بساط مشاوران املاک برچیده شود/ نظارت بر ۲۰۰ هزار بنگاه مسکن ممکن نیست
به گزارش ساختمان آنلاین: «فرهاد بیضایی» با انتقاد از سیگنال افزایش قیمتی که مشاوران املاک به بازار مسکن میفرستند، افزود: حق کمیسیون درصدی از ثمن معامله است و هر چقدر ثمن معامله بالاتر برود، درصدی که برای درآمد مشاور املاکی است، بیشتر میشود.
وی گفت: راهحل کاهش این سوداگریها این است که یکسری بلوک قیمتی ثابت برای مشاوران املاک تعیین کنیم، زیرا دفترچه معاملاتی هم جوابگوی حل مشکلات فعلی نیست؛ چراکه قیمتگذاری با توجه به وضعیت بازار به دفترچه معاملاتی قیمتها اضافه میشود.
سیستم قارچ گونه مشاوران املاک، برای بازار مسکن سم است
این کارشناس اقتصادی با طرح این سوال که چگونه میتوانیم مانع تداوم افزایش قیمت مسکن از طریق فعالیت مشاوران املاکی شویم، تاکید کرد: باید بساط مشاوران املاک را جمع کنیم، تعارف هم نباید داشت. سیستم غیرقابل نظارت و قارچ گونهای که مشاوران املاک دارند، برای بازار مسکن سم است.
بیضایی ادامه داد: در دنیا مگر مشاوران املاک وجود دارد؟، در دنیا اپراتورهای واسطهگری برای خرید، فروش و اجاره وجود دارد که این اپراتورها واسطه بین موجر و مستاجر هستند.
وی اضافه کرد: این اپراتورها اتفاقاً در مقیاس محدود هم هستند، حالا ممکن است دفاتر نمایندگی نیز داشته باشند و سیستماتیک نیز به صورت سامانه به کد رهگیری و سامانه املاک وصل شوند و مشخص است که چه رفتار اقتصادی و چقدر در افزایش قیمت نقش دارند؛ در این صورت دولت میتواند فعالیت رگلاتوری انجام دهد.
باید ساختار واسطهگری در حوزه املاک را تغییر دهیم
وی با طرح این سوال که آیا میتوان بر ۲۰۰ هزار مشاور املاک نظارت داشت؟، گفت: مشاوراناملاک درست مثل تاکسیرانی شدهاند، آیا میشود با این تعداد دفاتر املاک قاعده گذاری کرد؟؛ باید ساختار واسطهگری در حوزه املاک را تغییر دهیم. مکانیسم کنونی باید تغییر کند، راهکار هم بازار موازی است. از طریق شبکه آی.تی میتوانیم اپراتورها را به وجود آوریم و مدیریت کنیم تا بازار به هوشمندسازی برسد.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: همین الان اگر قاعده گذاری درستی انجام شود، ترجیح مردم این است که در بستر آی.تی معاملات املاک را انجام دهند.
به گفته بیضایی، اکنون مردم بسیاری از واحدهای خود را از طریق نرمافزارها و اپلیکیشنها در معرض فروش و اجاره قرار میدهند و همین قاعده باید توسعه یابد و برنامهریزی شود. اگر املاک را داخل این سیستم بیاوریم، اوضاع ساماندهی میشود، ضمن اینکه همین حالا مشاوران املاک با اپلیکشینها همکاری دارند و فقط باید ثبت رسمی شود.
وی تصریح کرد: اگر معاملات در بستر آی.تی باشد، امکان رصد و نظارت دولت افزایش مییابد.
سلام مهندس مهدی ظفریاری میگوید نظارت روی دفاتر املاک و حتی تمام متن قرار دادهاش امکان پذیر است، بیاد من عملی به شما اثبات کنم ( با 2500 بازید)، بنده خود چندین سال است در این حوزه فعالیت دارم ولی نکته مهم اینکه برنامه و مدیریت دقیق و کارشناس شده و بوجه مالی برای نظارت در این حوزه برای بازرسان صنف مشاور املاک وجو د ندارد ، متاسفانه افرادی هم که نظر می دهند فاقد صلاحیت عملی و علمی هستند ،بابا طرف میاد به صورت فیزیک قرار و ملک رو میبند و قرار داد تنظیم میکند ( اخرش سر کلاه میرود و یک ملک به 100 نفر فروختند) حالا از طریق سیستمی و مجازی بیاد خونه بخره مثل داستان کد رهگیری صوری است که از تهران و خیلی شهر برای شهر های دیگر صادر میشود حتی مشاور املاک ملک ندید و مدارک ممالکیت وهویتی طرفین رو نمدانند واقعی است و یا جعلی و یک کد رهگیری و قرار داد تنظیم کرده با پست و پیک موتور میفرستاند اخرشهم معلوم میشود بیشتر متقاضیان این قرار داد ها افراد کلاهبرداری هستند که از این قرار داد سو استفاده میکنند در پوشش کد رهگیری معتبر با پیک موتوری!! به افراد ساده لوح این املاک رو در سایت مثل دی وا و غیر میفروخته اند حالا کدام شهر بری شکایت کنی اون شهر که ملک فروخته اند و یا اون شهر که قرار نوشته سیستمی نوشته با پست فرستاده ؟؟؟
امیدوار مطالب مفید باشد.
سلام مهندس مهدی ظفریاری میگوید نظارت روی دفاتر املاک و حتی تمام متن قرار دادهاش امکان پذیر است، بیاد من عملی به شما اثبات کنم ( با 2500 بازید)، بنده خود چندین سال است در این حوزه فعالیت دارم ولی نکته مهم اینکه برنامه و مدیریت دقیق و کارشناس شده و بوجه مالی برای نظارت در این حوزه برای بازرسان صنف مشاور املاک وجو د ندارد ، متاسفانه افرادی هم که نظر می دهند فاقد صلاحیت عملی و علمی هستند ،بابا طرف میاد به صورت فیزیک قرار و ملک رو میبند و قرار داد تنظیم میکند ( اخرش سر کلاه میرود و یک ملک به 100 نفر فروختند) حالا از طریق سیستمی و مجازی بیاد خونه بخره مثل داستان کد رهگیری صوری است که از تهران و خیلی شهر برای شهر های دیگر صادر میشود حتی مشاور املاک ملک ندید و مدارک مالکیت وهویتی طرفین رو نمیدانند واقعی است و یا جعلی و یک کد رهگیری و قرار داد تنظیم کرده با پست و پیک موتور میفرستاند اخرشهم معلوم میشود بیشتر متقاضیان این قرار داد ها افراد کلاهبرداری هستند که از این قرار داد سو استفاده میکنند در پوشش کد رهگیری معتبر با پیک موتوری!! به افراد ساده لوح این املاک رو در سایت مثل دی وا و غیر میفروخته اند حالا کدام شهر بری شکایت کنی اون شهر که ملک فروخته اند و یا اون شهر که قرار نوشته سیستمی نوشته با پست فرستاده ؟؟؟
امیدوار مطالب مفید باشد.