صنایع ساختمانیمجله خبری

کم کاری در صنعت ساختمان جان و مال مردم را تهدید می‌کند

رئیس انجمن سازندگان مسکن و شهر تهران، در اظهارات تکان دهنده‌ای از کم کاری‌های گسترده در صنعت ساختمان سازی کشور انتقاد کرد و هشدار داد که این امر جان و مال شهروندان را به خطر انداخته است.

به گزارش ساختمان آنلاین، شهاب سعادت نژاد در جریان برگزاری نشست خبری با اشاره به میانگین عمر 25 ساله ساختمان‌ها در ایران در مقایسه با عمر بالای 100 ساله ساختمان‌ها در کشورهای پیشرفته، از تشکیل کانونی متشکل از انجمن‌های سازندگان گروه پیشرو، آینده نو، گروه اوج، گروه مهر و امور سازان خبر داد که به گفته وی هدف از تشکیل این کانون، حل مشکلات مهندسان، تسریع در روند صدور و تمدید پروانه‌های مهندسی و تعیین تکلیف تعرفه‌ها عنوان شده است.

وی با تاکید بر اینکه طولانی شدن روند تمدید پروانه‌ها مشکلات عدیده‌ای برای مهندسان ایجاد کرده است، افزود: “کم کاری‌های موجود می‌تواند جان و مال مردم را به خطر بیندازد.” سعادت نژاد از تمامی همکاران و انجمن‌ها خواست تا در کنار این تشکل قرار گیرند و به ایجاد یک تشکل قوی برای ارتقای کیفیت ساخت و ساز و رفاه مردم کمک کنند.

وی با اشاره به بروز حوادثی نظیر متروپل و حادثه اخیر ریزش ساختمان در اهواز گفت:این اتفاقات نشان دهنده بحران جدی در صنعت ساختمان کشور است که نیازمند توجه فوری مسئولین و اقدامات اساسی برای جلوگیری از بروز فاجعه‌های احتمالی است.

در ادامه این نشست همچنین جواد کاشانی ـ فعال صنفی و پیشکسوت مهندسی ساختمان کرد: باید سعی کنیم به مهندسان امید بدهیم. با توجه به ساختار سازمان نظام مهندسی در دوره‌های اخیر افراد چندان قوی نبودند. مشکل بعدی این است که سازمان نظام مهندسی نتوانسته به جایگاه واقعی خود برسد. سازمان نباید وارد کارهای اجرایی شود؛ در حالی که هم‌اکنون اغلب اعضا در تمام امور دخالت می‌کنند. در این سازمان هیچ پلن و برنامه‌ای وجود ندارد.

وی تاکید کرد: طبق شنیده ها ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسوباتی است که سازمان در نظام بانکی دارد. ماهیانه حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه پرسنلی داریم که سالیانه ۱۲۰ میلیارد تومان می‌شود. حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان با هزینه های دیگر در سه سال گردش مالی داریم. سوال از سازمان نظام مهندسی این است که خروجی در بعد فناوری، کارآفرین و دیگر موارد تا کنون چه بوده است؟

کاشانی با اشاره به موضوع توزیع رانت و امضافروشی گفت: اشخاص و شرکتهای حقوقی طبق شیوه‌نامه‌ای که وزارت راه و شهرسازی تدوین می‌کند عمل می‌کنند. وزارت راه و شهرسازی از افراد متخصص در این حوزه استفاده نمی‌کنند. شرکتها در این رابطه مقصر نیستند و طبق شیوه‌نامه وزارتخانه فعالیت می‌کنند.

وی تاکید کرد: ما شنیده‌ایم که یک لیست ارجاع است و از طریق سیستم انجام می‌شود. اختیار طبق قانون در دست سازمان نظام مهندسی است ولی ارجاع کار غیرتخصصی انجام شده است. با توجه به قیمت‌های ساخت نمی‌توان مالک را با قیمت‌های بالاتر مجبور کرد. در حال حاضر مالک، مهندس، شخص حقیقی، شخص حقوقی، شهرداری، شورای شهر، وزارتخانه و نظام مهندسی از وضعیت موجود ناراضی هستند. سازندگان به دلیل طولانی بودن جواز ساخت انگیزه‌ای برای ساخت و ساز ندارند.

همچنین حسن کاظمی ـ عضو سابق هیات مدیره سازمان نظام مهندسی گفت: یکی از موضوعات مهم مبحث ۲۲ مربوط به نگهداری و تعمیر ساختمان در مرحله بهره‌برداری است که باعث افزایش ظرفیت اشتغال و رشد طول عمر ساختمان‌ها می‌شود. در حال حاضر هیچگونه بازدیدهای دوره‌ای انجام نمی‌شود.

وی ادامه داد: یک چهارم بودجه کشور در ساخت و سازهای شهری هزینه می‌شود که افزایش یک سال طول عمر ساختمان می‌تواند بازدهی اقتصادی کشور را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

میرکاظم سیدکاظمی ـ دبیر انجمن سازندگان مسکن شهر تهران نیز در این جلسه اظهار کرد: طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی، داشتن مسکن متناسب با نیاز حق هر فرد و خانواده ایرانی است که میزان اهمیت صنعت ساختمان را نشان می‌دهد. مسکن باید از طریق نهادهای حاکمیتی سیاست گذاری شود. در این راستا طرحهایی مثل مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن را داشتیم. نظارت بر این ساخت و سازها بر عهده مهندسین سازمان نظام مهندسی است.

وی با اشاره به قانون نظام مهندسی مصوب ۱۳۷۴ خاطرنشان کرد: بسیاری از ظرفیت‌های این قانون مغفول مانده که امیدواریم در دوره‌های آینده این ظرفیتهای مغفول فعال شود. موضوع بعدی بیمه تامین اجتماعی مهندسان است که مهندسی به عنوان یک شغل در نظر گرفته نشده بود. البته مجلس آن را تصویب کرده ولی هنوز اجرایی نشده است. امیدواریم بر اساس برنامه هفتم توسعه آرزوی دیرینه مهندسان در بحث بیمه تامین اجتماعی محقق شود.

قاسم میرزایی ـ مدرس دانشگاه هم با اشاره به قطعی برق در سالهای اخیر یادآور شد: با اجرای مبحث ۱۹ می توان به ذخیره انرژی کمک کرد؛ زیرا ۴۰ درصد مصرف انرژی در صنعت ساختمان است. در طراحی تاسیسات مکانیکی و برقی باید به صورت بهینه عمل کرد.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا