بورس و بازارمجله خبری

پیش بینی بازار مسکن در بهار سال آینده

به گزارش ساختمان آنلاین:   پس از آن که در دی ماه کاهش قیمت مسکن متوقف شد برخی از کارشناسان مسکن در خصوص آینده این بازار اعلام کردند که در بهمن ماه می تواند تصویری گویاتر از بازار مسکن داشت به اعتقاد آنها مهم ترین فاکتور اثر گذار در سمت تقاضای بازار تقاضای با هدف سرمایه گذاری است.

بازار مطلوب این تقاضا عمدتا مناطق شمالی تهران است اگر در مناطق شمالی به خصوص منطقه یک و سه به عنوان شاخص این نوع تقاضا، کاهش قیمت ادامه دارد شد می توان انتظار کاهش قیمت داشت اما اگر افزایش قیمت به همراه کاهش معاملات رخ دهد رکود تورمی اتفاق افتاده است.

براساس آمارهای بهمن ماه دو منطقه یک و سه کاهش اندک قیمت ها را تجربه کرده در این ماه منطقه یک تعداد معاملاتش مشابه دی ماه بود و منطقه 3 نیز به میزان 2.1 درصد ریزش معامله داشته است.

در مقابل این دیدگاه که منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن هستند، برخی فعالان بازار نیز معتقدند به دلیل افزایش هزینه ساخت نمی توان به روند کاهشی قیمت ها امیدوار بود.

تورم نهاده های ساختمانی به معنای گرانی در هزینه ساخت وساز مسکن و بازسازی یک بنا است. چنانچه این هزینه ها روندی صعودی را ثبت کند سبب خواهد شد تا قیمت مسکن نیز بدون وابستگی به عرضه و تقاضای آن افزایش یابد. این رقم در پاییز امسال به طور متوسط 101.6 درصد بوده که نشاندهنده رشد تقریبا دوبرابری هزینه ساخت و ساز در پاییز امسال نسبت به سال قبل بوده است.

بر اساس پیش بینی این کارشناسان رکود بخش مسکن در سال آینده ادامه می یابد اما با این تفاوت که به دلیل اثرگذاری تورم مصالح ساختمانی بر واحدهای جدید، این بازار دچار رکود تورمی خواهد شد.

این گروه از فعالان بازار مسکن معتقدند،در سال ۱۴۰۰ مسکن از تورم نهاده های ساختمانی تاثیر می گیرد. هنوز نرخ مصالح ساختمانی در واحدهای در حال ساخت به عنوان محصولات آینده بازار مسکن بروز نیافته است. یعنی کسانی که زمین، عوارض و نهاده های ساختمانی را گران خریدند هنوز واحدهایشان تکمیل نشده و در صورتی که وارد بازار شود با قیمتهای فعلی عرضه نخواهد شد. آهن در نیمه دوم سال جاری و سیمان در یک ماه گذشته شرایط ملتهبی را سپری کردند و به تبع آن ممکن است محصولاتی که پایه سیمانی و آهنی دارند بعد از عید افزایش قیمت داشته باشند.

قیمت محبوب خریداران

بررسی تحولات متوسط قیمت مسکن به تفکیک مناطق ۲۲ گانه شهر تهران نشان می دهد که در بهمن ماه سال ۹۹ متوسط قیمت یک متر مربع زیر برای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۲۸ میلیون و ۹۳۹ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل۳.۷ درصد و ماه مشابه سال قبل۹۷.۲ درصد افزایش نشان می دهد.

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۵۹ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان مربوط به منطقه ۱ و کمترین آن با ۱۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان مربوط به منطقه ۱۸ بوده است.

 

توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک متر مربع بنا در بهمن‌ماه سال ۹۹ حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۱۶ تا ۱۸ میلیون تومان به ازای هر متر مربع با سهم ۷.۵ درصدی بیشترین سهم از معاملات شهر تهران را به خود اختصاص دادند و دامنه قیمتی ۱۴ تا ۱۶ میلیون تومان سهم ۶.۸ درصدی و معاملات ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومانی نیز ۶.۷ درصد از معاملات را به خود اختصاص دادند در این ماه توزیع حجم معاملات به گونه ای بوده است که ۶۱.۳ درصد واحدهای مسکونی با قیمت کمتر از متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران معامله شده اند.

در بهمن ماه سال ۹۹ توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب ارزش هر واحد حاکی از آن است که در میانه تا قیمتی مورد بررسی واحدهای مسکونی با ارزش ۶۰۰ میلیون تا ۸۵۰ میلیون تومان با سهم ۱۳.۴ درصد بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند واحدهای دارای ۸۵۰ میلیون تا یک میلیارد و صد میلیون سهم ۱۰.۱ درصدی و واحدهای دارای ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد و سیصد و پنجاه میلیون با سهم ۸۰۳ درصدی رتبه هاب بعدی قرار دارند.

در این ماه حدود ۵۳.۲ درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش یک میلیارد و 850 میلیون تومان اختصاص داشته است. بررسی شاخص کرایه مسکن اجاره ای در شهر تهران در بهمن ۹۹ نشان دهنده رشد ۳۰.۶ درصدی نسبت به ماه قبل و ۳۳.۹ درصدی نسبت به مشابه سال قبل است.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا