اخبار ساختمان آنلایندیدگاهراه و شهرسازیمجله خبری

تخلفات ساختمانی باید جرم انگاری تلقی شود

شهردار تهران گفت: تخلفات ساختمانی باید جرم انگاری شود تا نقش بازدارنده ای در وقوع این نوع حوادث داشته باشد، اما در حال حاضر چنبن قانونی وجود ندارد و این خلا قانونی یکی از عوامل وقوع تخلفات ساختمانی است.

علیرضا زاکانی در حاشیه مراسم روز خبرنگار ضمن بیان مطلب فوق در گفتگو با خبرنگار شهری پایگاه خبری ساختمان آنلاین اظهار داشت: در همین حال فقدان شرکتهای پیمانکار در حوزه عملیات تخریب از دیگر مشکلات صنعت ساختمان است. هر چند که در روند تخریب ساخت وسازهای منطقه 19 از پیمانکار صاحب صلاحیت بهره گرفته شده است اما صنعت ساختمان ما فاقد شرکتهای متخصص رتبه بندی شده در حوزه تخریب است و امیدواریم که این حادثه تلخ، نقطه عطفی برای تغییر در این زمینه و صدور پروانه صلاحیت برای شرکتهای متخصص در حوزه پیمانکاری تخریب ساخت و سازهای شهری باشد.

زاکانی در عین حال تاکید کرد: البته این اتفاق تلخ تغییری در اراده مدیریت شهری برای مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز ایجاد نخواهد کرد و مقابله با این ساخت و سازها با قدرت ادامه دارد.

زاکانی با تاکید بر اینکه ما میراث دار بی توجهی  گذشتگان به ساخت و سازهای غیر مجاز هستیم، گفت: در مبارزه با ساخت‌وسازهای غیرقانونی سه ضلع فراجا، شهرداری و قوه قضائیه فعال هستند.

به گفته شهردار تهران، اتفاقات تلخ سال گذشته به درگیری نیروهای فراجا منجر و شرایط را برای سودجویان فراهم کرد تا به صورت غیرقانونی ساختمان خود را در این مناطق و در میان سایر بناها بسازند.

شهردار تهران با بیان اینکه عزم جدی برای مبارزه با فساد در شهرسازی داریم، گفت: هر بار نیز برای تخریب ساختمان‌ها به مناطق مختلف مراجعه کردیم نیروهای شهرداری آسیب دیده‌اند تاکنون ۶۰ مجروح در تخریب‌های مختلف داشته‌ایم.

زاکانی گفت: با عزم مجموعه فراجا، قوه قضاییه و شهرداری تهران پاکسازی ساختمان‌های غیرقانونی آغاز و تاکنون در ۳۶ مرحله دست به پاکسازی ابنیه غیرقانونی زده‌ایم و در برخی موارد طی یک روز ۱۷۰ واحد مسکونی تخریب شده است.

وی در ادامه به جزییات حادثه خلازیر اشاره کرد و گفت: در رابطه با این حادثه شهردار تهران میداندار نبود و کمک کار مجموعه‌های دیگر بود؛ همچنین در تخریب‌های پیشین عملیات به وسیله خود مجموعه شهرداری انجام می‌شد اما این بار از ظرفیت پیمانکار استفاده کردیم.

به گفته زاکانی، در ۳۵ مورد تخریب قبلی هیچ تلفاتی نداشتیم در مورد اخیر هم قبل از انعقاد قرارداد صلاحیت علمی پیمانکار توسط شهرداری صحت سنجی شده بود اما سستی بیش از اندازه ساختمانهای موجود در منطقه خلازیر حادثه ساز شد.

وی با اشاره به اینکه تخریب ساختمان‌ها پیچیدگی زیادی دارد و نمی‌توان از یک روش ثابت برای انهدام تمام بناها استفاده کرد، گفت: به همین جهت قبل از تخریب ما دست به آنالیز شرایط ساختمان‌ها می‌زنیم و گاهی مطالعات لازم برای تخریب یک بنا تا ۴۰ روز زمان می‌برد.

شهردار تهران اضافه کرد: سال گذشته با استفاده از ابزار کمیسیون ماده ۵ اقدام به تصویب طرح تفصیلی برای ساماندهی وضعیت منطقه ۱۹ کردیم. پس از این بناهایی که به لحاظ استحکام تاییدیه سازمان نظام مهندسی را دارند و ساخت آن ذیل طرح تفصیلی تعریف می‌شوند، مجوز ساختشان مورد تایید قرار می‌گیرد و سایر بناها از نظر ما غیرقانونی است و باید تخریب شوند.

طبق عکس هایی که در فضای مجازی منتشر شده است، با بررسی دو تصویر هوایی مربوط به سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مشخص است که پیش از دوره زاکانی، در منطقه ای که حادثه رخ داده است، ساخت و سازی انجام نشده بود.

لیلا درخشان

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا