مجله خبریبورس و بازار

ورود خانه‌های خالی به بازار مسکن

قانون مالیات بر خانه های خالی با تکمیل اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان اثر گذار شده و تاکنون 183 هزار مسکن خالی به بازار عرضه شده است.

به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از روزنامه تعادل، در طول اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی از سال 1400 تاکنون 570 هزار واحد مسکونی خالی شناسایی شده که از این تعداد 183 هزار ملک در بازار عرضه شده است.

همچنین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تاکنون 11.3 میلیون پیامک طی سه سال گذشته برای مالکان دارای خانه های خالی ارسال و از آنها درخواست شده تا نسبت به تعیین تکلیف واحد مسکونی خود اقدام کنند. با توجه به اطلاعات وزارت راه و شهرسازی، تاکنون 18 هزار و 183 خانه خالی مرتبط با مالکانی که بالای 20 خانه خالی دارند، به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است.

این اطلاعات که مرتبط با سال 1401 است، 12 مالک حقوقی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در بر گرفته که بالای 100 واحد مسکونی خالی دارند و تعداد واحدهای مسکونی خالی متعلق به اشخاص حقوقی که بالای 100 مسکن عرضه نشده به بازار دارند، 12 هزار و 436 واحد مسکونی است. همچنین 81 شخص حقوقی دیگر نیز بین 20 تا 100 واحد مسکونی خالی دارند.

در این رابطه، جواد احمدی کارشناس مسکن بیان کرد: در صورتی که ما قصد ساخت 183 هزار واحد مسکونی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داشتیم و مساحت هر واحد مسکونی نیز به طور متوسط 100 مترمربع در نظر گرفته شود، به رقمی بالغ بر 183 هزار میلیارد تومان برای ساخت احتیاج بود، اما قانون مالیات بر خانه های خالی بدون صرف یک ریال هزینه زمین زمینه عرضه این تعداد واحد مسکونی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به بازار فراهم می کند.

این کارشناس مسکن گفت: خوشبختانه سرعت شناسایی واحد مسکونی خالی با تکمیل اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان سرعت گرفته و همین مساله نوید خروج سوداگران از بازار مسکن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می دهد. قانون مالیات بر خانه های خالی از سال 1393 برای اجرا به دولت ابلاغ شده بود، اما به دلیل عدم توجه به راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان، این قانون مسکوت مانده بود.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا