تکمیل ۶۰ هزار خانه نوسازی شده در بافتهای فرسوده
طی حدود دو سال گذشته بیشاز ۲۱۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده به مرحله نوسازی رسیده که بنا به گفته وزیر راه و شهرسازی، عملیات احداث ۶۰ هزار واحد مسکونی ثبتشده در سامانه بازآفرینی شهری ایران، به اتمام رسیده است.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از ایسنا، نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده به عنوان یکی از میانبرهای طرح نهضت ملی مسکن همواره مورد تایید کارشناسان و مسئولان قرار داشته است. آمار و ارقام نیز نشان میدهد، با توجه به وجود زیرساختهای شهری، عملکرد دولت در این زمینه موفقیتآمیز بوده است.
بر اساس آخرین قراردادهای ثبتشده در سامانه شرکت بازآفرینی شهری ایران، تعداد واحد مسکونی در بافتهای فرسوده که به مرحله نوسازی رسیده، از ۲۱۰ هزار عبور کرده و روزانه رشد فزایندهای دارد. از این تعداد بیش از ۱۸۵ هزار واحد مربوط به دولت سیزدهم است. عملیات احداث ۶۰ هزار واحد مسکونی ثبتشده در سامانه بازآفرینی شهری ایران نیز به اتمام رسیده است.
محمد آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است: متقاضیان نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده میتوانند از تمامی حمایتها، تخفیفها و تسهیلات ویژه نهضت ملی مسکن استفاده کنند. در برنامه هفتم توسعه کشور تمامی حمایتها، تخفیفها و مساعدتها در مناطق محروم و کمبرخوردار برای محلات هدف بازآفرینی شهری، پیشبینی شده است.
از ابتدای سال تاکنون(۲۷ دی ۱۴۰۲) پروانه بیشاز ۵۰ هزار واحد مسکونی در محلات فرسوده کشور، صادر شده که ۱۶ هزار و ۵۵۳ واحد مربوط به کلانشهر تهران است. در این راستا بسته تشویقی جدید و تکمیلی نوسازی بافتهای فرسوده شهر تهران تا پایان دیماه رونمایی خواهد شد.
اما یکی از موانع نوسازی خانههای فرسوده، به عدم مشارکت برخی مالکان در نوسازی مربوط میشود که به دیگران آسیب جدی وارد میکند. در این زمینه ولیالله مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران، گفته است: در ﻗﻮاﻋﺪ ﻋﻤﻮﻣﻰ ﻗﺮاردادﻫﺎ آمده، کسی نمیتواند برای احقاق حق خود به دیگران ضرر برساند. بدین معنا که، مالک بنای فرسودهای نمیتواند اعلام کند چون ملک شخصیام است، رضایت به نوسازی مشارکتی ندارم، در حالیکه ممکن است، عدم مشارکت این مالک به دیگران آسیبهای جدی وارد کند. بنابراین با استفاده از ﻗﻮاﻋﺪ ﻋﻤﻮﻣﻰ ﻗﺮاردادﻫﺎ میتوان مالکان این واحدها را ملزم به نوسازی مشارکتی کرد.