ساخت شهرکهای مسکونی و صنعتی بر روی عرصههای در معرض فرونشست
معاون اداره کل نقشهبرداری زمینی سازمان نقشهبرداری کشور ضمن ابراز نگرانی از گسترش ساخت شهرکهای مسکونی و صنعتی بر روی عرصه های در معرض فرو نشست گفت: دستگاه های مربوطه پیش از هر نوع ساخت و سازی باید در خصوص مساله فرونشست از سازمان نقشه برداری استعلام بگیرند.
سیاوش عربی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری ساختمان آنلاین گفت: یکی از مباحثی که طی دهه های اخیر گریبانگیر کشورمان شده، معضل فرونشست است، سازمان نقشه برداری کشور از سال ۱۳۸۰ فرونشست را به روشهای مختلف مورد ارزیابی قرار داده است و تاکنون ۲۵۴ فرونشست در کشور مورد شناسایی قرار گرفته است.
وی گفت: سال گذشته بانک جامع اطلاعات فرونشست در کشور رونمایی شد و بروزرسانی نقشه های فرونشست در نقاط مختلف کشورکماکان ادامه دارد و گزارش های به روز در اختیار دستگاه های ذی ربط قرار داده می شود.
عربی ادامه داد: فرونشست دارای عوارض بسیاری است که از جمله آن می توان به آسیب به زیرساختهای شهری و ساختمانها اشاره کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه بخش زیادی از کشور درگیر این نوع مخاطرات است. در بعضی از کلانشهر ها شاهد آن هستیم که در اثر عوارض ناشی از فرونشست، به ساختمانهای مسکونی آسیب وارد شده است و دیوار برخی از منازل مسکونی ترک برداشته است.
وی گفت: یکی از معضلاتی که ما متاسفانه شاهد آن هستیم ساخت منازل مسکونی در نقاط دارای فرونشست است. البته با شروع ساخت مسکن انبوه در قالب طرح نهضت ملی مسکن ،این سازمان گزارشهای مربوط به فرونشست را در اختیار وزارتخانه راه و شهرسازی قرار داده است تا از هر نوع ساخت وساز بر روی نقاط دارای فرونشست پرهیز شود.
وی خاطر نشان ساخت: در برخی از نقاط کشور علی رغم وجود فرونشست، ساخت مسکن در قالب شهرک های مسکونی و صنعتی در حال گسترش است که این امر می تواند در آینده تبعات جانی و مالی داشته باشد. بنابراین دستگاه های مربوطه پیش از هر نوع ساخت و ساز باید از سازمان نقشه برداری در خصوص فرو نشست استعلام بگیرند.