بورس و بازارمجله خبری

کاهش شتاب رشد قیمت مسکن/ هنوز خبری از اثر دلار بر مسکن نیست

کاهش شتاب رشد قیمت مسکن و تورم بخش مسکن در آبان ماه نسبت به ماه گذشته نشان می‌دهد که بر خلاف برخی پیش بینی ها که گفته می شد دلار بر بازار مسکن تاثیر خواهد گذاشت این اثرگذاری هنوز آشکار نشده است.

به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از اقتصادآنلاین؛ بخش مسکن ماه گذشته دچار یک سردرگمی شدید به لحاظ برخی تحولات سیاسی و حتی اقتصادی قرار گرفت. از یک سو مسائل خاورمیانه و به تبع آن رشد نرخ ارز باعث می‌شد تا برخی کارشناسان و فعالان بازار مسکن بر این باور باشند که برخی اتفاقات می‌تواند بر آینده بازار مسکن و قیمت‌ها تاثیر بگذارد.

یکی از مواردی که می‌توانست تاثیر گذاری بالایی بر قیمت مسکن داشته باشد نرخ ارز بود، اما برخی اتفاقات باعث شد تا زهر رشد قیمت مسکن به دلیل تاثیر پذیری از نرخ ارز گرفته شود.

آگاهان بازار بر این باور بودند که آمدن ترامپ باعث شد تا نرخ ارز بر خلاف برخی از تحلیلگران روند نزولی به خود بگیرد و همین مساله باعث شد تا شتاب رشد قیمت مسکن گرفته شود.

شاخص تورم مصرف‌کننده آبان ماه که روز گذشته منتشر شد نشان داد تورم بخش مسکن نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است. به این ترتیب در دومین ماه پاییز، از شتاب رشد قیمت مسکن کاسته شده که حاکی از کاهش اثر قیمت دلار بر بازار مسکن است.

به هر صورت نرخ دلار در آبان‌ماه نوسانات افزایشی زیادی را پشت سر گذاشت و پیش‌بینی می‌شد قیمت مسکن نیز بر اساس رابطه سنتی خود با بازار ارز، تحت تاثیر رشد نسبی قیمت دلار و افزایش انتظارات تورمی افزایش یابد. با این حال بازار مسکن نه‌تن‌ها از دلار پیروی نکرده بلکه با کندی آهنگ رشد قیمت‌ها روبه‌رو شده است.

در این میان البته برخی از ناظران بازار مسکن می‌گویند با توجه به ریسک جنگ که سبب کاهش قیمت ملک می‌شود و نگرانی از درگیری نظامی ایران و رژیم صهیونیستی، بازار مسکن فریز و در برخی موارد با کاهش شتاب رشد قیمت مواجه شده است.

تورم ماهانه مسکن در آبان‌ماه ۳.۱ درصد ثبت شده، در حالی که تورم ماهانه مسکن در مهرماه ۳.۳ درصد بوده است.

در همین حال تورم نقطه به نقطه مسکن در آبان ماه به ۳۹.۶ درصد رسیده که نسبت به تورم نقطه به نقطه مهرماه کاهشی است. تورم نقطه به نقطه در نخستین ماه پاییز ۴۰.۹ درصد بوده است.

گفتنی است تورم سالانه مسکن نیز در آبان‌ماه ۴۱.۷ درصد ثبت شده که نسبت به مهرماه کاهش اندکی نشان می‌دهد. تورم سالانه مسکن در مهرماه به ۴۱.۸ درصد رسیده بود.

تورم ماهانه بخش اجاره هم در آبان‌ماه نسبت به مهرماه کاهش داشته و مانند تورم مسکن ۳.۱ درصد ثبت شده است. این در حالی است که تورم ماهانه مسکن  در مهرماه ۳.۳ درصد بوده است.

تورم اجاره مسکن در منظر شاخص نقطه به نقطه نیز نسبت به مهرماه کاهش یافته و به ۳۹.۷ درصد رسیده است. در همین حال، تورم سالانه اجاره هم به ۴۱.۷ درصد در آبان رسیده در حالی که این شاخص در مهر ماه روی رقم ۴۱.۸ درصد قرار گرفته بود.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا