کاهش ۴۰ درصدی قیمت مسکن در شهرهای شمالی
رکود بازار مسکن به گونه ای تشدید شده است که شاهد متفاوت شدن قیمتها در شهرهای نوار سواحل شمالی کشور هم هستیم بطوریکه اکنون تعداد فایلهای زیر قیمت حتی تا ۴۰ درصد نسبت به قیمتهای گذشته خودنمایی میکند.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از اقتصاد آنلاین، آخرین گزارش بانک مرکزی در مورد وضعیت بازار مسکن نشان می دهد که در حال حاضر، این بازار جذابیتی برای متقاضیان و سرمایه گذاران ندارد و تعداد کل معاملات تهران به یک چهارم حالت نرمال رسیده است. علاوه بر این، به نظر می آید که نرخ رشد قیمت مسکن کاهشی بوده و حالا نصف تورم عمومی است.
بر اساس گزارش های موجود، کل معاملاتی که در تیر و مرداد امسال تهران انجام شده، به ترتیب ۳۵۵۹ و ۳۶۶۵ فقره بوده که کاهش شدیدی را نشان می دهد. در وضعیتی که شرایط بازار نرمال باشد، باید حدود ۱۵ هزار فقره معامله مسکن در تهران صورت بگیرد اما مشخصاً حالا این تعداد به یک چهارم شرایط نرمال رسیده است.
یکی از مناطقی که در سال های گذشته همواره جذابیت داشته و مورد توجه خریداران مصرفی و حتی خریدارانی که قصد سرمایه گذاری داشته اند مناطق شمالی کشور به خصوص استان های مازندران و گیلان بوده است.
اما گویا رکود بازار مسکن در این مناطق نیز تشدید شده و باعث شده است تا مالکان و سازندگان مسکن برای رهایی از واحدهای مسکونی که ساخته اند بنا به دلایل مختلف از پیشنهادات خود کوتاه آمده و قصد فروش به هر روش ممکن را دارند.
در طی سه سال گذشته، کم و بیش وضعیت مشابهی بر بازار مسکن حاکم بوده و فقط در خرداد سال ۱۴۰۱، نزدیک به ۱۴ هزار فقره معامله در تهران صورت گرفت.
از آن زمان به بعد، دیگر شرایط مشابه ندیده ایم و حتی متقاضیان مصرفی نیز به دلیل گرانی بیش از حد بازار مسکن، آن را ترک کرده اند.
این وضعیت بازار مسکن تهران با ادامه خود به سایر مناطق کشور نیز سرایت کرده است و گویا این رکود همچنان ادامه خواهد داشت.
داوود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش که گویا رکود بازار مسکن تهران به سایر شهرها به خصوص شهرهای شمالی نیز کشیده شده است؟ گفت: شاهد متفاوت شدن قیمتها در شهرهای نوار سواحل شمالی کشور هستیم و اکنون تعداد فایلهای زیر قیمت حتی تا ۴۰ درصد زیر قیمتهای گذشته خودنمایی میکند.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: طبق آمارهای منتشره، پایین بودن قدرت خرید مردم سبب شده ساختمانهای نوساز از اولویت خرید افراد خارج شود و بیشترین تقاضا برای واحدهای ۵ تا ۲۰ سال ساخت است.
بیگی نژاد رکود سنگین حاکم بر بازار خرید و فروش مسکن خبر داد و اظهار داشت: این مساله ناشی از بالا بودن قیمتها و همچنین عدم همراهی لازم از سوی بانکهاست و باید گفت رقم قراردادهای منعقده با احتیاجات همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون، آمارهای ماهانه قراردادهای خرید و فروش منعقده در پایتخت از چهار هزار قرارداد فراتر نرفته است.
بیگینژاد خاطرنشان کرد: بیشترین تعداد قراردادهای منعقد شده خرید و فروش تهران به ترتیب در مناطق ۵، ۱۰، ۲ و ۴ بوده و مطابق آمارها ساختمانهای نوساز از اولویت خرید مردم خارج شده و بیشترین تقاضا برای واحدهای پنج تا ۲۰ سال ساخت بوده است.
وی اضافه کرد: به این ترتیب، به دلیل نبود قدرت اقتصادی لازم نزد مردم، هزینهای که باید، در سبد سازندگان برای تولید مسکن قرار نمیگیرد.
بیگینژاد افزایش نقطه به نقطه نرخ اجارهبها در مرداد ماه امسال (نسبت به مرداد ماه سال گذشته) ۴۷.۳ درصد به ثبت رسید.
وی بیان داشت: در مهرماه آرامشی در بازار اجارهبهای پایتخت شاهد بودیم و فایلهای پیشنهادی از سوی مالکان به مشاوران املاک افزایش یافت؛ همین موضوع به کاهش قیمتهای پیشنهادی موجران و افزایش قدرت چانهزنی مستاجران منجر شد.