توسعه پایدار و ساختمان های سبز، دستاورد مصالح جدید فیبو
مدیر دپارتمان دفتر مدیریت پروژه(pmo) گروه صنعتی فیبو گفت: به منظور تحقق توسعه پایدار در صنعت ساختمان گام برداشتن به سمت ساختمانهای سبز امری ضروری است و محصولات جدید گروه صنعتی فیبو به عنوان مصالح نوظهور در صنعت ساختمان، سبب حرکت ساخت و سازها به سمت مفهوم و مصادیق توسعه پایدار می شود.
مهندس «حمیدرضا محمدی» در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری ، گفت: با توجه به حوادثی چون آتش سوزی و فروریختن پلاسکو، متروپل و… متاسفانه درس آموخته مناسبی از این رخدادهای تلخ نگرفتیم و احتمال تکرار حوادث ساختمانی از این دست وجود دارد. در همین حال اگر به این چالش بخواهیم معضل زلزله را هم اضافه کنیم، ترکیب خطرناکی را در صنعت ساختمان خواهیم داشت که تهدیدی جدی برای جان و مال ما و فرزندانمان در آینده خواهد بود.
محمدی اظهار کرد: در صنعت ساختمان به دلیل حساسیت امکان مداخله و ورود در بخشهای سازه ،سفت کاری، نازک کاری و مسایل مرتبط با زیبا شناختی وجود ندارد، اما در حوزه بحث های سازه، سقف و دیوارهای ساختمانی که به نوعی غیر سازهای هستند و سهمشان از صنعت ساختمان ۱۵ تا ۲۵ درصد کل ساختمان است، امکان تغییر و تحولاتی که منجر به ساخت واحدهای مقاوم شود، وجود دارد.
وی تاکید کرد: با ورود برخی از درای والها (که البته برخی از آنها هم اینک قدیمی شده اند) تا حدودی تسلای خاطر در بخش ساختمان ایجاد شد، اما به هرحال مفهوم توسعه پایدار علی رغم این تحولات کماکان مغفول مانده است.
وی افزود: توسعه پایدار، مفهومی است که در زمینههای گوناگون از معماری تا محیط زیست و اقتصاد به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است و بر لزوم برطرف کردن نیازهای فعلی بدون فدا کردن منابع و نیازهای آیندگان تأکید دارد.
به گفته مدیر دفتر مدیریت پروژه گروه صنعتی فیبو، مطابق سند توسعه پایدار در صنعت ساختمان، تلاش برای استفاده از مواد ساختمانی نوآورانه، کارآیی انرژی بالا و فرایندهای بازیافتپذیر برای ایجاد زیرساختهای پایدار و سازگار با محیط زیست امری ضروری است.
محمدی ادامه داد: باید برای تحقق توسعه پایدار لازم است که به مبحث ساختمانهای سبز ورود کنیم و در جستجوی راهکارهای آن، ضروری است که بر روی کاهش مصرف انرژی تمرکز کنیم و اقداماتی از قبیل ترویج بازیافت مواد را در دستور کار قرار دهیم و در مصالح تولیدی و کاربردی صنعت ساختمان هم به دنبال ایجاد محصولاتی قابل بازیافت باشیم. این رویکرد، علاوه بر تأثیر مثبت زیست محیطی، میتواند مزایای مالی نیز به همراه داشته باشد.
محمدی اظهار کرد: از این رو ما باید به جای استفاده از مصالح سنتی مانند بلوکهای سیمانی و گچی به سمت استفاده از تکنولوژی ها و مصالح نوآورانهتر حرکت کنیم. بهعنوان مثال، استفاده از مصالح نوظهور مانند ورق ها و ساندویچ پانل فیبورد که در حال حاضر در دسترس است، میتواند گامی مهم در جهت تحقق اهداف توسعه پایدار باشد و به ما و نسلهای آینده این امکان را می دهد تا از رویکردهای مدرن و منطبق بر مفهوم توسعه پایدار در ساختمانسازی بهرهبرداری کنیم.