تحت تاثیر رکود مردادماه، فروشندگان مسکن کوتاه آمدند
به گزارش ساختمان آنلاین: بازار مسکن شهر تهران، داغترین فصل تابستان را برخلاف انتظار با رکود پشت سر گذاشت. طرفین معامله تحت تاثیر کاهش ریسکهای غیراقتصادی با احتیاط اقدام به انعقاد قرارداد کردند. این فضا در پنج روز ابتدایی شهریورماه نیز کماکان بر بازار حکمفرما است.
واسطههای ملکی در پایتخت از توقف رشد قیمتهای پیشنهادی ملک خبر میدهند. اطلاعات غیررسمی حاکی از آن است که رشد نرخهای مدنظر فروشندگان آپارتمان، صفر شده است. اگر چه به نظر میرسد قیمتهای قطعی خانه با رشد حدود ۳ درصد در مقایسه با تیرماه مواجه شده، اما این میزان از نصف شدن سرعت افزایش نرخها در مقایسه با ماه گذشته خبر میدهد.
کاهش ریسکهای غیراقتصادی و حذف کامل تقاضای مصرفی از بازار، عوامل اصلی کاهش انتظارات تورمی در بازار مسکن هستند. طرف عرضه با توجه به پشت سر گذاشتن چهار ماه پر التهاب در بازار مسکن، مقداری در فروش خانه تردید میکنند، اما برخی گزارشها حاکی از آن است که انعطاف فروشندهها نسبت به ماههای گذشته بیشتر شده است. برخی واسطههای ملکی معتقدند فاز دوم شرایط فعلی میتواند منفی شدن روند نرخهای پیشنهادی باشد.
اولین نشانههای رکود بازار مسکن در نیمه تابستان به شکل افت بازار اجاره بروز پیدا کرده است. آمارهای غیررسمی از کاهش حدود ۸ درصدی نرخهای پیشنهادی رهن و اجاره مسکن در شهر تهران نسبت به ماه گذشته حکایت دارد. بازار اجاره، مردادماه را به عنوان یکی از ماههای پیک جابهجایی با التهاب کمتری در مقایسه با ماههای گذشته پشت سر گذاشت.
از کف بازار مسکن شهر تهران خبر میرسد که مشتریان در انتظار شرایط آینده به سر میبرند. گذشته از آنکه معاملات نسبت به تیرماه تقریبا نصف شده، مراجعه به دفاتر املاک نیز به طور محسوسی کاهش پیدا کرده است. مشاوران املاک میگویند که تحت تاثیر عوامل غیراقتصادی بازار مسکن در رکود فرو رفته است. تحلیل برخی کارشناسان این است که برخلاف نیمه اول، شش ماهه دوم سال جاری قیمت خانه به ثبات نسبی برسد.
بازار مسکن کل کشور نیز در مردادماه با افت شتاب رشد مواجه شد. طبق اعلام مرکز آمار، قیمت مسکن در کل کشور در مردادماه امسال ۲.۸ درصد نسبت به ماه گذشته افزایش یافت. این در حالی است که تورم ماه گذشته مسکن ۳.۹ درصد بود. بر این اساس تورم این بخش کاهش ۱.۱ درصدی را نشان میدهد.
افزایش ماهیانه قیمت مسکن کل کشور در اردیبهشت ۲.۵ درصد، خرداد ۲.۳ درصد، تیرماه ۳.۸ درصد و مردادماه ۲.۸ درصد بود. افت تورم ماهیانه مسکن کل کشور میتواند از عواملی همچون کاهش ریسکهای غیراقتصادی، ثبات نسبی قیمت مسکن در تهران و قرار گرفتن در ایام محرمالحرام نشأت گرفته باشد.