقل روی قیمت تمام شده ما اثر دارد و از نظر دیگر هزینههای ارزی شرکت که مواد و تجهیزات نیاز دارد در سالی که گذشت به شدت افزایش پیدا کرد و در قیمت تمام شده محصولات به شدت اثرگذار بود و دستمزد نسبت به دیگر هزینهها کمتر افزایش داشت به طور میانگین 30 درصد افزایش را شاهد بودیم.
عمرانی فر گفت: افزایش هزینه ها صنعت را در دراز مدت با مشکل روبرو میکند و امسال هم با توجه به ویروس کرونا صنعت هم گرفتار بود و دچار معضل شد و ما مجبور شدیم که اوایل سال که شهرستان دچار بحران بود و جزء مناطق قرمز رنگ بود باعث شد تا ساعات کار کاهش پیدا کند و بعد هم تعطیلاتی را شاهد باشیم تا تردد در سطح شهرستان کمتر شود و به نوعی از جابجایی ویروس جلوگیری کنیم که به طور کامل خط های تولید را متوقف کردیم.
مدیر عامل کارخانه سیمان اردستان افزود: بعد از راهاندازی مجدد کارخانه ساعات کارها را هم کاهش دادیم و حفاظتهای فردی را افزایش دادیم و کمکهایی هم به خانواده آنان از قبیل معیشتی و بهداشتی انجام شد و سرویسهای ایاب و ذهاب هم به جهت رعایت فاصلهگذاری دو برابر شد که همه اینها باعث افزایش هزینههای شرکت شد و در زمستان هر ساله به علت موضوعاتی که برای گاز پیش میآید در ابتدا گازهای واحدهای صنعتی قطع میشود تا کسری گاز شهری تامین شود اما سالهای قبل سوختهای جایگزین را تامین میکردند که متاسفانه امسال این کار صورت نگرفت و کارخانه به تعطیلی کامل فرو رفت که همین موضوع باعث تعطیلی 15 تا 20 روزه شد.
وی بیان کرد: تعطیلیهای زیاد برای کارخانه سیمان اردستان باعث شد تا تولیدات ما 10 درصد کاهش داشته باشد و همین امر باعث هزینههای سربار شرکت شد که در کشور حدود 60 تا 70 کارخانه سیمان درگیر همین موضوعات بود و بازار سیمان به هم خورد و همین موضوع باعث سوءاستفاده سودجویان در بازار شد و نرخها را به شدت افزایش دادند که هنوز هم اثرات کمبود تولید آن یک ماه سیمان در بازار مشاهده میشود.