مجله خبریبورس و بازار

علت تغییرات جدید در بازار مسکن دبی چیست؟

قیمت مسکن در دبی به اوج های تازه ای رسیده و برخی تحلیلگران از احتمال حبابی شدن قیمت ها ابراز نگرانی می کنند، اما باید پرسید ریشه این تحولات چیست؟

به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از فردای اقتصاد، «وفور اخبار خوب یک اتفاق بد است» این شروع گزارش اکونومیست از وضعیت بازار مسکن در دبی است. به نوشته این مجله، دبی در دو سال گذشته به دو دلیل با جهش تقاضا مواجه شد. موج اول تقاضا در ایام همه گیری به دلیل سهل گیری امارات درباره محدودیت های کرونایی بود. اما موج دوم پس از حمله روسیه به اوکراین آغاز شد؛ زمانی که بسیاری از روس ها و الیگارش ها به خرید خانه در دبی روی آوردند.

آمارهای رسمی تورم بخش خانه و تاسیسات را فقط ۰.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ عنوان می کنند. اما به نوشته اکونومیست، این ارقام افزایش اخیر قیمت ملک و اجاره را نشان نمی دهد. بر اساس تخمین های شرکت ملکی CBRE اجاره آپارتمان در دبی طی یک سال منتهی به فوریه ۲۸ درصد افزایش یافته و به طور متوسط به ۱۰۰ هزار درهم (معادل ۲۷.۲ هزار دلار) رسیده است.

سه عامل این رشد را توضیح می دهد. اول، تقاضای ناشی از خریداران روسی و سایر تازه واردان این منطقه است. بسیاری از آنها تمایل دارند در مناطق لوکس دبی ساکن شوند. در جزیره مصنوعی «نخل جمیره» دبی، یک واحد دوخوابه که دو سال قبل ۱۰۰ هزار درهم اجاره داده می شد حالا به قیمت ۲۱۵ هزار درهم رسیده است.

عامل دوم، رونق شدید بازار خرید و فروش ملک است. متوسط هر فوت مربع آپارتمان در دبی به ۱۲۰۰ درهم رسیده که بالاترین رقم در حدود یک دهه گذشته است (بیش از ۳۵۰۰ دلار در هر متر مربع). کسانی که قبل از کرونا خانه خریده بودند، اکنون بیش از ۵۰ درصد سود کرده اند. این جهش قیمت ها، صاحبخانه ها را نیز برای اخذ اجاره بیشتر ترغیب کرده و آنها سقف قانونی افزایش ۲۰ درصدی را زیر پا گذاشته اند.

رشد تورم عمومی دیگر مساله ای است که انتظارات صاحب ملک ها را افزایش داده است. تورم سالانه در تابستان سال گذشته به ۷.۱ درصد رسید که بالاترین حد در ۱۴ سال اخیر بوده است. بخش مهمی از آن به دلیل جهش قیمت بنزین بود (برخلاف عمده کشورهای منطقه خلیج فارس، امارات به بنزین یارانه نمی دهد). تورم مواد خوراکی و نوشیدنی با وجود سقف های قیمتی روی برخی کالاها، در ماه فوریه به ۶ درصد رسید. حال آنکه بر اساس برآوردهای موسسه مشاوره ای کوپر فیچ، دستمزدها فقط ۲ درصد افزایش یافتند. به هر ترتیب این فضا بر قیمت ملک اثرگذار بوده است.

حالا بسیاری نگران آن شده اند که آیا بخش مسکن که به نوعی ستون فقرات اقتصاد دبی محسوب می شود بار دیگر حبابی شده یا خیر. در قرن ۲۱ دو بار سقوط سنگین در دبی رخ داده است. یک بار بعد از بحران ۲۰۰۸ که قیمت املاک در این منطقه نصف شد. بار دیگر نیز طی سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ که قیمت ها حدود ۳۵ درصد کاهش یافت.

گرچه خریداران همچنان هجوم می آورند، اما به نظر می رسد اجاره ها به اوج رسیده است. به گزارش CBRE، در مرکز شهر دبی و نخل جمیره، در ماه فوریه نرخ اجاره باثبات و بعضا با کاهش جزئی همراه بوده است. به نظر می رسد اگر انتظارات تورمی صاحبخانه ها فروکش کند و خانه های جدید در بازار عرضه شوند، می توان به کاهش اجاره بها و قیمت های ملک امیدوار بود.

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا